1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Fingon
(Maasto)pyöräily Repoveden kansallispuistossa

Tervehdys!

Olen vaimoni kanssa rakentamassa Repoveden kansallispuiston pohjoisesta sisäänkäynnistä Tervarumpu-nimistä toiminnan keskusta retkeilijöille, pyöräilijöille ym. luonnosta nauttiville ihmisille.

Parhaillaan pohdin nimenomaan pyöriin liittyviä hankintoja ja ajattelin, että täältä löytyisi hieman apuja. Ihan hurjaa investointibudjettia ei ole, joten sitäkin tärkeämpää on oikeiden fillareiden valitseminen.  Smile

Olin hieman ajatellut parin eri mallin hankintaa: muutama hifimpi ja muutama casual pyöräilijälle.  Tulisiko mieleen ajatuksia pyöristä, joita väki mielellään käyttäisi? Webistä olen jo hieman ihmetellyt, mutta sellaista selkeää käsitystä mulle ei ole vielä muotoutunut. Paikallisesta urheiluliikkeestä yrittivät kaupitella Meridaa, mutta jotenkin itselleni on jäänyt huono kaiku tuosta nimestä. En kyllä muista miksi. Trek on myös käynyt mielessä. Sitten tietysti Kona ja joitakin muita merkkejä. Mutta näistäkin pirulaisista on niin monta eri variaatiota. Smile

Sitten toinen asia, yritän keräillä ajatuksia/tarpeita Repoveden pyöräreitistölle. Niitä lähtevät varmaankin tietyt tahot suunnittelemaan/rakentelemaan/merkkailemaan tässä lähitulevaisuudessa ja haluaisinkin antaa heille hyviä vinkkejä, mitä pitäisi ottaa huomioon, jotta pyörällä liikkujille tulisi mahdollisimmat hyvät fiilarit kansallispuistosta. Smile

Meidän proggista eli Tervarumpua voi käydä vilkaisemassa osoitteessa  http://www.tervarumpu.fi mikäli siltä tuntuu. Vinkkejä voi heittää myös itse saitilla sekä tietysti suoraan s-postiin.

- Sami

kuinoma

Aina ei kaikkea harvinaista tarvitse hankkia "omaan taseeseen" voidakseen palvelulla kävijöitä laina- ja vuokrarintamalla.

Idea:

- Perustakaa Kuinomaan avoin ryhmä "Tervarumpu".
- Perustakaa Kuinomaan toimituspaikka "Tervarumpu"
- Houkutelkaa lähialueen ihmisiä, kouvolalaisia ja mäntyharjulaisia lisäämään omia hyviä  ulkoilu- ja pyöräilytuotteitaan tuonne Kuinoman Tervarumpu-ryhmään.

Sen jälkeen teidän sivuilta olisi helppo ohjata ihmiset katsomaan Tervarumpu-ryhmästä löytyviä tuotteita ja tekemään niihin varauksia. Lähialueen asukkaat voisivat sitten tuoda varauksia saadessaan tuotteet Tervarumpuun ja samalla ulkoilla tai kahvitella siellä itsekin. Tai te varmaan voisitte sopia jonkinlaisia tapoja noutaa/palauttaa varattuja tuotteita esim. Kouvolaan.

Jotain vinkkejä siihen miten tuo tehtäisiin:
http://www.kuinoma.fi/ohjeita-ja-oppaita/ryhmat
http://www.kuinoma.fi/yhteistyo/oma-toimituspaikkasi

Fingon

[quote author=kuinoma link=topic=35976.msg190041#msg190041 date=1304578431]
Idea:

- Perustakaa Kuinomaan avoin ryhmä "Tervarumpu".
- Perustakaa Kuinomaan toimituspaikka "Tervarumpu"
- Houkutelkaa lähialueen ihmisiä, kouvolalaisia ja mäntyharjulaisia lisäämään omia hyviä  ulkoilu- ja pyöräilytuotteitaan tuonne Kuinoman Tervarumpu-ryhmään.

Sen jälkeen teidän sivuilta olisi helppo ohjata ihmiset katsomaan Tervarumpu-ryhmästä löytyviä tuotteita ja tekemään niihin varauksia. Lähialueen asukkaat voisivat sitten tuoda varauksia saadessaan tuotteet Tervarumpuun ja samalla ulkoilla tai kahvitella siellä itsekin. Tai te varmaan voisitte sopia jonkinlaisia tapoja noutaa/palauttaa varattuja tuotteita esim. Kouvolaan.Ei yhtään huono idea!

Pitää vain pohtia tuo ansaintalogiikka meidän näkökulmasta. Sitten hieman mietityttää tuo logistiikka: Voi olla, että potentiaaliset vuokraajat kokevat fillareiden raijaamisen hieman vaivalloiseksi. Ja mikäli me tehtäisiin se, joutuisimme laittamaan logistiikkakulut päälle ja pyörän vuokralle alkaisi kertymään hintaa aikalailla.  Voisi vahingossa käydä niin, että hinnasta olisi kohtuullisuus kaukana. Wink

Lisäksi tulee mieleen tuo ekologisuus-näkökulma. Hiilijalanjälki alkaisi kasvamaan aika isoksi per asiakas. Matka Kouvolaa on noin 60 km yhteen suuntaan. Mäntyharjuun on toki lyhyempi, mutta siltikin matka sekin. Sen lisäksi, että asiakas ajaa paikan päälle autolla, kerryttäisivät myös pyörän kuljetukset Tervarumpuun ja takaisin vuokraajalle hiilijalanjälkeä.

Mutta summa summarum, jalostamisen arvoinen idea! Smile Kiitokset!