1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
pöhkö
Ylläksen offarit<:)

Eli laskukokemuksia Ylläksen takamaastoista..

Luosunkuru, kellostapuli; varsinki koillisseinä? ja sit unohtamatta tietenki kesänkitunturia..

tarkotus olis kiipeillä tossa maalis-huhtikuussa...

irtokoo fiiliksiä 8)

Anonyymi

Ihan hyviä ptkiä kaikki nuo manitsemasi, ehkä kuitenkin AAkenus on paras kaikista. Sinne vaan joutuu vähän skinnaan ja ajeleen autolla. Paras kohta on Kittilän tielle näkyvä pohjoisseinä.Plus sitten kannattaa mennä Launiollekin.

Anonyymi

Tarkoittaneet launiolla lainio tunturia? Kerroppa vähän lisää paikan laskumestoista.

Anonyymi

Hieno nimi tuo "offari". Niille mäille joita isäukko yms hiihtäjät kertoivat laskeneensa puusuksilla vuosikymmenien saatossa. Myös Kesänki.

Anonyymi

Jepjep, eiköhän vaihdeta offari slangisana "niiksi mäiksi joita isäukko yms hiihtäjät kertoivat laskeneensa puusuksilla vuosikymmenien saatossa". Ulkomaisia vastaavia voidaan taas kutsua kätevästi "niiksi mäiksi joilla jäätikkömies Ötz yms käveli n.3300 ekr. heinätossuissaan"

Anonyymi

Ötsi oli fiksu ja lasketteli lipokkaat tai kusiluikut jalassa, nousuissa heinäkengät, huom! :roll:

Anonyymi

Ötsi oli fiksu ja lasketteli lipokkaat tai kusiluikut jalassa, nousuissa heinäkengät, huom! :roll:

Anonyymi

8) Ötsi i back!

Anonyymi

Niin, ja kohta se entinen työ jota sanottiin savotaksi onkin joku ihme extreme-itsensäkohtaaminen-lumisella-taigalla johon pullamössöt jonottavat hikoillakseen parikin tuntia. Vähintään satelliittihälyttimillä varustettuna tietenkin ettei tulisi loukanneeksi itseään lopullisesti.

Ärjyimmät nukkuvat yön pakkasen ja vaarallisten petojen kiusaamana ja mietiskelevät untuvapussissaan, että mihin ne +25C -salissa hankitut ojentajat ja koukistajat onkaan hävinneet.

Lopuksi pidetään purkupalaveri jossa voi avata stressiään ja annetaan diplomi ja hihamerkki rankasta suorituksesta, "savottasankari".

Anonyymi

Ei hassumpi idea olleenkaan. Itsensäkohtaamista moottorisahan ja kirveen kans. Ja kehitellen h*****tin hyvä idea parisuhdekoulutukseen. Kaikkein ärjyimmät vois hoidella anopinkin samassa savotassa. Pedot saisivat huikopalaa eikä purkupalaveria kukaan enää kyselisi! Makuupussikin pysyy lämpimänä kun vieressä on päivän pörryyttelystä lämmin Husgvarma. Biggrin

Anonyymi

ÖRRGGH! HEEE-IIN-ÄÄÄ-TOO-SSSUU SKIN-NAU...KSEEN!

Anonyymi

Niin, sitä se faijakin aina sanoo että kyllä sillon 60 luvulla tultiin niitä mäkiä alas eräsuksilla kamat kannossa. Minä aina nyökyttelen ja itsekseni mietin että yleensä alas voi tulla aika monesta eri kohasta :roll: Monta kertaa valittavana on helpompia ja hankalampia linjoja. Olihan nekin kato sen ajan ekstriim miehiä. Urheilu, juunou ollaa urheita ja silleen, nykyään on vaan liitetty siihen ääri- etuliite kun tuo pelkkä urheilu on muuttunut niin yleiseksi. Jotain Ylläksen takamaastoja kukaan tuskin äärimeinigeiksi sanookaan?

JM

Anonyymi

äärimeininki on ihmisen sisäinen kokemus, svittu... muistan kun penskana paukutettiin sinisillä minareilla, joissa remmisiteet koulun takana kumpareikkoa niin maan perskeleesti, mun mielestä se oli aika äärimeininkiä. hitto velipojalta katkes käsi kahdesta kohtaa, kun puuhun lensi niistä kumpareista ja isä antoi remmiä. mä oo vieläkään toipunu niistä kumpareikoista... eeppisiä turistikumpareikkoja kartan kuin ruttoa kun alpeille pääsen. ikuiset traumat jäi.

Anonyymi

widu et ootte heikkoja..kelatkaa fägärit elämäänne ja miettikää sit horot

uudestaa, huh huh mitä keijoja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1111

Anonyymi

Mitä mieltä olette, olisiko syytä lapioida osa tuotoksista suoraan sontaosastolle? Onko asiasta virallista linjaa?

Anonyymi

Omasta kokemuksesta tiedän että hyviä paikkoja löytyy paljon. Yksi suosikeistani on kellostapuli ja kesänki. Päivän aikan saa monta hyvää laskua ja välillä voi käydä kesänginkeitaalla juomassa kupin kuumaa tai kylmää. Kellostapulilla ollessa kannattaa käydä katsomas "legendaarisen" vyöryalueen lisäksi myös huipilta kyläänpäin laskevia "seiniä". Jos on tuullut oikeasta suunnasta niin sieltä on kyllä löytynyt parhaat puuterit. Kesängillä saa hyviä laskuja pirunkurun vierestä. Tosin keväällä auringon paisteessa pehmenee aikanopeasti.

Meillä suomalaisilla on näköjään aina tarve vastata jonkun avunpyyntöön vain vittuilemalla. Joten koittakaa nyt edes joskus olla asiallisia. vituttaa tollanen :cry:

pöhkö

joo juttu taasen perinteiseen tapaan karkasi, mutta ei se mitään..monesti mukava kuulla/lukea mitä kaikkea ihmisten päissä liikkuukaan.. :lol:

mut kiitokset asiallisten palautteiden lähettäjille.mitenkähän lähelle Aakenuksen takamaastoja pääsee autolla. että kuinka pitkälle hiihtoretkelle pitää varautua..?Syöte tarjos viime viikolla yllättävän hienoja fiiliksiä. pyydaa pääsi mielestäni ainakin kohtuullisella fiiliksellä korkkaamaan ja varsinkin ku ei ollu minkäänlaisia odotuksia sen suhteen niin teki se laskuista varsin meheviä.

pätkät on vaan niin turkasen lyhyitä..

streettikin oli yllättävän hyvä.. 8)

"Ku se sattuu nii tottuu"

Mikke_id

Ei ole hirveästi kokemuksia Ylläksen offareilta, kun siellä ei ole tullut vietettyä pitempää aikaa putkeen. Paras laskuni on alas läteen mastojen välistä laajaan kuruun (varmaan sillä on joku nimikin). Loivahkoa, aurinkoista kruisailua alas puurajaan asti, ja sieltä hiihdellen takaisin jommalle kummalle puolelle. Telluilla ainakin nautittava kokemus jos lumi on hyvää. Kellostapulilta kesänkijärven suuntaan on jyrkempää mäkeä, ja keskiseltä laelta länteen (Jokerikuppilan suuntaan) on leveä, mutta lyhyehkö ja usein rikkilaskettu, seinä. Viimemainitussa voi laskea suoraan hissiasemalle, joten nousu on vaivatonta.Muita alueen tuntureita en ole laskenut, mutta hyviltähän ne näyttävät. Jos on aikaa ja halua niin kannattaa varmasti lähteä katsastamaan (Lainio näyttää kesällä ainakin varsin hyvältä, tasaisesti joka suuntaan viettävältä tunturilta). 1930 -luvulta lähtien Äkäslompolon seudulla on tunturissa hiihtoa harrastettu (muutenkin kuin porojen perässä). Ymmärsivät hyvän päälle jo silloin Smile

Anonyymi

Jos lunta ja laiskuus yllättää, ei kannata unohtaa iso-ylläksen puolen ylähissin vierustoja. Varsinkin jos yöllä tullut paljon lunta, kannattaa aamulla käydä korkkaamassa ko. paikat ennen kuin lähtee hikoilemaan. Jyrkkyyttä ja pituutta riittää.

Anonyymi

Mikke_id wrote:
Paras laskuni on alas läteen mastojen välistä laajaan kuruun (varmaan sillä on joku nimikin). Loivahkoa, aurinkoista kruisailua alas puurajaan asti, ja sieltä hiihdellen takaisin jommalle kummalle puolelle. Telluilla ainakin nautittava kokemus jos lumi on hyvää.
Alias Luosukuru.

Mikke_id

Dänks! Se se oli.

Yksi hauska paikka on vielä Äkäslompolon puolella, metsässä lastenrinteen vieressä (eli alhaalta katsottuna alueen oikeassa laidassa) olevat jääkaudelta peräisin (?) olevat uomat. Ellei ne ole tukossa lumesta ja muusta porukasta niin siitä vaan leikkimään mutkittelevaan luonnonpaippiin.