1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
laivakoira
zakopane ,muut puolan lasku kohteet?

moi olis tarkoitus lähteä zakopaneen laskemaa keväällä, onko kokemuksia paikasta, omalla autolla tarkoitus mennä eli kaikki matkaan liityvä tieto otetaan innolla vastaan.

lippujen hinnat, majoitus yms..

olen yrittäny netistä ettiä suurin osa ollu puolalaisia sivuja, ja kyseinen kieli ei hallussa.

muita mahdollisia lasku paikkoja puolassa?

kiitos!

kruuse

hupelluksen sivuilta löytyy ainakii jotai tietoo suomeks siitä zakopanesta, kun sinne reissukin järjestetään. Mm. minuutin esittelyvideo ja jotai hintatietoo on saatavilla skiunlimited.fi/hupellus

helmi

Olin siellä viime vuonna sellaiseen aikaan, että kaikki keskukset eivät olleet auki. Zakopanen kylän ympärillä on siis useampia pikkupaikkoja, joissa on pari hissiä ja rinnettä. Nosalissa ladattiin lippuun pisteitä, joita vähennettiin nousuje mukaan - mitä pidempi hissi, sitä enemmän meni pinnoja. Keskusten välimatkat voi taittaa vaikka hevosvaljakolla.Kylässä oli paljon omakotitaloja, joiden omistajat asuivat alakerrassa, ja yläkerran huoneita vuokrattiin turisteille. Kahden hengen huone oli muistaakseni 20e/yö. Keittiö oli yhteinen.Jos laskeminen Puolassa alkaa puuduttaa, niin voi ajaa vuorten toiselle puolelle Slovakiaan, jossa on enemmän ja isompia paikkoja. Matka-aika esim. Strbske Plesoon oli muistaakseni n. tunti.

laivakoira

kiitos vinkeistä, aika antaa kyllä periksi slovakiassa käynnin kanssa .

meinasin ajaa via baltia onko siinä mitää järkeä?

on aikasemmin tullu aina mentyä ruotsin kautta eurooppaan.

helmi

Niistä Slovakia paikoista voi saada jotain tietoa osoitteista

www.holidayinfo.sk

www.parksnow.sk

Ne on ne Vysoke Tatryt, kun on siinä Zakopanen lähellä...

Nunnu

Meillä on kaverin kanssa tarkoitus kanssa lähteä joko Zakopaneen tai sitten Jasnaan. Omalla autolla oli ainakin vielä tänään tarkoitus lähteä... Nyt ollaan vaan kuultu joka puolelta kauhutarinoita, joten välillä aina rupee vähän mietityttämään tuo omalla autolla lähtö. Tarkotus oli mennä eka Tallinnaan iltalaivalla ja lähteä puolen yön aikaan ajeleman alas päin Via Balticaa. Sitä jos jaksais Puolaan ajella ja siellä menis sitten vaikka vähän nukkumaan jonnei ja jatkais unien jälkeen matkaa... Sanokaahan viisaammat, että kannaatako kahen tytön lähteä ajelemaan tota reittiä?Niin ja se on kans onglema, että kuulemmamme mukaan Puolassa ei saisi käyttää nastarenkaita. Kuinka tarkkoja ne ovat tästä? Kannattaako ottaa riski ja huristella vaan nastarenkaat alla? Onko jotain muita sääntöjä mitkä olisi hyvä tietää?Yks vaihtoehtohan autoilulle ois, että jos Zakopaneen mennään niin otetaan lennot Krakovaan (n.250e).Mutta sitten on tosiaan vielä toi, että kumpaan paikkaan mennä.... Jasnassa oltiin viime vuonna ja oli kyllä loistava paikka. Toisaalta ois kyllä kiva käydä katsomassa toi Zakopanekin. Voihan sitä vaikka sitten vaihtaa paikkaa puolessa välissä lomaa.Mutta on tämä matkan suunnittelu vaan kivaa! Smile

vipatsu

Kaksi mimmiä autolla Euroopassa on aivan toimiva vaihtoehto. Ite vaan en lähtisi via Balticaa yöllä ajelmaan, en kesällä enkä talvella.Tallinnasta ajaa Puolaan ihan kevyesti eikä rajojen ylitys enää vie aikaa. Tietkin rupee olemaan suht hyvässä kunnossa. Sen sijaan bensa-asemat eivät useinkaan ole 24-h auki eikä välttämättä ole mahdollista tankata automaatista. (Tää ei ole pelkkä Baltian ongelma vaan muuallakin Euroopassa törmää tähän usein.)Autoliitto myy sellasta kirjaa kuin "Autolla ulkomaille", josta löytyy perustietoa (renkaat, tankkaukset, pakolliset varusteet (ea, sammutin), hintoja, ym.) kustakin maasta. Kannattaa hommata.