1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
hvi
Lukkopolkimet ja kengät

Kovasti harkinnassa alkaa polkemaan työmatkoja (25km suuntaansa päällystettyjä pyöräteitä pitkin). Viime kesänä tuli hankittua Kona Fire Mountain Deluxe ja tuo vempele ei nyt alustavien polkureissujen perusteella ehkä ole kaikista ideaalein näin pitkille reissuille, mutta sillä nyt on mentävä. Ajattelin kuitenkin vielä hankkia lukkopolkimet ja kengät. Minulla ei ole mitään hajua kengistä/polkimista, eli mistä kannattaisi lähteä liikkeelle? Mikä budjetti ja mitä pitäisi ottaa huomioon? Valttia on tietysti halpa hinta ja säänkestävyys. kengän pohjan jäykkyyteen pitää ilmeisesti kiinnittää huomiota?

Torben Korben

Jos halpaa ratkaisua (ei hifistelyä) etsit niin esim. Kauppaveljiltä Smitmanon SH-M085 (n. 60 € tarjouksessa) ja polkimiksi samasta putiikista PD-M520 (n.30 €). Olettaen että  Shimamon kengän kapea lesti istuu jalkaan. Hinta/laatusuhde noilla hinnoilla aika hyvin kohdillaan ja  kestävät aikansa ainakin tuota työmatka-ajoa, maastorunttausta poljinten laakerit ei taida kovin pitkää kestää. Kengistä hajoaa ekana toi sträppisysteemi, mutta niitä saa varaosina uusia tilalle (taitaa olla 20 €:n luokkaa). Itelläni on työmatka kihnuuttimessa noi M520set ja ihan hyvin on jo vuosia palvelleet.

Sitten jos kestävämpää ratkaisua on hakusessa niin jotain XTR-poljinta tai vastaavaa (Crank, Time jne..) kehiin ja laadukasta kenkää (Shimanoa, Sidiä jne..) mut silloin budjettiin pitää varata jo 300 €:sta  eteenpäin...  8)

teesaa

Jokatapauksessa SPD ja sellainen kenkä, jolla voi myös kävellä. Eli ei perinteistä maantiemiehen klossikenkää. Toi edellisessä messussa mainittu kenkä ei mielestäni pelitä, vaan ehkä samasta putiikista ennemmin Shimano SH-MT31 (hintaa 45 € tarjouksessa). Polkimet, mainitut siis, taasen pelittävät, mutta jos haluaa ajella muillakin kengillä - niin kannattaa investoida kaksipuolisiin polkimiin. Ne kyllä maksaa n. 50 € paikkeilla.

ja kun nyt tuli selattua tuota sivustoa, menekin myös itse sinne huomenna ostoksille...!!!

Wannabe mies monessa lajissa!

Torben Korben

Noi edellisessä viestissä mainitut Shimpan kengät (MT31) on ihan ok muuten mutta kun ne kastuu, kuivuminen kestää iäsyyden ja lisäksi niistä saattaa sisäpuoli mennä ihmeellisesti kuprulle
kun kastuvat useammin. Sisäpuolen liimaukset voi pettää...eli kokemusta vastaavista Shitmanoista on.  Siksi suosittelenkin mieluummin ihan aitoa "täysmuovikenkää"  :lol:

ihmekuutti

Mistä kannattas ruveta kyselemään "MIESTEN" kokoja pyöräilykengistä. Nyt tarkoitan tuommosta 48-50 kokoluokkaa ja ei mikään ihan kapea lestinen. Veljelle pitäs vaan maastoon sellaiset löytää ja ainekaan Joensuun ja Lappeenrannan suunnalta ei tunnu löytyvän..... 

kuutinvalo.kuvat.fi

teesaa

Eli kanootit. Vaikka täältä voisi löytyä. Ainakin 50 kokoon menee. Hinta on kyllä suolaisempi. Kukahan tuo Suomeen Sidin kenkiä, sieltäkin voisi kysyä jos tukkurin löytää.

Wannabe mies monessa lajissa!

hvi

Kenkien kävelyominaisuuksilla ei ole tässä tapauksessa väliä ja jos tuo shimanon kapea lesti vaan istuu, niin eiköhän nuo muovikengät + kaksipuoliset polkimet tule haettua. Kiitokset.

Louhi

[quote author=teesaa link=topic=25512.msg157528#msg157528 date=1238604515]
Eli kanootit. Vaikka täältä voisi löytyä. Ainakin 50 kokoon menee. Hinta on kyllä suolaisempi. Kukahan tuo Suomeen Sidin kenkiä, sieltäkin voisi kysyä jos tukkurin löytää.Sidin kenkiä taitaa tuua maahan Velosport, eikä niitä vissiin muut Suomessa myykkään. Megat on muistaakseni malliltaan niitä leveempi-lestisiä. Kokemuksesta voin suositella Sidin klopoja. Pirun hyviä kenkiä ja ainaki useimmat on myös niitä keinonahkasia.

Jos kyselet Velosportitsta ja kokoja ei oo mutta lupaavat tilata, niin voi kyllä kestää aika pitkään...

-Louhi

hehautal

Shitmanot on helppo ja hyvä valinta työmatkapyöräilyyn jos omaan jalkaan sopiva kenkämalli löytyy. Hintakaan ei Shitmanojen kanssa pitäisi olla ongelma. Lähituotettuja "pyöräilytennareita" lienee turha edes etsiä.
Mielenkiintoisena uutuutena samaan käyttöön näyttää Mavicilta tulleen magneettiklossiset kenkä/poljin. Suomessa ei noita kaupoissa vielä taida olla, mutta onkos vielä kellään muuta kautta kokemusta?

-Heikki

teesaa

Kävin tänään Kauppaveljiltä koukkaamassa ne 19€ polkimet, ja niissä on valmiina!!! mukana Shimanon sellainen lisäpalikka, joka mahdollistaa kaksipuoleisuuden. Kysymys onkin, kuinka kauan se muovilätyskä niissä pysyy kiinni.

Wannabe mies monessa lajissa!

Anonyymi

Ite ostin tuossa viikko sitten shimanon lukkopolkimet joissa voi käyttää myös tavallisia kenkiä eli ns. kaksipuoliset + Shimanon M075 kengät. Mielestäni noi kengät ovat ihan kohtuullisen hyvät kävellä vaikka kaupassa. Eli suosittelen tätäkin yhdistelmää.

Raid

Se muoviläystäke ei oo tarkotettu varsinaisesti ajamiseen. Vaan lukkopolkimilla varustetun pyörän koeajoon yms. Kiinni polkimessa se varmaan pysyy pitkäänkin, mutta rupee narisemaan ja klappaamaan hyvin pian.

smo

[quote author=hehautal link=topic=25512.msg157539#msg157539 date=1238619378]
Mielenkiintoisena uutuutena samaan käyttöön näyttää Mavicilta tulleen magneettiklossiset kenkä/poljin. Suomessa ei noita kaupoissa vielä taida olla, mutta onkos vielä kellään muuta kautta kokemusta?Tää olis voinut olla aprillipila..

M520 kesti maastorymistelyä ja kiviin kolistelua, aika raadon näköiset oli täynnä naarmuja mutta ei ongelmaa.. kunnes pyörä pöllittiin  Sad

Toispuoleiset lukot oli yhdessä pyörässä, ihan ok jos ajelee siirtymiä mutta maastoajoon en sellaisia ottaisi.

teesaa

[quote author=Raid link=topic=25512.msg157605#msg157605 date=1238705823]
Se muoviläystäke ei oo tarkotettu varsinaisesti ajamiseen. Vaan lukkopolkimilla varustetun pyörän koeajoon yms. Kiinni polkimessa se varmaan pysyy pitkäänkin, mutta rupee narisemaan ja klappaamaan hyvin pian.Jaha, liian hyvä ollakseen siis pitkäaikainen ratkaisu. Vähän samaa mietin niiden kanssa - kun niitä kädessäni pidin. No, pystyy noilla ajamaan lenkkareillakin jotenkuten keskarimatkoja mökillä osuuskauppaan.

Wannabe mies monessa lajissa!

NallePuh

[quote author=smo link=topic=25512.msg157609#msg157609 date=1238727972]
[quote author=hehautal link=topic=25512.msg157539#msg157539 date=1238619378]
Mielenkiintoisena uutuutena samaan käyttöön näyttää Mavicilta tulleen magneettiklossiset kenkä/poljin. Suomessa ei noita kaupoissa vielä taida olla, mutta onkos vielä kellään muuta kautta kokemusta?Tää olis voinut olla aprillipila..

M520 kesti maastorymistelyä ja kiviin kolistelua, aika raadon näköiset oli täynnä naarmuja mutta ei ongelmaa.. kunnes pyörä pöllittiin  Sad

Toispuoleiset lukot oli yhdessä pyörässä, ihan ok jos ajelee siirtymiä mutta maastoajoon en sellaisia ottaisi.


M540 simpat on toiminu vuosia.. Jos aristaa klosseilla ajamista niin Shimanolta löytyy multi release klosseja jotka istoaa polkimista huomattavasti helpommin kuin "perus" klossi. Lukkopolkimilla pyöräily on hiton kivaa kun hiffaa pyörittämisen idean.

Kengiksi jäykällä pohjalla olevat laadukkaat kengät ihan sen mukaan mikä jalkaasi sopii. Halpaa ja hyvää ei tässäkään ole tarjolla.

Toispuoleiset polkimet käy kunnes alat ajamaan koko ajan klosseilla, ja sit sulla menee herne nenään kun poljin on aina väärinpäin, eli lukko alaspäin kun koitat saada klossia kii...