1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
henry_isojarvi
Pyörän kuljetus lentokoneessa

Onko kellään kokemuksia kuinka lentoyhtiöt suhtautuvat pyörien kuljetukseen eli miten pyörä pitää pakata; paljonko maksaa; pysyykö ehjänä...
Tarkoitus olisi lähteä keski-eurooppaan pyöräilemään ensi kesällä ja luultavasti finnairilla matkustaisin. Kertokaa omia kokemuksia pyörien kanssa lentämisestä.

JM

No jos kerran on lentoyhtiöksi jo ennalta päätetty finski, niin hinta varmaan selviää sinne soittamalla? Kait se on semmosen 25-50€ suunta keskieurooppaan, yhtiöstä riippuen. Fillarille voi ostaa nimenomaan tarkoitusta varten tehdyn laukun, tai sitten kävellä lähimpään pyöräkauppaan ja pyytää sieltä ilmaiseksi pahvilaatikko jossa pyörät on kauppaan tulleet, tämän kaveriksi sitten pari rullaa jesseä ja pehmustetta. Veikkaisin että spesifinen kova kuljetuslaatikko saa enemmän runtua kuin pahvilaatikko. Ehjänä pysyy jos pakkaa hyvin, asioita jotka on helppo unohtaa on esim. pakan pehmustaminen, nättiä jälkeä tulee takakiekon heiluessa ja pakan kolistellessa johonkin runkoputkeen. Polkimet irralleen laatikkoon on myös oiva tapa hankkia naarmuja menopeliin, samoin kuin takavaihtajan jättäminen paikoilleen on helppo tapa vääntää korvake, jne.

Hercules

Suomessa finskillä tuo kuljetus on onnistunut ilman mitään laukkuja. Renkaat suositellaan tyhjentämään painevaihteluiden vuoksi, mutta kyllä mä oon aina vaan raahannut tsykäni kentälle ja ne sit neuvoo siellä. Painorajat tosiaan kannattaa huomioida.

Porcus se movet

dauppi

Myös Blue1:lla (eli SAS) onnistuu pyörän kuljetus reittilennoilla ihan ilman lisämaksuja kunhan pysyy painorajojen sisällä. Tanko vinoon, renkaita tyhjemmäksi ja polkimet irti niin menee ihan mukavasti. Tilauslennoillahan sitten on omat lisämaksunsa kaikelle matkalaukusta poikkeavalle.

-Pientä, mutta tyylillä-

Kärhämä

Dear Henry !

Tsekkaa : http://rocsport1.hel.fi.magenta.net/vb/showthread.php?t=21272&highlight=kuljetus

tms. hakusana Fillari-lehden "ammattimaiselta" filosaitilta auttaa asiaa

tonih

Me lennettiin airberlinillä Zürichistä Mallorcalle ja ei pakattu ollenkaan. Check-inissä laittovat vaan sen tarratagin runkoon kiinni ja ei ollu mitään ongelmia.
Hyvä homma on se että jos pyörä on paljaana niin ihmiset varoo sitä aika lailla.

Meillä piti pyörä varata koneeseen mut ei maksanu mitään ylimäärästä.

Onnea matkaan!

Zuppi

Itse useammankin kerran Finnairin koneissa kotimaanlennoilla fillaria kuljettaneena pelkkiä positiivisia kokemuksia. Mitenkään en ole pyörää pakannut, eikä ole jälkiä kuljetuksesta tullut. Vain renkaista paineita hieman pois ja tanko rungon suuntaiseksi. Ovat kyllä muistaakseni suositelleet finskillä, että jos oikein hieno pyörä on niin hieman kannattaa runkoa suojata vaikka kuplamuovilla tai muulla vastaavalla. Positiivista on myös että pyörän lennättäminen on ilmaista, toisin kuin esim. VR ottaa rahtimaksua kympin tai jotain per suunta.

Aikoinaan kun -96 ensimmäisen kerran fillaria piti lennättä, olin Rollosta tulossa etelään päin ja ei tuolloin ollut pahemmin tietoa pyörän lennättämisestä ja siitä sitten tiedustelemaan paikalliselta lentoasemalta. Herttaisenoloisen virkailijatädin kommentti oli seuraava; "Voi, meillä on niin isot lentokoneet että tällaiset polkupyörät menevät matkatavarana". Smile Tuolloin oli muutakin tavaraa lähes 40 kg edestä, joten ei paha. Kaikki on kunnossa kotimaanlennoilla, kunhan kolmen-kollin-sääntö ei ylity.

Jos ulkomaille olisin pyöräni kanssa matkalla, niin tällöin kyllä sijottaisin kunnolliseen fillarinkuljetuslaukkuun. En usko että suurilla kansainvälisillä lentoasemilla käsittely yhtä huolellista kuin Suomessa.

"Nemo Saltat Sobrius"

rupusakki

Finnairilla mentiin pyorien kanssa kerran irlantiin. Ylipainoa oli varmaan ainakin toistakymmenta kiloa mutta ei ainakaan silloin mitaan maksettu ylikiloista (olikohan se nyt sitten 2000, 2001 vai 2002...?). Renkaista paastettiin ilmat. Ratti rungon suuntaseksi ja teipilla kiinni jotta myos pysyi niin. Polkimet irti. Lukko tietysti auki ettei sita tarvinnu raahata. Menomatkalla oli jotain hienoa kuplamuovia jolla pakattiin vahan pintaa ettei tuu pahemmin kolhuja. Takasin tullessa revittiin reissupyyhkeet palasiksi ja suojattiin pinta silleen. Ketjut oli paikallaan ja kaikki muukin irtirepastava. Saldona tuli yx kulumajalki putkeen kun ohjaustanko paasi pakkauksesta huolimatta hinkkaan mutta muuten ei mitaan... Reissussa puhkes kumi kertaalleen.

Suomen paassa homma meni hyvin pyorankuljetuksen osalta mutta dublinissa ei lentokenttahenkilokunnalla ollut homma kovin hyvin hanskassa ja check-in kesti alyttoman kauan ja neiti puhisi muka kiukusta (Omaa osaamattomuuttaan se meni silta niin hankalasti.) Loppujen lopuksi mentiin seisoon jonku oven viereen josta vahan ajan kuluttua joku tuli ja vei pyorat.

Hercules

Rupattelin tuosta pyörän kuljetuksesta parin kaverin kans, jotka hoitelee finskillä tuota tavaroiden roudausta koneseen ja ulos. Ne tuumasivat, että melkein on parempi, kun ei kovin pakkaa sitä pyörää, niin erottaa sen duunarit pyöräksi ja käsittelee sen mukaan. Erinäiset laukut saavat runtua yleensä ihan huolella, mutta ei siellä pyörää kukaan tahallaan riko.

Porcus se movet

Hyde

Kokemuksia muutaman maasturin kuljetuksesta Finskillä. Etukäteisvarauksia tai ilmoituksia en ole tehnyt vaan ilmestynyt Check-Iniin pyörä pakattuna ja samaan pakettiin pakattuna lisäksi muut matkatavarat. Siis yksi pakaasi (paino < 23kg ja ympärysmitta > 158 cm) tsekattu ruumaan ja käsimatkatavara ollut erikseen. Suomen päässä olen aina joutunut maksamaan sen 75 € pyöränkuljetusmaksun pakatusta pyörästä, joka on sama kuin kokonaisena kuljetettavasta pyörästä. Paluumatkalla (Britit, Saksa) en ole toistaiseksi joutunut maksamaan samasta pyöräpaketista mitään, vaan se on mennyt normaalina matkatavarana kun muuta ruumaan menevää matkatavaraa ei ole ollut.

Pyörät rahdattu myyntipahvilaatikossa tai pehmeässä pyöräkassissa. Ajettu kentälle ja purettu ja pakattu siellä tai kuskattu valmiiksi pakattuna autolla. Pahvilaatikossa stonga, polkimet, satula ja vanteet irto-osina. Pyöräkassissa lisäksi keula ja takavaihtaja irroitettuina. Pyörät olleet uusia tai tuoreita joten kuljetuksessa mahdollisesti saatu hitti olisi näkynyt heti. Jarruroottorin vähäinen vääntyminen on toistaiseksi ollut pahin vaurio ja se rihdattiin käsin tien päällä. Kop-kop!