1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Koomäki
(Tellu)suksien maalaus?

Kaikkihan tietää kummelista tutun sloganin "se on hyvä, kun sen maalaa", tai jotain sinne päin!Tästä sloganista tuli mieleeni, että nurkissani lojuu yhdet vanhat tellusukset, jotka kyllä mielestäni ovat ihan kohtuu vetävän näköiset blackwidowt, mutta suksethan ovat vanhat ja hieman jo raihnaiseksi muuttuneet, joten ajattelin piruuttani kokeilla niiden maalamista.Jos joku on kokeillut vastaavaa niin olisin ainakin seuraavista asioista kiinnostunut:1. Miten olette paikkailleet isommat lovet lakka ja maalipinnassa ennen maalaamista?2. Minkälaisia pohjatöitä olette ylipäänsä tehneet ennen maalaamista?3. Minkälaisia maaleja olette käyttäneet?4. Minkälaisella lakalla olette suksenne viimeistelleet kauniin ja kestävän pinnan saamiseksi?5. Mitä muuta huomioitavaa suksien maalaamisessa tulisi huomioida?

T: Erilaista välineurheilua!

teesaa

http://www.tikkurila.fi/kotimaalarit/index.jsp?cid=mn_etusivu

Wannabe mies monessa lajissa!

Pasi Anssi

No nuo Tikkurilan vinkit voi unohtaa sitten heti alkuun. Vai oliko kenties vitsi?

Periaate on sama kaikessa maalaamisessa, mutta Tikkurila tekee tuotteita vain talojen sisä- ja ulkomaalaamiseen. Oikeat vermeet suksien maalaamiseen löytyy joko auto- tai venepuolelta.Parhaat ohjeet ko. toimenpiteeseen saat varmastikin puuterikukka tehtailijalta, Samu Ampujalta. Tai automaalaamosta tai venekorjaamosta.Periaate lyhyesti:

vanha pinta hiotaan tai käsitellään jollain liuottimella siten, että uusi maali tarttuu pintaan. Kolot kitataan jollain venekestävällä pakkelilla ja hoitaan tasaiseksi, monesti useita kertoja. Pohjalle maali jolla hyvät tartuntaominaisuudet, hionta tarpeen mukaan ja pintakerros päälle. Mahdollinen hionta ja uusintaveto. Lakka joku vene- tai autolakka.

Ampuja tekee lautoja työkseen, joten hän mahdollisesti suostuisi kertomaan mikä lakka kestää suksien taipumisen lohkeilematta.

Työkaluna pitäisi olla ruisku, ehkä mieleuiten kynäruisku jolla tehdään erikoismaalauksia, mutta ehkä pensselilläkin saa tasaisen jäljen, riippuen vaatimustasostasi.

Koomäki

No, noi sukset ei oo mitkään kauhean kalliit, joten ei noihin maaleihin yms... juttuihin viittis miljoonia laittaa, mutta toisaalta, jos maalaus onnistuisi hyvin voisihan sitä sitten uudempiakin lankkuja maalailla ihan vaan huvikseen.Täytyypi käydä, jossain automaalaamossa kyselemässä vähän hommasta. Ihan normaali ruisku varmaankin riittää minulle, kun ajattelin mattamustaa ja jotain pikkukuviota, jonka vois maalata sapluunalla, kun ei toi taiteellisuus ole mun parhaita puolia!

Pasi Anssi

Vähän epäilinkin etteivät ole ihan pakasta repästyt...Mutta sitä ei voi tietää mihin lopputulokseen olet tyytyväinen.

Helpoin:

-siteet irti

-putsaa pinta asetonilla kostutetulla rätillä, älä hiero

-hieraise tai vuole irtonaiset skraadut/viillot/ulokkeet irti

-teippaa sivut ja suojaa pohjat

-Motonetista, Biltemasta, Hong Kongista tms. halvin mattamusta paukkupullo ja eikun suihkimaan

-graffat sabloonoilla teipaten pintaan ja vannehopealla tms. flakeväri-paukkupullolla väri niskaan.

-unohda paklaamiset- ei hyvä tule jos ei kunnolla tee eli parempi kun antaa skraadujen olla

-mattamustan päälle ei yleensä kiiltäviä lakkoja vedetä: mattamusta...

-mutta voihan siihen jonkun esim. muvispoilerien päälle tarkoitetun lakan huitaista ( jousto-ominaisuudet) Lakka vain tuo esiin kaikki virheet, että valinta on sinun.Kunnon pakkeleiden, värien, hiomapaperien jne hankkiminen ko. projektia varten ei tule halvaksi. Ruiskuja ei oikein saa mistään lainaksi tai vuokralle ja niiden pesemiseen/käyttämiseen menee aikaa, rahaa jne.

Joten tekisin ihan paukkupulloilla.

Olof

Joku automaalaamo/tunning firma auttaa ihan varmasti.

Kyselin kerran yhdeltä tutulta että onnistuisko. Sanoi että ei tuota ongelmaa. Ja kuulemma varmasti pysyy.

Powder to the people

suok

Tein yhdet vanhat tellut "puusuksiksi" kontaktimuovilla. Siteet irti, mäntykuvioinen muovi pintaan, ja korotuspalat vanerista. Uutena ok näköiset, mutta rähjääntyvät aika nopeasti.

Mikke_id

Toi puusuksiksi kamoaminen on jo niin perverssin hienoa että pitäis itsekkin kokeilla Biggrin Millaisia vaihtoehtoja löytyisikään K-Raudasta!

Koomäki

Joo isäukolla on ruisku ja kaverilta saan kompuran lainaksi. Jos automaalit hommaan kelpaa niin taidan lähteä isäukon kanssa maalikaupoille. Isäukko on jonkin verran maalaillut autoja, joten eiköhän hyvä jälki saada hänen kanssaan sitten aikaan. Kiitoksia kaikille! Lisävinkkejä otetaan vastaan vielä!

kruuse

en tiiä onko merkitystä vai ei, mut mä laittasin siihe maalin sekaa lorauksen elastikkiä ja ruiskuttasin vasta sitte. Se takaa sen et maali ei lohkeile suksien taipuessa ja ne kestää muutekii vähä enemmä kolhuja. Mun automaalarituttu kerto et jos laittaa 50% elastikkiä maalin sekaa ni voi maalata nahkatakin sellai ettei maali rapise irti käytössä :lol:

Koomäki

Minkälaisessa suhteessa tuota elastikkiä pitäisi sitten laittaa?

Koomäki

Sitten vielä asiasta neljänteen eli pystyiskö laskettelukypärän maalaamaan samoilla keinoin vai...?

kruuse

joo siis tosta seossuhteesta en osaa sanoo juurikaan mitään, ku en oo itte paljookaan mitää pro-jälkee maalaillu. Voin kysellä siltä frendiltä kunha tavotan sen jostain ekaks. Blum 3 Luulisin ettei sitä paljoo laiteta, joku 5% on varmaan aika maksimimäärä. Joku kestävä pohjamaalihan sinne on ekaks vedettävä, kenties joku rekan runkoväri kestäs kovaakii käyttöö. :!:Tosta kypärän maalaamisesta en tiiä muuta kun sen, että aika monet valmistajat kieltää käyttöohjeissa tuotteidensa maalaamisen ja teippaamisen... ilmeisesti heikentää kestävyyttä tai jotn. Toisaalta kyllähä niitä maalataa moottoriurheilupiireissä jonkun verran mut voin kysellä siitäkii, tietääks se maalari ko. asiasta mitää.

ahto

Moottoripyöräpuolelta osaan sanoa, että ne kypärät joita maalataan ovat jotain kevlar-lasikuitu ym. sekoituksia, jotka kestävät maalia (esim sweetin potat varmaan kestää maalia, ovat hiilikuitua). Tavallisen muovipotan (eli polykarbonaatti yleisimmin) suojaavat ominaisuudet heikkenevät maalattaessa (tai laitettaessa tarroja).

Kalervo Kartio

Nonnih. Muutamia suksia ja lautoja on tullu maalailtua,sekä kypäriä nuorempana.Jos ne sun sukset on oikeen lommoset, tai haluat niistä siistin näköset, niin osta ihmeessa jotain lasikuitukittiä jolla tasottelet naarmuja ja koloja.Muista hiominen kunnolla ennen maalaamista. Muuten noi sun sukset näyttää kohta yhtä hienolle kuin 4000eskon maastopyörä maalttu mattamustaksi = Varastettu.Eli hiot, paklaat, hiot, nykäset pohjamaalin, annat kuivata kunnolla, pintamaali, ja todellakin tässä vaiheessa annat kuivata kunnolla, mahdollisesti vielä lämmität, eli 10min n.60asteisessa saunassa hoitaa asian. Jonka jälkeen annat vuorokauden jälleen lepoa. sitten peset sen uuden maalipinnan ja lataat sapluunoilla henkeäsalpaavat kuviot pintaan.Tässäpäs myös kuolaamisen arvoinen maalauslinkki:

www.CustomCoating.Net

kruuse

joo kyllä noilla neuvoilla pitäs jo saada yhet sukset maalattua. Kunha muistaa vetää viel lakkaa kerroksen päälle ni avot. Tollane thermopaint olis aika läyhee suksissa 8)

Kalervo Kartio

kruuse wrote:
joo kyllä noilla neuvoilla pitäs jo saada yhet sukset maalattua. Kunha muistaa vetää viel lakkaa kerroksen päälle ni avot. Tollane thermopaint olis aika läyhee suksissa 8)
Mattapintaa esim sitä ainoaa oikeaa väriä eli mattamustaa havitellessa, ei kannata lakan kanssa värkätä. Mielummin useampi kerros vaan maalia. Mattapintaiset lakatkin tahtovat antaa ruman kiillon, ja tekevät pinnasta hassun näkösen.Joo thermopaint olis siisti värkötys.