1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
pespet
Levyjarrupalojen kuluminen

Hei,

Missä vaiheessa on hyvä vaihtaa levyjarrun jarrupalat? Käyttössä maastopyörässä Hayesin jarrut. Paloissa on kyllä mielestäni vielä jäljellä, mutta onko mitään nyrkkisääntöä milloin kannattaa ehdottomasti vaihtaa? Tutkin paloja sen vuoksi, että olivat niin likaiset että ajattelin muutenkin vaihtaa.

Jipsu

Minun mielestäni  nyrkkisääntönä on vanha kunnon maalaisjärki. Siis: -Toimivatko jarrut hyvin? Jos toimivat, niin ei kai siellä mitään sen kummemmin tarvinne vaihtaa, ellei blingbling-tauti iske. Yleensäkään levyjarrupalat eivät taida olla ihan niin alttiita kulumiselle kuin vannejarruille tarkoitetut, mutta kokeiluhan tuon osoittaa.

MissäOnJJ

Joo ja sittenkin kun jos paloissa on selkeesti kulutuspintaa jäljellä, mutta tuntuu, että jarrut eivät ole hyvät, niin etsii korkeimman mäen (ei vuoren) mitä lähiseudulta löytää ja laahaa jarrut päällä mäen alas niin että paloista "palavat" liat ja öljyt pois.

Muistaa vaan kohtuuden tuossa laahaamisessa, ettei kiehu jarrunesteet. Jotka muuten kannattaa vaihtaa aina välillä myös jos nestejarrut omistaa...

pespet

Kyllä nuo toimii, mutta takajarru on muuttunut pehmeäksi ja päästää hirveätä ääntä jarrutuksen loppuvaiheessa. Kuulostaa siltä kuin kissaa tapettaisiin. Palaan oli jotain mönjää päässyt. Se oli pinnalta aika likainen ja puhdistin sen hiomapaperilla ja pesin levyn isopropyylialkoholilla.

En ole vielä päässyt kokeilemaan auttoiko toimenpide mitään. Rupesin kuitenkin epäilemään, että pala on jo muutenkin menossa loppuun. Ei siinä hirveästi enää ollut jäljellä. No, täytyy katsoa. Jos vinkuminen ei lopu, niin varmaan pakko ostaa uudet palat kuitenkin.