1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Anonyymi
29-tuumaiset mtb:t

Onko kellään kokemuksia näistä? Osapolitiikka kuulemma vielä vähän kehnoa, mutta vaikuttaisi lupaavalta...

Anonyymi

Mainiolta tuntui ainakin Nishikin 29". Ison renkaan hyödyn havaitsi selkeimmin juurakossa, jossa pyörä jyräsi kaikkien epätasaisuuksien yli. Normi-mtb:llä joutui kyseisissä kohdissa hieman keventelemään ja varomaan, ettei etupää töki. Haittana oli tietenkin kömpelyys ja kankeus tiukoissa mutkissa ja hieman isompien esteiden ja kivien ylityksissä.Ei kai osaosastolla ole muita puutteita kun keulat, ja ehkä levarivanteet?!?! Jarrupinnallisia vanteita löytyy ainakin Mavicilta kapoisista aina T519 asti (vai mikäs se F519 vastine olikaan...). Ulkomailta saa hyviä runkoja, joihin voi lätkiä samat palikat kuin tavis-mtb:hen. Valmispyöräpuolella ei tosin taida olla vielä kovin laajaa vaihtoehtoskaalaa.

Anonyymi

Kiitoksia! Juuri Nishikin pyörä olikin mielessä. Löytyykö linkkejä, joista katsella noita 29-tuumaiselle tarkoitettuja runkoja? Runkogeometriahan on ilmeisesti erilainen kuin 26-tuumaisessa?Tässä linkki Nishikin saitille, jos kiinnostaa:http://www.29inch.com

Anonyymi

Tuossa muutama (sinkulapainotteinen lista näköjään):

Surly Karate Monkey: http://www.1x1speed.com/

On-one 29" Inbred (proto-sinkula): http://www.on-one.co.uk/

Kelly (sinkula): http://www.kellybike.com/2nd_mountain1.html

Tuolta löytyy muutama lisää: http://www.absolutebikes.com/29inchMTB.html

Anonyymi

Ostin tuossa vähän aikaa sitten itselleni 29" Nishiki Bigfootin (halvin versio). Hain pyörää, jolla vois ajaa työmatkat, käydä tarvittaessa hieman maastossa ja jolla voisi ajaa pienen pyörälenkin (mahdoton kombinaatio?).No kokemuksia ei ole kuin n 400 km:n ajalta, mutta pyörä vastaa mielestäni erittäin odotuksiani (ainakin toistaiseksi).

- Se rullaa pikkiriikkisen paremmin (testattu tieteellisesti mäkikokeella?) kuin kapealla ja sileällä renkaalla varustettu 28" 3-vaihteinen Cresenttini (joka milelestäni kulkee kevyesti).

- Kulkee metsäteillä mukavasti, joustokeulasta ei mielestäni ainakaan ole haittaa.

- Kannattaa muistaa, että tarvittaessa leveän renkaan voi vaihtaa kapeaksi hybridin renkaaksi-> rullaa entistä paremmin.

Toimii maastossa minulle riittävän hyvin (pienet töyssyt ja juurakot ei häiritse).

- rungon koko 20 " (178 cm), jos ajaisin enemmän maastossa, olisin ostanut pykälää pienemmän.

- Renkaiden ja muiden tarvikkeiden saatavuus on vielä melko vähäistä.

..

29 tuumaiset mtb:t ovat UCI:n sääntöjen mukaan kiellettyjä, eli niillä ei saa kilpailla "virallisissa" kilpailuissa.

Anonyymi

Toivottavasti tuo kisakielto ei johda tilanteeseen, jossa saatavilla on ainoastaan low-end kaksysejä... Hemmetin hyvä idea, nimittäin.Muistelisin että aikoinaan maastopyörät olivat 26" lähinnä sen takia, ettei silloin tehty tarpeeksi kestäviä 28" (eli siis 29") kiekkoja. Nyttemmin vissiin isotkin kiekot kestävät, joten suurin este kaksysien yleistymiselle lienee korvien välissä? Ja siis nyt puhutaan perus xc ajelusta.

..

Totta...

Uusimmassa Fillari lehdessä on testi, jossa vertaillaan kahta 26 tuumaista ja kahta 29 tuumaista Gary Fisheriä.

"kaksysin" haitaksi nousi kankea ohjattavuus alamäissä, mutta se oli ylivoimainen juurakoissa ja mudassa.

Mutta yksi huonoimmista puolista oli osien saatavuus, keula, kiekot, renkaat jne.

Anonyymi

UCI hyväksyi tossa viime viikolla kaksysit kisoihin, joten eivät jää low-endeiksi.

topiter

Itse ostin kanssa sellaisen Bigfootin ja olen ollut todella tyytyväinen valintaani, toimii hyvin kuuliaisesti sekä kaupungissa, että ryteikössä.