1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Anonyymi
Primus MFS:n vaijeri

Primus MFS alkoi temppuilla syysvaelluksella. Purin sen äsken eikä mitään bensan epäpuhtauksista aiheutunutta tukosta löytynyt. Tukkeena näyttäisikin olevan puhdistusvaijeri. Kun sen ottaa pois, keitin palaa mallikkaasti. Kävi kuitenkin mietityttämään, onko vaijerilla jotain merkitystä esimerkiksi polttoaineen kulutukseen? Pitäisikö se yrittää asetella keittimen sisään niin, että keitin toimii vai voiko sen jättää pois?

johanneskastaja

No vähän tuntuisi siltä että keittimen kulutus vois kasvaa. Kyllä se vaijeri siellä kannattaa olla, luulis ainakin.Kerro sitte mikä vika siinä oli, kun oot selvittäny. Kuulosta mielenkiintoselta.

Remu

Sama vika oli omassa MSR:n keittimessä kesällä puolentoista viikon käytön jälkeen. Mitään ei löytyny ku yritti putsata, mutta sitten ku otti vaijerin pois niin toimi kyllä. Kun rassasin useemman kerran ni keitin alko toimimaan kyllä vaijerinki kanssa.En polttanu ilman vaijeria kun pari kokeilukertaa, mutta en usko että siitä polttoaineen kulutus kasvaa.Ja sitten ku tulin reissusta ja putsasin kunnolla keitintä niin vaijeri oli jämähtäny kunnolla kiinni polttoaineputken seinämään. Piti käyttää voimaa että sai irti. Vaijerissa ja kai sitten putken seinässäkin oli valkosta mömmöä, joka ei oikeen lähteny irti muuten ku viilalla. En oikeen usko että se vaijerilla rassaaminen paljoa sitä irrottais.Kuulema pidemmän päälle, jos MSR:n keitintä käyttää pitkään yhtäjaksosesti putsaamatta välillä niin menee umpeen ekä auta muu kun bensaputken vaihto.Mutta infoo ihmeessä jos löytyy jotain "oikeeta" vikaa.

Ohvi

Remu wrote:
En polttanu ilman vaijeria kun pari kokeilukertaa, mutta en usko että siitä polttoaineen kulutus kasvaa.
Mutta putkeenhan jää hieman enemmän polttoainetta ilman sitä vaijeria, ja hukkaanhan se menee.

Määrällisesti ei mitenkään valtavasti, mutta kuitenkin...edit: voisi myös ajatella että esilämmitysaika pidentyisi johtuen suuremmasta kylmän polttoaineen määrästä kierukassa? [/mutu]Omassa Whisperlitessä ei ole koskaan ollut moisia/minkäänlaisia ongelmia!

Anonyymi

Quote:
Mutta putkeenhan jää hieman enemmän polttoainetta ilman sitä vaijeria, ja hukkaanhan se menee.
Ei se hukkaan mene kun ennakoi. Keittimen sammuminenhan kestää joka tapauksessa aikansa - putkessa olevan polttoaineen palamisen ajan - joten kannattaa kääntää pullo toiselle kyljelleen jo silloin, kun ruoka alkaa olla valmista eikä vasta sitten, kun se jo on valmista.Quote:
edit: voisi myös ajatella että esilämmitysaika pidentyisi johtuen suuremmasta kylmän polttoaineen määrästä kierukassa?
Lienee pelkkää teoriaa, jolla ei ole mitään käytännön merkitystä.Quote:
Omassa Whisperlitessä ei ole koskaan ollut moisia/minkäänlaisia ongelmia!
Silloin kun ostin keitintä, luin perusteellisesti erilaisista vaihtoehdoista ja totesin, että kaikkien monipolttoainekeittimien kanssa näyttää olevan silloin tällöin pieniä ongelmia. Päädyin MFS:ään sen jykevän rakenteen ja käytettävyyden vuoksi. Tiesin myös jo etukäteen, etten polta siinä suoraan letkusta tulevaa bensaa, jolloin tukkeutumisongelmia ei pitäisi olla (eikä ole ollut). Ei siis kannata hylätä Primuksen monipolttoainekeittimiä muitta mutkitta vaan tutustua niihinkin. Itse olen ollut keittimeeni erittäin tyytyväinen.

Remu

Ei sillä vaijerin puuttumisella varmasti mitään käytännön vaikutusta ole bensankulutukseen, ellei reissut kestä vuosia. Ihmettelen vieläkin kyllä tuota karstottumista, sillä poltin keittimessä kuivapesuun tarkoitettua puhdistettua bensiiniä.Quote:
Silloin kun ostin keitintä, luin perusteellisesti erilaisista vaihtoehdoista ja totesin, että kaikkien monipolttoainekeittimien kanssa näyttää olevan silloin tällöin pieniä ongelmia.
Totta. Ei mikään monipolttoainekeitin ole satavarma. Ennenmän pitkillä reissuilla on kyse siitä, kuinka helposti keittimen voi huoltaa. Oma keittimeni on se vanha sotaratsu (polttaa kuulema kaikkea nestemäistä palavaa) XGK II. Keitin on pomminvarma viritys ja helppo huoltaa.Olen ollut erittäin tyytyväinen siihen. Ainoa murheenkryyni on muovinen pumppu. Miten Primuksen pumppu? Kestääkö osumaa? Toimiiko kovissa pakkasissa?

Anonyymi

Quote:
Miten Primuksen pumppu? Kestääkö osumaa? Toimiiko kovissa pakkasissa?
Toimii ja kestää. Se on metallia ja kaikin puolin jämäkän oloinen. Ja nytkyttelytuntumakin on vallan mainio.

Tuorala

Isdalen wrote:
Quote:
Miten Primuksen pumppu? Kestääkö osumaa? Toimiiko kovissa pakkasissa?
Toimii ja kestää. Se on metallia ja kaikin puolin jämäkän oloinen. Ja nytkyttelytuntumakin on vallan mainio.
Jep voittaa MSR:n vastaavan muovisen 10-0. Smile

"Go out and hurt yourself before your body looses it's ability to heal itself"

Elmo

Vaijeri on tarkoitettu polttoaineputken puhdistukseen. Sitä kannattaa rassata edes takas ja huuhdella sen jälkeen. Sieltä irtoaa pidemmän käytön jälkeen huomattavia määriä likaa.Kannattaa tarkistaa suuttimen neulan juuresta onko siihen kertynyt likaa.

Se voi olla tiukaksi painunutta ja hankala huomata, mutta heikentää keittimen toimintaa.

Nämä kokemukset Msr XGK II

Anonyymi

Miksei tuota vaijeria ole Omnifuelissa ollenkaan?

Anonyymi

Ostaessani uuden Siggin pollttoainepullon huomasin sisällä olevan jotain alumiini tai muuta töhnää, jos sitä ei huomaa huuhdella pois ei ole ihme jos keitin tukkeutuu. Töhnää ei erota kuivasta pullosta, vasta kun laittaa vähän bensaa pohjalle ja ravistelee ja katsoo tarkasti. Aika huonoa viimeistlyä Siggiltä, mukamas laatumerkki.

Anonyymi

Kertokaa nyt toverit, puhutteko polttoaineletkussa olevasta vaijerista vai onko se siinä esilämmityskierukassa. Omnifuelissa ei mitään vaijeria ole (ei ole esilämmitysputkeakaan) eli toimiiko se jotenkin huonommin vai paremmin?

Anonyymi

Voinan nenu - miksei kelpaa tenu

Ota vanha kunnon Trangia

kahvi on kylmana angia !

Anonyymi

Omnifuelissa on esilämmitys, se on toteutettu ilman ylimääräistä letkun mutkaa, tulipesään on juotettu tähdenmallinen lämmönjohdin jonka läpi polttoaineletku kulkee ja(kokeiluni mukaan) toimii hyvin ainakin -20`C.

Kertokaa kuitenkin tuon vaijerin tarpeelisuudesta?

Anonyymi

Nyt on omni testattu myös -39:ssä. Aluksi toimi hyvin, vaikka polttoaine oli vielä lamppuöljyä ja suutinkin liian iso, kun muistin ohjeen väärin. Pari päivää tämän jälkeen tuli ongelmia. Putsasin, mutta ei auttanut. Sitten, kun laitoin pienimmän suuttimen (0,28 mm?) ja vaihdoin polttoaineen Neste Futura Greeniin niin tehoa ja tasaisuutta löytyi taas hyvin.Tuli mieleen tällainen ajatus, että se omnin esilämmityshässäkkä saattaa asettaa tosi kylmässä polttoaineelle kovemmat vaatimukset, kun perinteinen putkenpala. Lamppuöljyllä saattoi olla jo tuossa lähes 4 kympin pakkasessa vaikeuksia höyrystyä. Oletan ainakin... Bensa siis toimi ok.Yhtenä päivänä (-35) painetta ei saanut pulloon lisää, koska pumpun mäntä oli kuiva, jäässä tms... Voiteluainekin oli melko hileistä ja näytti ihan tanakalta käsirasvalta. Lämmitys taskussa auttoi ja pian oli taas painetta pullossa.Mutta kyllä nämä vekottimet vaativat opettelua...

Remu

Se vaijeri on polttoaineputkessa koko matkan pumpulta suuttimeen eli myös esilämmityskierukan kohdalla. Ja tarkoituksena on, että vaijerilla saisi rassattua epäpuhtauksia pois polttoaineputkesta. Joka kerta kun oon sitä käyttäny niin on jotain irronnutkin, eli taitaa olla tarpeellinen kapistus.

Gary

Poistettu

Vain "jaakkola"n irvittäväksi ;)

Anonyymi

:shock: 40- vuoden vaelluskokemuksella kerron retkikeittimistä mielipiteeni:

1. Kuinka joku vielä käyttää tenu-Trangiaa! Se on äärettömän hidas ja polttoainetta kuluttava. Joillakin on varaa polttaa 18-20 markkaa litralta maksavaa nestettä.

2. Siirtykää bensakeittimeen! Polttoainetta saa kaikkialta maailmasta, jopa erämaataloista. Bensa on älyttömän halpaa, myös Suomessa.

3. Itse olen käyttänyt noin kymmenen vuotta Coleman Apex bensakeitintä. Se ei vaadi mitään esilämmityksiä kovillakaan pakkasilla.

Se on tehokas johtuen polttoaineen lämpöarvoista, keittimen rakenteesta ja itse tehdyistä tuulisuojista. Vesilitra kiehuu 3 minuutissa. Siinä on polttoaineputken sisällä automaattinen puhdistusneula.

4. Kokeilin kerran Primus Himalaja monipolttoaine keitintä. Kaasua käyttäen vesilitran keittäminen kesti puoli tuntia +5 asteen lämpötilassa.

Keitin pitää niin helvetinmoista melua (myös bensiinillä) etten sellaista osta.

5. Lähinnä kesäkäyttöä varten hankin Primus Trangia kaasupolttimen.

Pikkupakkasella keittäminen kestää mielettömän kauan ja jos kaasupatruuna on vajaa, niin vielä kauemmin. Patruuna ei käsissä lämmennyt ja housuihini en sitä laita.

6. Olen lämmittänyt telttaa bensakeittimellä talvipakkasilla. Vaarallista

se on, mutta sairastapauksessa se saattaa pelastaa hengen. Ei ole kaasun käyttäminenkään turvallista. Olen ollut todistamassa kaasu-Trangian räjähdystä.