1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
pkaelli
Mikä maastopyörä 9v, 140cm pojalle?

Aloittelija kysyy:

Pojalle tarvisi ensimmäisen järkevän pyörän. Tähän saakka ajellut tyypillisillä lasten pyörillä (no joo, nykyinen 20" on Konan Makena tai jotain sen suuntaista ja ihan suht ok), mitkä mun mielestä aika surkeita kaikki ja painavatkin aivan tuhottomasti.

Lapsia mulla kolme, joten pyörä vaihtaa pariin kertaan nuoremmalle joten vois hyvin ostaa hiukan paremmankin (ehdoton max 250 eur kuitenkin, mieluummin hiukan halvempi jos onnistuu).

Ns. laatumerkki kiinnostaisi ja keveys. Vaihteita ei tarvita tuhottomasti, mut eipä haittaa jos on enemmän. Levyjarrut, yms. aika turhia jos/kun tuo lisää hintaa.

Ja mikä olisi sopiva koko et olisi hiukan kasvuvaraa? 24"? Onkohan 26" liian suuri 140cm kuskille?

oisko tästä mihinkään? (tosin noi valkoiset renkaat on aika karmeet  Smile
http://www.fun-corner.de/index.php?cat=WG000215&product=A001690

tai tää?
http://www.bike-discount.de/shop/k124/a8921/kids-team-24.html


Hiukan ehkä kalliita toimituskuluineen?


Jussi

pkaelli

vastataan ite:

hommasin tuon alemman linkin Radonin. Näyttää olevan sama pyörä kuin Cuben vastaava. Ainakin speksit on ihan samat.

Toimituskuluineen tuon lähti noin 300 eurolla. Eipä sen halvemmalla olisi saanut mitään.

Hiukan on ehkä liiankin "prämeen" näköinen pojan ja munkin makuun, mut eiköhän tuolla ajele.  Smile

Jussi

Raid

Ihan asiallisen oloinen tuolla hinnalla. Ongelmahan noissa lastenpyörissä on just suhteeton paino kevyen kuskin kannalta. Ei saisi paljon maksaa, kun siitä kohta kasvetaan ulos, mutta kestävä ja kevyt pitäisi olla. Mahdoton yhtälö. Kevyitä 24" keuloja ei taida ollakaan ja lyhyemmät kammet on tyypillisesti painavaa kuraa.

Tosi hyviäkään vehkeitä on vaikea löytää, esim. jos poika on oikeesti innoissaan maastopyöräilystä. Scottilla on joku kymmenkiloinen 24", muistaakseni Scale Jr, mutta hintakin on sitten jo ihan toista

rmslayer

Konan Kula 2-4 on erinomaiseksi todettu. Kevyt ja laadukkaat osat. Hintaakin on, mutta kannattaa käydä esim. Kauppaveljillä tilnkaamassa Smile
http://bikes.konaworld.com/09/09_kula24_en.cfm
Ensi vuoden mallistossa tuota ei enää ole.

pkaelli

[quote author=pkaelli link=topic=25730.msg161766#msg161766 date=1250262733]


Toimituskuluineen tuon lähti noin 300 eurolla. Eipä sen halvemmalla olisi saanut mitään.Jussiitse asiassa ei ollutkaan kuin 512 eur per 2 fillaria kun tilasin kummipojallekin samanlaisen.
Hintaansa nähden oli aika hyvä mun mielestä.

Jussi

irriskKap

Kysymyksestäsi näyttää olevan pitkä aika mutta ehkä joku etsii samaa juttua. Miusta tuo silkkivaippa on tosi hyvä mutta myös Weledan sinkkivoide on näyttänyt meidän vauvalla olevan hyvää ja hamppuvoidekaan ei ole hullumpaa. Punoitus ei hänellä kyllä ole kovin pahaksi ainakaan vielä äitinyt mutta välillä sitä pikkuisen on niin silloin noita konsteja kokeilen. Myös erilaisia vaippoja voi kannattaa kokeilla jos siinä vaipan pinnassa onkin jotain mikä ärsyttää.

Professional tools for email verification: [url=http://services.my-addr.com/verify-email-list-online.php]verify email list[/url] and [url=http://services.my-addr.com/online-bulk-email-verification-validator.php... bulk email checker[/url]

Raid

Aika hyviä neuvoja. Ite oon laittanut sinkkipastaa vain keskiön kierteisiin jumittumisen estämiseksi, mutta toimii ilmeisesti toimii pärsiin pinnassakin. Tiiä sitten antaako 9-vuotias laittaa..?

Vaipoilla viitataan ilmeisesti säämiskähousuihin. Pitkillä matkoillahan noita hiertymiä tosiaan saattaa tulla, satula hiertää. Hamppuvoidetta olen kokeillut vain sisäisesti, ei oikein toiminut toivotulla tavalla.

allergonaut
Käyttäjän allergonaut kuva

Ohjelmassa on sitten varmaankin lomituspoisto pддllд 50i -> 25p ja se tuon aiheuttaa. Muuta selitystд ei ole, jos kerran nekin pдtkдt nykivдt, joissa olet kдyttдnyt 1/50 valotusaikaa. Tuota 30 FPS:дд дlд ainakaan valitse, se on NTSC-jдrjestelmддn liittyvд. Mutta kerropas kuitenkin varalta vielд mikд kameramalli sinulla on? Onko video suoraan kamerasta tv:llд katsottuna sulavaliikkeistд, mutta editoinnin jдlkeen nykivдд?

jaakko

jos palataan tuohon alkup. teemaan eli junnujen fillareihin.. kasivuotiaalla on nyt tommoinen focus

http://shop.larunpyora.com/tuote/focus-raven-rookie-disc-20-2014/

joka on sinänsä ihan hyvin toiminut mutta tuntuu ihan kohtuuttomalta tuo 13kg paino kun mun oma anthem x4kin painaa vähemmän. olen vähän koittanut tutkia markkinoita kun loppukaudesta pitäisi varmaan alkaa harkita 24"ää ja ei ole helppoa. spessulta ja konalta näyttäisi löytyvän jonkin verran kevyempiä (~11kg) mutta hinnat on sitä luokkaa (>100€/kg) että ei oikein tunnu mielekkäältä (http://www.sunsetmtb.co.uk/shop/index.php?product_id=2470&category_id=148).

ei ole varmaan mitenkään mielekästä yrittää osavaihdoilla koittaa keventää jotain edullisempaa pyörää.. onko suosituksia toimiviksi todetuista joustokeulaisista levyjarrullisista? mikä on paras foorumi käytettyjen etsimiseen? ideoita, ehdotuksia? mielipiteitä vaippaihottuman hoidosta?

 

helmiju

Tästä aiheesta on pakko suositella mtbr.comin tai fillarifoorumin keskusteluja aiheesta. Sieltä löytyy pitkää pätkää esim. Specialized hotrockin keventämisestä tuollaiseksi 10 kg painoiseksi. Itse sain pojan Hotrock disc 24 versiosta paljon (1.2 kg) pois pelkästään muuntamalla vaihteiston 1x9 muotoon, vaihtamalla satulatolpat ja ohjaustangon ja stemmin keveämpiin ja kumit (Schwalben Rocket Ronit). 

Luonnollisin kevennyskohde olisi tuo etuhaarukan vaihto jäykkään jolla lähtisi 1 kg. Se on ihan turha, mutta poika ei halua luopua siitä. Kunnollisia 24" joustoja on aika vähän markkinoilla, yksi vaihtoehto voisi olla joku vanhempi 2000-luvun alkupuolen 80mm travellilla varustettu huippumalli, jota oikeasti pystyy säätämään riittävän löysäksi, käytettynä.

Jos jäykkä haarukka käy, niin kyllähän Islabike on aika loistava peli tuohon hintaan nimenomaan keveytensä ja geometriansa vuoksi.

jaakko

joo tuota fillarifoorumia oon tässä lueskellut, mtbr ään en vielä ehtinyt.

jäykkä haarukka ei oo vaihtoehto koska "se on pentujen pyörä" silloin. toisaalta voisi ehkä ostaa jäykkäkeulaisen ja sitten laittaa pari sataa oikeasti hyvään keulaan, mutta ei löydy paljon malleja joissa olisi levyt ja jäykkä keula..

näyttäisi että ehkä cube

http://www.cube.eu/en/bikes/kids/kid-240/cube-kid-240-sl-action-team-2015/

tai ghost

http://www.globalbike.co.uk/ghost-powerkid-24-discb.html

voisi olla järkihintaisia kandeja alle 12kgn luokkaan, pitää verrata islabiken mittoihin.

helmiju

Levyjarrullinen huonolla Suntourin keulalla varustettu on yksi ratkaisu, sitten vaan jostain hyvä 26" pienellä 80-100 joustolla (matala) varustettu ilmahaarukka tilalle (jota voisi käyttää kaverin ekassa 26" myös) tai sitten RST F1RST 24" ilmahaarukka (suunnilleen ainoa kunnollinen 24" haarukka), jota löytyy ainakin bike-discountilta.