1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Anonyymi
Ylläksen lumitilanne nyt ?

Riittääkö offareille ? Weppisivujen mukaan luonnossa 50 cm. Onko "höttöä" maahan asti vai onko ollut välillä suojaa jotta olis edes jonkinlaista kovempaa pohjaa pahimpien kantojen ja kivien peitoksi ? Viikon päästä pitäis olla pelipaikoilla joten ensikäden tietoa tarvittaisiin kohtapuolin.

Anonyymi

eiks ylläksen sivuil pitäs olla joku offaririnnepäiväkirja? Mis selostetaa kunto?

Anonyymi

Koko Länsi-Lapissa on erityisen heikko lumitilanne tällä hetkellä. Esim. Ylläksen kaikilla nk. offariruneilla paistaa kivet ja kannot. Ei mitään jakoa lähtee pöllyttää putskuu ku ei sitä yksinkertasesti ole!

Anonyymi

Hei tulkaa kaikki Paloheinään, täällä riittää lunta aina offareillaki asti.. Jee!

Anonyymi

17.1.2004 Ylläs Ski Patrol tiedottaa klo 16.30Kellostapulilla jo vähän parempi lumitilanne. Edelleenkin kuitenkin sukset menee paikoitellen läpi ja sukset kolisee kiville. Ainoa kantava kaistale on täsmälleen kurun keskellä - ihan alas asti ei siinäkään lumi kanna.

Kellostapuliin ei vielä kannata suunnata retkiään - jos ei ole ihan säälimätön suksilleen.Luosunkurussa lumitilanne oli jo kohtuullisen hyvä. Kivet ovat havaittavissa "lumitupsuina", joten ne voi kiertää. Hanki kantaa mukavasti ja tänään oli pehmeää lunta n. 20 cm ja lasku oli hyvä.

Paluureittikin on nyt tälle talvelle avattu, joten takaisintulo sujuu kohtalaisen helposti. Pitää kuitenkin muistaa, että Länsirajan hissi ei ole vielä toiminnassa, joten sen ala-asemalta joutuu vielä patikoimaan keskuksen pääala-asemalle.

Anonyymi

Ei riitä lumi, vaan kivet on pinassa. Tänään tutkittu homma.

Anonyymi

Mitenkäs streetin puolella, onko superipipe ja superstreet jo jirrissä ((c) Rio) ?

Anonyymi

Streetillä ainakin tässä Iso-Ylläksen puolella alkaa olla lunta riittämiin ja lisää tulee koko ajan. Tykittettiin viime viikko kolmella tykillä. Paipissa on kaivuri tälläkin hetkellä kaivamassa ja boxeja tehään isommiksi vielä tällä viikolla. Loput reilit pitäs tulla viikolla 6 ja streetti pitäs viimeistellä kuntoon tossa 6 ja 7 viikon vaihteessa. Tulkaahan kattoon. Ps. päivitettiin vähän noita www.mofy.net sivuja, käykäähän kattoon.

Anonyymi

Ja muistakaahan hommaa sinne helppoja reilejä :!:

Anonyymi

Lunta alkaa olla sitten aika mukavasti ja Kellostapulikin tipautti ensimmäisen pikku vyörynsä. Lisää voi lukea vaikkapa www.yllas.fi sivujen rinne- ja offari päiväkirjasta. Offarit alkaa olla suht kunnossa ja lunta on enemmän kuin parina viime vuonna kertaakaan... Smile

ulkoholisti

Hienoa työtä tuo teidän toimintanne ja raportointinne tuon Kellostapuolin suhteen, lienee muukin toiminta yhtä laadukasta, olisi monella mestalla oppimista...

Anonyymi

loistavaa työtä ylläs!! :lol:

Anonyymi

Kiitettävää aktiivisuutta seurata tätä saittia ja antaa tietoa myös tätä kautta. Ten points!

Iso-Ylläs on muuten tän kauden aika ollu ainoa paikka jossa olen kuullut että on annettu reipasta ja aiheellista palautetta laskijalle rinnekurin rikkomisesta... Pisteet tuostakin,jatkakaa samaa linjaanne!! Biggrin

Himos voisi ottaa oppia tuosta,siellä on meno aika reipasta nykyään :cry: :cry:

Anonyymi

En lähtis liikaa kehumaan. Ylläksen sivujen mukaan paippi on auki, mutta paikan päällä ei ainakaan viime viikolla ollut kuin kasa lunta. Kun kysyttiin asiasta, niin vastaus oli vaan ympäripyöreä "ai niin se lukee tossa samassa streetin kanssa", missä oli siis täppä auki olemisen merkiksi. Huomautus ei johtanut toivottuun tulokseen sillä virheellistä infoa nettisivulta ei poistettu. Onneksi Leville oli vaan 50 kilsaa ja siellä oli kaikki viimisen päälle...

Anonyymi

Anonymous wrote:
En lähtis liikaa kehumaan. Ylläksen sivujen mukaan paippi on auki, mutta paikan päällä ei ainakaan viime viikolla ollut kuin kasa lunta. Kun kysyttiin asiasta, niin vastaus oli vaan ympäripyöreä "ai niin se lukee tossa samassa streetin kanssa", missä oli siis täppä auki olemisen merkiksi. Huomautus ei johtanut toivottuun tulokseen sillä virheellistä infoa nettisivulta ei poistettu. Onneksi Leville oli vaan 50 kilsaa ja siellä oli kaikki viimisen päälle...
No valopää, se paippi avattiin ilmeisesti eilen ja sitä aikasemmin nettisivuilla EI sanottu sen olevan auki.

Anonyymi

Iso-Ylläksen puolen paippi saatiin auki viime lauantaina. Kaivuri ja paippihöylä-töissä meni yllättäen pari viikkoa. Nyt lunta on tullut taas reilusti (viime yönäkin 10 cm) ja paippi kaipaisi pientä höyläystä. Laskukunnossa se kuitenkin on. Ylläs-Skin super pipe aukeaa viikoksi 8.

Anonyymi

Quote:
No valopää, se paippi avattiin ilmeisesti eilen ja sitä aikasemmin nettisivuilla EI sanottu sen olevan auki.
Pakonomainen tarve aina väittää vastaan, vaikka asiasta ei mitään tietäisi?Nettisaitilla paippi oli merkitty jo edellisviikonloppuna auki. Lipunmyyntitiskilläkään ei sitä uskottu, joten se tarkistettiin sieltä yhdessä myyjän kanssa.Virheitä sattuu, mutta eniten ihmetytti miksei asiaa voinut nettiin korjata, jottei muitakin johdettaisi harhaan.

Anonyymi

Laskettiin Kellostapuli eilen ja se oli ihan jees. Mentiin siitä vyörykohdan vasemmalta puolen. Ei ollut vielä vyörynyt paljoa puolen päivän aikaan, ilmeisesti lisävyöryä oli tapahtunut myöhemmin? Paikalla oli rinnepatrollikin, joka varoitteli lumilipasta. Yläosa rinteestä, eli siis vähän matkaa Kellostapulin huipulta alaspäin oli ihan kauheeta tuulenpieksämää kökköä, mutta siitä alaspäin oli välillä lunta munia myöten. MUTTA, paremmat laskut sai vastapäisellä Kesängillä Pirunkurussa. Aivan unelma puuteria nilkka-polvisyvyydeltä, auringon paistetta ja hienoa maisemaa! Ei voi paljon paremmaksi muuttua! Suosittelen! T. Osku Blum 3

Anonyymi

Quote:
MUTTA, paremmat laskut sai vastapäisellä Kesängillä Pirunkurussa. Aivan unelma puuteria nilkka-polvisyvyydeltä, auringon paistetta ja hienoa maisemaa!
Onko Pirunkuruun rakenettu jo lumiportaat ja missä kunnossa ne ovat, eli onko helppo kiivetä ylös?

Anonyymi

Ei ollu portaita, skinnattiin ylös. Nyt en oo kerinny käydä pitkään aikaan, on ollu töitä ja muuta tekemistä ja kaiken lisäksi vielä ihan vitusti pakkasta. Osku

Lokitti

Kuka muuten tietää että kun ylläksellä on 2laskettelu keskusta (iso ylläs ja ylläs ski) niin jos ostaa lipun niin pääseekö sillä molempiin? Vai pääseekö sillä lipulla vain niihin laskettelukeskuksen rinteisiin mistä osti sen lipun?

Mikke_id

Sama lippu käy molemmin puolin tunturia. Olin juuri laskemassa päivän siellä ja sää oli aika lämmin mutta tuulinen. Lumi oli pakkautunut melkoiseksi sementiksi, joten rinteen ulkopuolella lasku oli tuskaa. Itse rinteet oli olosuhteisiin nähden loistavassa kunnossa, eli jäisiä kohtia ei löytynyt. Lumi on saatu pysymään rinteessä.

Lokitti

Ok! Mites onko ylläkselle hyviä/vaativia mettä reittejä. Muistan kun oltiin levillä niin sieltä löydettiin semmoinen sola (eli kesällä siinä menee puro/joki) missä oli hieno vedellä. Onko ylläkselle samantapaisia solia?

Anonyymi

Väittäisin, että Ylläkseltä löytyy offareita ihan Suomen kärki päästä (hiihtokeskuksista). Ylläksellähän ei varsinaisia "mettäreittejä" löydy, koska on pääosin paljasta tunturia. Haastavia laskuja löytyy! Ei Leviä voi tuossa suhteessa edes verrata Ylläkseen. Ylläs hakkaa 10-0 minun mielestä.

Anonyymi

Quote:
Ylläksellähän ei varsinaisia "mettäreittejä" löydy, koska on pääosin paljasta tunturia.


Mettäreittejä löytyy esim. pisimmän rinteen molemmin puolin ja sitten tietysti siltä puolelta tunturia missä ei ole rinteitä eikä hissejä.

Anonyymi

Tultiin eilen Ylläkseltä, alkuviikko aurinkoa ja rapeaa pakkasta (-20, Äkäslompolossa -30 - 35) ja torstaina kova tuuli ja hissit Äkäslompolon puolella kiinni. Perjantaina näkyvyys sitten lautumisen myötä aivan nollassa. Lumitilanne ei kovin hyvä ja yläosat sementtiä, kivet pinnassa mutta etsimällä löytää alempaa ihan ok pikku pätkiä (loivia valitettavasti). "Rinnelaskuun" ei kuitenkaan tarvinnut kaikesta huolimatta tyytyä Smile Lumitilanteesta johtuen Kellostapulille ei jaksettu lähetä, joku porukka tosin näytti siellä seikkailevan mutta lumen määrä esim. Varkaankurun itä ja länsireunoilla ei rittänyt vakuuttamaan. Ehkä lounaistuulet on kasanneet lunta etelärinteille enemmän, mutta Iso-Ylläksen puolellakaan ei lunta ollut takavuosien tapaan. Länsipuolen alue oli kanssa liian kovaa pinnasta. Kesängin Pirunkuru olis ollut tosiaankin varmaan laskettavissa, jäi tosin sekin tarkistamatta laiskoja haikkaamaan kun oltiin. Mutta ei tosiaankaan valitettavaa, mukava reissu.

pöhkö

Kuulostaapa jännältä, ku mitä oon aikasemmin kuullu niin lunta pitäs olla edellisvuosiin verrattuna enemmän. onkohan tuuli sitten pakannu sen pois reiteiltä :?

mut Jari Ylläkseltä, annappa kommenttia!!

"Ku se sattuu nii tottuu"

Anonyymi

Kannattaa huomioida edellisten kirjoittajien "lumitilanne näytti" -lähstymistapa. Sehän on tosi luotettava.. Kyllä siellä lunta on, kun oli jo tammikuussa, minne se olisi kadonnut - Aakenukselleko?

Mikke_id

Lunta löytyy Ylläksellä sopivassa paikassa vyötäröön asti, mutta puurajan yläpuolella kaikki irtolumi saa kyytiä: Kivet näkyy ja niiden välissä on sementtilunta. Metsän puolella oli pehmeää, mutta erittäin raskasta lunta joka imaisi vauhdit pois hyvin äkkiä. Lauantaina oli keli nollassa ja kova tuuli, mikä tiivisti lunta.Kannattaa seurata ylläksen kotisivujen offaripäiväkirjaa tämän threadin ohella, ihan vaan vinkkinä Wink

Anonyymi

Ylläksellä (Äkäslompolo) on muutenkin ihmeellinen käsitys asiakkaista!

Kun olimme kolmen lapsen + "ottotytön" (vaimo) kanssa opettamassa eka kertaa lapsia laskettelemaan. Ei ollut rinteitä, joissa olisi voinut opettaa lapsia ilmaiseksi vaan olisi pitänyt ostaa kaikille parin tunnin laskettelu liput a'n. 20 €. siis yhteensä 100 €. Kun kyselin järkevyyttä rinnepäällikkö sanoi " tänne ei tarvi tulla ilman rahaa tämä on liike toimintaa" Mahtoikohan jatella tulevaisuutta, koska lapset taitaa olla tämänkin liiketoiminna tulevaisuus. Puhumattakaan meistä vanhemmista jotka vaihdamme l-keskusta. Onko muilla vastaavia kokemuksia? Kyselee yks' entine Ylläksen kävijä?

Mikke_id

Noh, loppujen lopuksi kaksipiippuinen juttu: Ellei rahaa tule hissinoususta niin millä se sitten pyörii? (tiedän, sähköllä :roll: ).Ylläksellä ei tiettävästi ole parin tunnin lippua, vaan yhden ja kolmen tunnin liput. Kolmen tunnin lippu vissiin maksaa 22 egeä, mikä on kyllä aika tyly hinta. Ounasvaaralla saa neljä tuntia 17 e, mutta toisaalta ei ole rinteetkään kovin erikoisia. Sellainen tuli vielä mieleen, että eikö Ylläksellä pääse pennut alle 7v. kypärä päässä mäkeen ilmaiseksi vanhempien lipulla? Jossain olen sellaisen lapun siellä nähnyt. Välimerkkierotiikkaa iloksenne: Jos vuodatatte elämäntuskaa, tehkää se oikein :twisted:Tyly palvelu on sitten toinen asia. Itselle sitä ei ikinä Ylläksellä ole sattunut, mutta en ole kinumassa ilmaisia hissinousujakaan, vaikka ne opiskelijalle olisivatkin nannaa 8) Sääli että porukka kyrpiintyy noin hyvään paikkaan...Huomenna taas sinne suntaan. Ilmoittelen lumitilanteen kunhan jaksan.

Sivut