1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
khaajane
24 h käppäilyä - kovaa vaiko suffelia?

Non niin poijjaat ja tyttäret. Otsikon mukaista juttua suunnitellaan huumorhenkiseksi tempaukseksi kaveren kanssa. Miltäs se teistä kuulostaa? Haluaisin vain tietää olemmeko kovia jätkiä vai pullahiiriä näissä piireissä.Leikkimielisenä haasteena voisin heittää täällä seikkaileville viimetalvisen Ylläksen vertikaalimetrit 12300m päivässä hissien aukioloaikana. Wink

Timppa

Asiaa on käyty läpi ennenkin... tsekkaa vaikkahttp://www.relaa.com/viewtopic.php?t=111&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=night+living

&quot;To accomplish great things, we must not only act, but also dream; not only plan, but also believe.&quot;<br />Anatole France

ET

Onko pakko kitua Ylläksellä?Vertikaalia tulis esim. valdisäärin funiculairella paljon hauskemmissa merkeissä ja huomattavasti nopsammin SmileJos nyt on pakko pääosin kissattua rinnettä laskea

vesi on pilaantunutta puuteria, kuten Sepi sanoo

tolppa-apina

Huumorimieltä tuossa tarvitaan, varsinkin loppumatkasta! Itse urakoin tuon matkan kesällä 2002 Timberwolves ry.n järjestämässä tapahtumassa

http://www.timberwolves.fi/, välillä oli pari virkistävää melonta-osuutta. Kaikki tarvittava paitsi juomavesi kannettiin mukana ja välillä otettiin tunnin tirsat. Pieni harhailu aamuyöllä kiristi joidenkin hermoja muttei johtanut keskeytyksiin. Erittäin mielenkiintoinen kokemus, suosittelen. Kovia jätkiä olette tai ainakin masokisteja, tulette huomaamaan.

huvinvuoksijaulkoilunkannalta.blogspot.com

tolppa-apina

UUps, matkaahan ette maininnetkaan, no 100km pitää taittua vuorokauteen että olisitte kovia jätkiä Wink

huvinvuoksijaulkoilunkannalta.blogspot.com

TT

Evästykseksi Kerkesix Ry:n järjestämät vastaavat koitokset:Sysimusta satku 1 http://www.kerkesix.fi/vaellussatku.htm

Sysimusta satku 2 http://www.kerkesix.fi/vaellussatku2.htm

Sysimusta satku 3 http://www.kerkesix.fi/vaellussatku3.htm

Gastor

Hyvä! En siis olekkaan ainut hullu jota kiinnostaa testata omaa henkistä ja fyysistä kestävyyttä. Tämä keskustelu antoi minulle vastauksen kysymykseen: "Pitäisköhän kokeilla?" Todellakin!

Kesää odotellessa.

Fate loves the fearless!

khaajane

Tuo jäi huomiossa laittamatta. Fillarilla koettu 24h/378 km, mitenköhän näiden kahden jutskan raskautta voisi vertailla näin näppäimistön äärellä?

Kumpi mukavampi ja kumpi se vähemmän mukevampi?:lol:

Kari Krändi

khaajane

Nämä dokumentit tavaamme huolella ennen H-hetkeä. On kiva huomata että meitä on muitakin tällä planeetalla Blum 3

Kari Krändi

akuusist

Vaikka taustani on enemmän jalkaväki, polkisin ennemmin 400km/24h kuin kävelisin 100km/24h. Edellinen rankempi, jälkimmäinen sattuu enemmän.

Korjaan: olis helpompi polkea mutta kyllä kävely antaa tulevaa elämää varten paremmat eväät. Tietää sitten mitä tehdä kun on sillä pitkällä fillarilenkillä ja pyörä hajoo ja ei oo rahaa eikä kännyy ja 100km kotiin.

Todellinen viha-rakkaussuhde on omiin pitkän kävelyn muistoihin.

Suosittelen pitämään varustuksen tosi kevyenä niin kipeytyy jalat vähemmän.nimim: "Aamu nousee aurinkoinen, päivä tuskainen tulevi"

MrKnowItAll

15-16v kolleina käveltiin aikoinaan 75 km putkeen, asfalttitietä ja jalkineina 60-luvun kehnot lenkkarit tai Hai-saappaat (!). Aikaa meni tuommoiset 16 tuntia, eli satku olisi ehkä juuri mennyt rikki vuorokaudessa. Tuolloin vain oli rakkoja jalat täynnä ja viimeiset viisi tuntia piti kävellä pysähtymättä koska polvi ei olisi enää tauon jälkeen taipunut. Eli onnea yritykselle, hyvillä kengillä ja kohtuullisella peruskunnolla (persus-?) ei 100 km rajan saavuttaminen 24 tunnissa ole mahdotonta. Vaikka kyllä ne viimeiset parikymmentää kilsaa tulevat olemaan vaikeita...Hauska kokemus se kuitenkin oli.Ai niin, varusteet olivat keveät, muutama kymppi taskussa joilla ostettiin limua tienvarsikaupoista ja onnikkalippu takaisin kotiin, camelpakkeja ei onneksi tuolloin oltu keksitty eikä pastatankkausta, eikä kuoriasuja jne..

Teuwo =;)

Jonkun verranyli 55 tuntia voi käppäillä ja kiivetä putkeen jos ei ole liian kylmä mutta mistään kohtaan se ei ole mukavaa ja lopussa on perin huonossa kuosissa.

Täysin perseestä, ainut motivaatio olla kuukahtamatta hypotermiaan.

En suosittele kenellään.

Ola

Sopiiko Teuwolta udella missä tuommoinen suoritus on tullut tehtyä? Smile

Teuwo =;)

Lyngenissä.

kp

maailmallahan tuo pitempi eteneminen jalan, ilman juoksua, on ihan oma lajinsa.http://www.lange-afstand-wandelen.nl/kennedye.htmTarina siis kertoo JFK:n sanoneen aikoinaan, että amerikkalaisnuoret ovat niin huonokuntoisia, etteivät pysty kävelemään edes 80 kilometriä alle 20 tuntiin. Tästä närkästyneinä päättivät nuoret näyttää, että tämä ei ole ongelma ja alkoivat järjestämään kävelytapahtumia jotka nimettiin Kennedy walkeiksi.Tapahtumassa ei saa juosta ja kilpasarjassa oletetaan, että maaliin tullaan alle 11 tunnissa.Nykyään näitä järjestetään ympäri maailmaa (Hollannissa tämän tyyppinen kävely on erittäin suosittua), joten eikun mukaan yhdelle ja sen jälkeen jatkat vielä itseksesi 20 km verran niin 100 km on täynnä. Osallistujia on parhaimmillaan tuhansia joten ehkäpä siellä ei tule kyseenalaistettua hommaan järjellisyyttä samalla tavalla kuin solo kävelyssä.

kärsä

ite kävelin tuon tänä kesänä viikkoa ennen juhannusta... (100km/24h kutsutaan myös itsemurhakävelyksi, juuri sitä se onkin)

Asfaltti tietä käveltiin lenkkareilla, urheiluteipillä pidettiin jalat kasassa. aikaa meni sataseen 22h 20min

käsittämätön rääkki! ennen en tiennyt miten monella tavalla jalat voi olla kipeät. pahin osuus on hieman puolivälin jälkeen, jolloin tulee pahimmat uskon puutteet, sen jälkeen se menee sisulla. viimeiset 17 km oli etureidet niin jumissa ettei polvet suoristuneen kokonaan. (kävely vaikutti siltä kuin ois paskat housussa). puolivälin jälkeen jalkapohjat oli niin kipeät että tuntu kuin hiilillä kävelis, asfalttihan tunnetusti syö jalkoja.  säät oli aivan liian kuumat (päivällä lämpötila yli helle rajan), 10 litraa meni urheilujuomaa matkan aikana  :?

toisella kerralla onnistui. vuosi sitte hajos akilesjänteet puolivälissä ja piti jättää kesken.

suosittelen ehdottomasti kaikille itsensä rääkkäämisestä nauttiville ja terveellä(?) tavalla hulluille  8)

tolppa-apina

Asfalttia pitkin, hyi helvetti! Tervetuloa 100km/24h-kerhoon ja onneksi olkoon. Rakot ja kolotukset kyllä unohtuu tuopposen ääressä, kippis! Wink

huvinvuoksijaulkoilunkannalta.blogspot.com

AJA

Onko Pääkaupunkiseudulla lähiaikoina mitään joukkoitsemurhakävelyä tulossa? Voisi tuonkin mennä kärsimään joskus.

Paljonkos tuossa on repun paino yleensä kun matkaan lähdetään, reppuunhan pakataan varmaankin muutama pari sukkia, juotavaa ja jotain energiapatukoita vai?

tolppa-apina

Itsellä reppu painoi 6-7 kg sisältäen kuoriasun, fleecepaidan, vaihtosukat, ea-pakkauksen, eväät, kettimen+kattilan ja makuupussin/alustan sekä 2-3 litraa juomaa(juomahuolto matkalla) lisäksi otsalamppu,kartta ja kompassi, eiköhän niillä pärjää.

huvinvuoksijaulkoilunkannalta.blogspot.com

kärsä

[quote author=afterclimbing link=topic=8463.msg78998#msg78998 date=1124571550]
Asfalttia pitkin, hyi helvetti! Tervetuloa 100km/24h-kerhoon ja onneksi olkoon. Rakot ja kolotukset kyllä unohtuu tuopposen ääressä, kippis! Winkniin, asfalttihan on ihan perseestä! meillä päin itsemurhakävelyn yks kriteereistä on että se kävellään maantienlaitaa.
tiedän kolme tyyppiä jotkä käveli itsemurhakävelyn 40-luvulla nahkasaappailla soratiellä syksyisessä räntäsateessa... se jos joku vaatii jo asennetta.

banaani

Eiköhän 40 luvulla tuo ollut ihan arkipäiväistä.... Sad

BelowZero

Itse ajattelin kävellä tuon Reitti 2000:n tuossa 24 tunnin aikarajassa. Saas nähdä meneekö 110 kilometriä vai jääkö homma sataan kilsaan vai meneekö reisille koko juttu.

TT

[quote author=AJA link=topic=8463.msg78999#msg78999 date=1124572082]
Onko Pääkaupunkiseudulla lähiaikoina mitään joukkoitsemurhakävelyä tulossa? Voisi tuonkin mennä kärsimään joskus.29-30.10.2005 on Sysimusta satku IV. Lisätietoja http://www.kerkesix.fi/sysimustasatku.htm

[quote author=AJA link=topic=8463.msg78999#msg78999 date=1124572082]
Paljonkos tuossa on repun paino yleensä kun matkaan lähdetään, reppuunhan pakataan varmaankin muutama pari sukkia, juotavaa ja jotain energiapatukoita vai?


http://www.kerkesix.fi/vaellussatkuohjeet.htm

AV

Reitti 2000 on hyvä 24h/100km patikkaretkeä varten. Koko reitin pituus on noin 110 km (Laakson kentältä). Kartta kannattaa ottaa mukaan, koska muutamassa paikassa merkkejä on (tai oli ainakin ennen) aika harvassa. Kävelin itse reitin joulukuussa 2000, ja sen jälkeen väliä Petikko-Serena on parannettu (meillä kastui jalat mennen tullen).

Jos aikoo kävellä koko reitin, ainoa järkevä lähtöpaikka on Laakso. Me lähdimme Petikosta (Essolta) pohjoiseen ja kävimme loppuverryttelynä kääntymässä Laaksossa. Viimeiset 25 km piti kävellä asfalttipätkät nurmikoilla/ojassa, kun alkoi sataa alijäähtynyttä vettä ja kadut jäätyivät. Vikat 15 km juostiin, kun alkoi kävely tympiä. Aikaa meni taukoineen 17h 41min.

hoh

Sysimustasatku lähestyy hitaasti mutta varmasti... Ensi lauantaina on aika rääkätä jalat loppuun ja testata henkinen kestävyys...  Biggrin

Onko ideoita (pää)ruoan suhteen? Pitäisi jotain tukevampaakin kaiketi syödä, mutta sen "tukevan" pitäisi säilyä autossa ja maistua hyvältä kylmänäkin? Hmm..

waltimo
Käyttäjän waltimo kuva

Hieman otsikon vierestä.

Alustus:
Viime viikonloppuna kierrettiin Reitti 2000. Muilla oli rinkat ja itselläni 35L reppu täynnä ja vähän päälle. Itselläni jalassa Salomonin XA Pro 3D:t.

Lopputulos:
Aikaa kului hieman alle 2 vrk. Nukuttiin reissussa ehkä n. 12 tuntia ja pidettiin muutenkin taukoja. Hitauteen vaikutti varmasti eniten se, ettei kaikki ollut treenanneet jalkojaan vaellusmielessä lähiaikoina. Lämpötilat olivat nollan lähistöllä, joten taukoja ei voinut pitkittää, ellei saanut vaihdettua varusteita. Jalat oli kyllä kipeät ja rakoilla kun päästiin perille. Urheiluteippiä kului kiitettävästi. Nyt yli vuorokausi kotiinpääsyn jälkeen paikat ovat hieman jumissa, mutta mitään ei hajalla.

Opittua:
-Tukeva vaelluskenkä voisi olla hellempi jalalle kuin tuo maastolenkkari tämmöisellä matkalla. Vaikka hyvä kenkä onkin.
-Jotain märkänäkin lämmittävää luonnonkuituista aluskerrastoa voisi ottaa mukaan, jottei syysmyrsky harmittaisi.

:.:.: