1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
hannu55
Vauden takalaukut.

Tietääkö joku noista Vauden takalaukuista ( ilmeisesti Aqua merkkiset) joita ei taida suomesta saada. Ovat saman näköisiä kuin Ortliebin. Minkähän kokoisia ovat? Olisko jopa 40 litrasia siis pari 80 litraa?

nilakka

Vauden sivuilta Smile

Olen koittanut katsella itsellenikin laukkuja,mutta kyllä tuo 40 litraa näyttää olevan enemmänkin laukkuparin tilavuus.
Itsekkin ostaisin oitis,jos löytäisin jostakin mainitsemasi kaltaiset laukut. Kyllähän nyt pyöräretkelle pitää mahtua samanverran kamaa kuin viikon vaelluksella isoon Savotan rinkkaan. 8)

Mutta onneksi tuli ostettua peräkärry.... Poistui tuokin ongelma.

Toisaalta,kapeilla hiekkateillä laukut puoltavat paikkaansa edelleen,sillä kärry viekin yllättävän paljon tilaa.
Eilen näin jonkun kantavan ihan Biltemasta ostettua pyörälaukkua ja sekin näytti isommalle kuin vastaavat Ortliebit...

Eli tuntuuko minusta vain vai onko laukkujen koko pienenemään päin???

hehautal

Kyllähän suomesta Vauden jälleenmyyjiä löytyy. Eiköhän niitä laukkuja kysymällä järjesty. Koot on vastaavia kuin Ortliebeissä. Aqua Pro Back laukussa muutama litra enemmän joka näkyy pyörä kuorman leveydessä. Työnjäljessä ja yksityiskohdissa on hieman karsittu paremman hinta-laatusuhteen eteen. Esim. Aqua Pro:hon vuotaa vesi kovassa ja pitkässä sateessa läpän vetoketjusta sisään, mutta hinta ei ole kestäväksi ja hyvän kiinnityksen omaavaksi laukuksi paha.

Jos laukuilla mennään niin pidemmällä reissullahan laukkuja on yleensä pari eteen ja taakse eli yhteensä n.70 litraa + tankolaukku reilut 5l ja tarakan päälle esim. teltta ja alusta eli noin pari kymmentä litraa niistä. Alkaa vastata jo kohtuu isoa rinkkaa.

Painohan on tarkoitus jakaa tasaisesti kummallekkin renkaalle, kapealle ja mahdollisimman alas. Ei pelkästään takarenkaan päälle leveäksi ja korkeaksi jottei pyörän ajettavuus liikaa kärsi. Eikä tarvi keulia kiihdyttäessä. Smile

Viikonlopun "pikkureppuretket" tai vähemmän omavaraiset retket sitten menee toki yhdelläkin pienellä laukkuparilla kun kuorman painokin on pieni. Maailmanympärimatkaajille ja tandemeihin toki maailman isommilta markkinoilta löytyy niitä >40l/pari pyörälaukkujakin joita tarvii kun koko omaisuutta kuljetetaan mukana.

-Heikki