1 viesti / 0 new
ajm
Valokuvanäyttely Saanatunturin luonnosta

SAANA – HAAVOITTUVA JÄTTILÄINEN

Valokuvanäyttely suurtunturin luonnosta

Pro Luontokuva ry ja Saanan Luonnon Ystävät – Luomus ry järjestävät korkeatasoisen valokuvanäyttelyn, joka on esillä Pallastunturin luontokeskuksessa 1.4.-18.5.2009.  Näyttelyn tärkeänä teemana on Saanatunturin ainutlaatuisuus ja henkeäsalpaavan maiseman säilyttäminen tuleville sukupolville. Kolmekymmentä kuvaa kertoo monipuolisesti alueen luonnosta, porotaloudesta ja ympäristönmuutoksesta.

Saana lienee Suomen tunnetuin tunturi. Se on sisällytetty valtioneuvoston päätöksellä maamme kansallisesti arvokkaisiin maisemakohteisiin vuonna 1999. Saanan-juuren kalkkivaikutteinen lehto puroineen on maamme mittakaavassa ainutlaatuinen. Tunturi on myös ikiaikainen porosaamelaisten pyhättö. Viime vuosina alueen kaavoitus on herättänyt huolta tunturin säilymisestä.

Näyttely koostuu luontokuvista ja postereista, jotka tekevät tutuksi niin Saanan luonnon kuin sen uhkakuvatkin. Tunturi-lapin luontokeskuksen jälkeen näyttely lähtee kiertämään Suomea. Seuraava näyttelypaikka on Oulangan kansallispuisto 24.5.-26.8.2009.

Pro Luontokuva ry on perustettu vuonna 2005. Yhdistyksen tavoite on luontokuvan laadun ja uskottavuuden kohottaminen sekä luonnonsuojelu. Saana-näyttelyn kuvaajina on useita tunnettuja Pro Luontokuvan Lapin-kuvaajia, kuten Seppo Keränen, Pekka Luukkola ja Heikki Nikki. Saanan Luonnon Ystävät – Luomus ry on vuonna 2007 perustettu enontekiöläinen luonnonsuojeluyhdistys. Yhdistyksen tavoitteena on edistää luonnon- ja ympäristönsuojelua ja luontaiselinkeinojen harjoittamista Käsivarren alueella.

http://www.proluontokuva.fi/

http://www.saananluonnonystavat.fi