1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Jubnix
Maastopyörä hakusessa.

Moi,
Eli olen ajatellut pyörän ostoa, mutta ei ole kauheasti niistä tietoa. Jospa joku asioista tietävä voisi hieman avittaa ostossa. Eli hakusessa olisi pyörä jolla asfaltti ajoa tulisi kouluun, kauppaan tms. ympäri vuoden, mutta myös lenkkiä sorateillä, poluilla ja muuta mitä metsästä löytyy, muttei kumminkaan missään kauhean vaativissa maastoissa. Eli millainen pyörä kannattaisi ostaa jos budjetti on alle 1500€. Itse olen 179cm ja painan 88kg, mikäli noita tietoja tarvitsee. Eli jos joku voisi ehdottaa merkkiä, mallia tai nettiosoitetta niin Kiitos siitä.

teesaa

Melkein puolella rahalla saa hyvän ritsan mainitsemiisi aktiviteetteihin. Kotomaasta lähtee Kona Kula 2009 Kauppaveljiltä alle 900 € ja siihen vähän polkimia + muita varusteita (lokasuoja) niin silti jää alle 1000 €.

Wannabe mies monessa lajissa!

Anonyymi

Käy koeajamassa jotakin Corratec:n mallia. Suomen Polkupyörätukku.
Erittäin hyviä hinta/laatusuhteeltaan.

Maco

Mie jättäsin Polkupyörätukun vehkeet kaikki sinne kauppaan, varsinkin jos sillä pyörällä meinaat tosiaankin ajaa muutakin ku sinne kauppaan ja kouluun. Paljon enemmin vaikka toi Konan Kula. Muutenkin sun budjetti on se verta etta saat kyllä laadukkaaan jäykkäperän, millä sitten kiva ajella siellä metsäteillä ja poluillakin.

Tuolta vaikka jos olet pks
http://www.pyorahuolto.com/list.php?type=maasto

Ja muutenkin käy koeajamassa ehdottomasti useampikin pyörä ennen ostoa.

Paivareppu

Joo-o, kyllä Macoa peesaillen kiertäisin tällä(kin) kertaa nuo suomen polkupyörätukun tuotteet.
Jos sulla on esim tuo 1500 budjettia, niin voisiko ehkä jopa harkita kohtuu hyvän "jäykän" 29tuumaisen tahi etujousitetun maasturin ostamista sinne metsäpoluille ja sitten jotain parin sadan ritsaa (esim joku käytetty kaupunkiajoon sopiva) työmatkoille/kaupoille käyntiin, jolla tuon tyylin hommat kumminkin hyvin hoituu... -jäis vielä ehkä joku euro ajokamoihin Smile
Jos ajelu on sitten kumminkin vaan mettätiellä ajelua eikä mitään maastoajoa niin oisko jossain retki/hybridi/cyclokrossari henkisessä ratkaisussa ajatusta?
Mun mielestä esim maastofilon ostaminen on ehkä hivenen turhaa jos siellä maastossa ei sitten tosiaan ajele. Turhaa sitä ekstrapainoa tuolla kaduilla mukanaan raahaa...

Mieti tosiaan mihin käyttötarkoitukseen sen mankelin hommaat.
Tuossa esim linkkiä fillarilehden foorumille joka myös voisi olla ihan tutustumisen arvoinen sivusto uuden pyörän hankintaa miettivälle, mikäli ei ole vielä eteen sattunut.
Käytettyjäkin pyöriä kannattaa katsella eri fillarifoorumeilta. Aika moni myy näin keväisin ihan kelpo tavaraa kilpailukykyiseen hintaan pois uuden hipohärpättimen tieltä...

nicce

Komppaan edellisiä ja suosittelen tutustumista fillarifoorumin keskusteluihin, joita pitää lueskella ehkä hieman varauksella.

Tuohon käyttötarkoitukseen suosittelen joko etujousitettua maasturia tai sitten cyclocross pyörää (uusimmassa tm:ssä juttu noista - tosin sinun budjetilla saat paremmat osasarjat). Huonolla etujoustolla varustetut hybridit jättäisin suosiolla kauppaan. Jos maasto kiinnostaa enemmän niin sitten tuonne maasturilinjalla, mutta jos polut/maantie on enemmän sun juttu niin sitten cyclo. Vaikka käyrätanko voi hieman hämmentää niin siitä saa yllättävän monipuolisia otteita eri käyttötarkoituksiin eikä kädet puudu pidemmälläkään matkalla.

1500 EUR:lla saa kyllä hyvän pyörän ja jos merkillä ei ole niin väliä niin kannattaa kyllä tutustua pyörähuolto.comin tai itä-helsingin pyörähuollon maahantuomiin merkkeihin niin saa hyvät osat ja myöskin monissa saksalaisissa merkeissä on hyvä hinta/laatusuhde...hyviin osiin panostaminen kannattaa pidemmällä aikavälillä (ja kannattaa katsoa, että myös muut komponentit ovat samalla tasolla eikä pelkästää takavaihtaja)

Jipsu

En sinänsä ole oikea ihminen neuvomaan maastopyörien suhteen, mutta tuosta pyörän merkkiin liittyneestä keskustelusta kommentoisin hieman...

-Ainakaan halvemman hintaluokan pyörissä ei ole suurtakaan merkitystä sillä, onko putkeen liimattu jonkun ns. paremman valmistajan brändi. Yllättävän monet rungot tehdään samoissa kaukoitään keskittyneissä tuotantolaitoksissa, joista merkinhaltijat sitten valikoivat kulloinkin myyvimmäksi olettamansa mallin, ja liimaavat runkoputkien päälle omat tarransa. Muutama vuosi takaperin Biltemassa myytiin esimerkiksi pyörää täsmälleen samalla rungolla, joka oli käytössä myös joissakin Konan malleissa. Osasarjoissa ei muistaakseni ollut niissäkään suurta eroa. Arvaa kumpi oli kalliimpi?

En usko, että nuo Corratecit ovat sen huonompia tai parempia kuin mikään muukaan hintaluokassaan.

NallePuh

Mene joko Helsinkiin Okan luo Pyörähuoltoon tai Rtec Suspension Tampere ja tutustu CUBE mallistoon. Niissä hinta/laatusuhde kohdallaan. Molemmissa on ammattitaitoinen porukka paikalla ja saat oikean kokoisen mankelin kerralla.

Jubnix

Kiitos kaikille vinkeistä, fillari foorumiakin on nyt tullut luettua hieman enemmän ja ehkä sitä itse on hieman asiassa viisaampi. Cuben pyöriä olen katsellut, jos niistä joku kertoisi kokemuksia, malleista tms.

teesaa

Yleensä Velosportin miehenä käväisin hakemassa Polkupyörätukusta maastoritsan talvipeliksi.

Malli Corratec S 0.2 X-vert taimikäsenytoli jäykkäperä. Ihan loistava peli, XT:n osat ja Rockshoxin keula (ei kannata odottaa parasta tuolla hinnalla). Runkoakaan ei saksalainen voi oikein väärin hitsata. Ainakin jälki on siistiä.

Hintaa kertyi syksyalennuksessa kokonaista 490 € (tosin ilman levyjarruja ja vuoden 2008 malli). Takuussa tuo on käynyt kerran kun vapaaratas alkoi jäätymään talvella. Vaihtoivat vapaarattaan per heti ja samalla tuli huolto pyörään kaupanpäälle. Oli muuten huollon jälkeen timmisti pesty, laitettu ja säääääääädetty. 110% palvelua.

Ainoa vika tuossa pyörässä on takavaihtimen ripustimen murtoherkkyys metsäajossa (oksat jne) mutta varaosalla matka jatkuu alle 5 min ja jos kerran kaudessa kosahtaa, niin menköön.

Eli saa tuolta asiallisia pelejä, asialliseen hintaan ja vieläpä hyvää palveluakin. Siis Suomenojalta Espoosta.

Wannabe mies monessa lajissa!

niittäjä

voisin samassa ketjussa kysästä suht edullista pyörää millä viittis polkea suomen halki

NallePuh

Jos eurot laittaa Cube LTD sarjan fillariin, ei huonoa kauppaa tee.. 

Puhelin vaan käteen ja soittelemaan:
http://www.rtechsuspension.fi/
http://www.pyorahuolto.com/

Jos kelpaa mallit vuosilta 2008-2009 niin hintakin on edullisempi..   LTD sarjasta löytyy ilma-ja vieteri Rokkarin Reba haarukoita ja niillähän vetelee vaikka kisaa...

Tässä esim vaihtoehto briteistä: http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=44335

NallePuh

Jokos täällä on fillari hankittu?

Anonyymi

[quote author=Paivareppu link=topic=30736.msg175472#msg175472 date=1270586536]
Joo-o, kyllä Macoa peesaillen kiertäisin tällä(kin) kertaa nuo suomen polkupyörätukun tuotteet.Corratec on erittäin hyvä laite hinta-laatusuhteeltaan ja testeissäkin kehuttu.
Tosin itsekkin olen kuullut suomen polkupyörätukusta huonoa takuuasioiden hoidossa, mutta ainakin omalla kohdalla ne puheet ovat osoittautuneet huhupuheiksi ei miksikään muuksi. Biggrin