1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Anonyymi
Reissukausi ohi?

Palsta tuntuu hiljenevän sitä mukaa kun syksy etenee, mikä on toki ihan loogista sinänsä. Mites on, onko reissukausi jo ohi vai vieläkö olette lähdössä syksyisiin metsiin? Vai odotatteko ehkä talvea ja hiihtovaelluksia?

Itse en ole oikein mitään suunnitellut mutta havaitsin juuri että vaellan päämäärättömästi huoneesta toiseen... levottomuudesta päätellen veri vetäisi vahvasti taas luonnon helmaan! Täytynee yrittää järjestää vielä pätkä lomaa...*huokaus*

Andy Mugen
Käyttäjän Andy Mugen kuva

Perjantai-iltana töitten jälkeen reppu selkään ja nokka kohti metsää... sunnuntai-iltana saunan lauteilla on kiva istua parin päivän patikan jälkeen...

Minen tunnusta mitään kesä- tahi talvikausia - ulkona liikutaan ympäri vuoden, kelien edellyttämällä tavalla  Wink

"Free Your Mind And You Ass Will Follow..."

väärti

Mikä kausi ei retkeilyssä ole mitään kausia tää on 4season hobby  :lol:Omalta osalta on reisut tehty vähäksi aikaa, taitaa jopa jäädä hiihtovaellus tekemättä kun on tuo talon rakennus hiukka vaiheessa.

Mielessä on kyllä käyny että pakkais rinkan ja lähtis metsiin haahuilemaan  nythän siellä on mukavan rauhallista ennen kun hirvestäjät saapuu pyssyineen.

Ei vaan ehdi mutta kausi 07 on jo mielessä.

tolppa-apina

Pikkujoulut vietetään ainakin marraskuussa Repovedellä, siis viikonloppu patikointia ja nautiskelua Wink
Homma ei ole itsellä vuodenajoista kiinni vaan siitä milloin on sopivaa aikaa lähteä reissuun.

[quote author=TRB link=topic=15594.msg103915#msg103915 date=1161021727]

Itse en ole oikein mitään suunnitellut mutta havaitsin juuri että vaellan päämäärättömästi huoneesta toiseen... levottomuudesta päätellen veri vetäisi vahvasti taas luonnon helmaan! Täytynee yrittää järjestää vielä pätkä lomaa...

*huokaus*


Joo, kyllä tuota levottomuutta on esiintynyt itselläkin. Lääke löytyy luonnosta.

huvinvuoksijaulkoilunkannalta.blogspot.com

Tura

Parin viikon päästä muovikassipäiväretkituristiksi Saariselälle. Raututuntureilla liikutaan joko kävellen tahi hiihtäen. Ekakerta Lappiin loka-marraskuun vaihteessa. Taitaapi olla hiljaista tuolloin tuolla.

Anonyymi

Pitäis varmaan aktivoitua noiden viikonloppujen suhteen, ei sen reissun tarvii aina viikkoja kestää... hmm...

Väsy

Ei missään tapauksesssa, viikonloppuna suunnitelmissa lähteä yöksi metsään.  Nyt on hyvä aika liikkua kun reiteillä ei ole liikaa tungosta, on vain päästävä heti aamusta liikenteeseen ettei pimeä yllätä ennen yöpaikkaa.

Kipu aamulla herätessä tarkoittaa että olet hengissä!

rane62

Puolen vuoden pekkaset pitämättä :lol:. Kyllä vielä syksyllä Seitsemine kutsuu kunhan pakkaset alkaa. Perinteisesti Emännän kanssa on ollut syyskauden lopettajaiset siellä. Minä jatkan sitten läpi talven viikonloppuja pidennettynä ja ilman. Talviloma lapissa tai sitten ei riipuu niin kovin monesta tekijästä.
Levottomuutaa esiinty 24h kun syys reissu jäi väliin. Mieli pyörii koko ajan jossain mahdolisessa kohteessa.

mkilp

Työkeikalla Muoniossa ja aamulla oli maa valkoisena. Perjantaina töitten jälkeen olisi tarkoitus käydä viikonloppulenkki pyrähtämässä Ounastunturilla. Pikkupakkasta luvassa, toivottavasti olisi vielä aurinkoista. Pikkusen lunta maassa ja kirkas pikkupakkas ilma, mielestäni ruskan jälkeen parhaita hetkiä vaeltaa jos vain ajoitus sattuu kohilleen.
-mk-

MrKnowItAll

Hohoijaa, vajaan 3 viikon päästä alkaa virkavapaa (palkaton, taas) ja mielitietyn kanssa Annapurnaa kiertämään kolmeksi viikoksi + viikko luppoaikaa Katmandussa & Chitwanissa. Ei ole tullut käytyä niillä seuduin 20 vuoteen, joten kiintoisaa nähdä paljonko on Himalaja kohonnut, ja montako majataloa...

Karoliini

Palasin juuri Herajärven kierrokselta. Olipa ikimuistoinen reissu. Yksinvaellus muuttui miltei karavaanissa kulkemiseksi. Kiviniemen laavulla oltiin kuin yksi suurperhe, kylki kyljessä, hyvä kun ei tarvinnut nukkua vuorotellen. Vaikka sitäkin tehtiin kun yksi vaeltaja-tyttönen oli kipeä ja kipinämikon virka tuli haettavaksi yllättäen kesken yön. Samoin puunhakkaajan.
Mutta koska kyse oli mun retkestäni, niin asiahan olikin niin, että siinä itseasiassa tapahtui seuraava evoluution ihme:
- kun neito on pulassa kuoriutuu metsien karkeista miehistä ritareita  8)

Anonyymi

Kyllä taitaa olla jo ohi :?Sillä minua ei ainakaan vielä ole saanut palelemaan ja suksien päälle korpeen.Ajattelin kyllä etelään päin lähteä pois pakkasista ihan löhöämään vain.Saa taasen kerättyä tota vararavintoa vyötärölle ensi kesän Norjan reissua varten ja sitä pitää ollakkin sillä norja pirun kallis maa ruokien suhteen :lol: :lol: :lol: :lol:

Anonyymi

[quote author=Karoliini link=topic=15594.msg103984#msg103984 date=1161091356]- kun neito on pulassa kuoriutuu metsien karkeista miehistä ritareita  8)Totta. Ilmoittaudun samaan kastiin!  :lol:

Eräseikkailija

Niinpä...kyllä levottomuus lisääntyy, mitä kauemmin reissusta on..Optimaalinen pitkien reissujen väli olisi 2-3kk ja siinä välissä sitten näitä viikonloppu/päiväreissuja..On "hauskaa" huomata kuinka maailman luonnollisin harrastus on muuttunut näinkin vaivanloiseksi...On liian kylmä/kuuma/sataa/hirvikärpäsiä/punkkeja/kalliit matkat/bensat/töitä - ei aikaa jne. Itsellä yksi pitkä vaellusreissu pohjoiseen/vuosi on liian vähän...Joskin täytyy myöntää NE reissut ovatkin niin rajuja ja intessiiviä keikkoja, että kyllä niillä lähes syksy menee, ettei suurta hinkua ole..
  On näköjään pakko laajentaa reviiriä talvimatkojen puolelle, pelkästään jo senkin vuoksi, että saa oppia/kokemusta siitä puolesta, koska haaveena on Mt Blanc joskus tulevaisuudessa...Islannissakin olisi mukava joskus käydä ja kun tuo 50-v. tulee täyteen hamassa tulevaisuudessa, on Alaskan reissulla sitä vuotta juhlistettava...I hope so..
 Mutta alkuperäiseen aiheeseen...kyllä se reissukausi varmaan on ohi..

Anonyymi

Kyllä, Alaska, Kanada, Himalaja, Australian takamaat, Afrikka, Islanti, Andit, Amazon... listaa voisi jatkaa vaikka loputtomiin, ja Suomessakin on monta paikkaa vielä näkemättä. Hyviä unelmia siinä mielessä että ne on kaikki toteutettavissa!  :mrgreen:

Ekso

Jaah. Aiemmin en o talavisaikaan missään käyny, mitä nyt mökkimettien umpihangessa hiihtelemässä. Mutta kun nythän on niin, että vuodenvaihteen jälkeen rupeen alaa opiskelemaan, niin  kaipa sitä asenteen on oltava sama kuin mun kummitätivainaalla: Keli kun keli, se on pukeutumiskysymys!

Levottomuus on mullakin kuluman takana. Onko teillä muuten koskaan niin käyny, että kun suurella innolla lähtee mettään (tai mihin ny kukin menee) ja ensimmäinen ilta tulee ja pimenee, niin sitten tuleekin semmonen olo, että mitähän mää nyt täälä teen, eikö olis mukavampi kotosohvalla kelliä, uutisekkin tulee kohta...?

Samaan aikaan uivat helmiveneet<br />suurina laumoina luoja ties minne.

Tura

[quote author=Ekso link=topic=15594.msg104004#msg104004 date=1161101920]


Onko teillä muuten koskaan niin käyny, että kun suurella innolla lähtee mettään (tai mihin ny kukin menee) ja ensimmäinen ilta tulee ja pimenee, niin sitten tuleekin semmonen olo, että mitähän mää nyt täälä teen, eikö olis mukavampi kotosohvalla kelliä, uutisekkin tulee kohta...?Jos vielä vettä tulee taivaalta ja on kylmä, vastaus: KYLLÄ.

Karoliini

Kyllähän sitä kerkii retkeään katua hyvinkin. Nytkin kun oli ja on 12 tuntia jo pimeetä ja meikä nukkuu vaan n. 5 tuntia yössä, niin siinä sitä istut ja tuijotat kynttilää. Mutta kun ottaa asian niin, että itsekin on osa luontoa ja luonnolle aika ei merkitse mitään...niin meneehän se yö.
- Mutta jos et lähde, et voi palatakaan.
Eikä näitäkään muistoja olis:
http://kuvablogi.com/blog/2231/8/

Anonyymi

[quote author=Ekso link=topic=15594.msg104004#msg104004 date=1161101920]Onko teillä muuten koskaan niin käyny, että kun suurella innolla lähtee mettään (tai mihin ny kukin menee) ja ensimmäinen ilta tulee ja pimenee, niin sitten tuleekin semmonen olo, että mitähän mää nyt täälä teen, eikö olis mukavampi kotosohvalla kelliä, uutisekkin tulee kohta...?Itse asiassa ei. Meikäläinen viihtyy luonnon helmassa niin hyvin että ikinä ei ole koti-ikävä päässyt vaivaamaan. Ensimmäiset 1-2 päivää menee kyllä totutellessa mutta kunhan "stressihumina" kaikkoaa korvien välistä ei sieltä korvesta haluaisi enää koskaan takaisin ihmisten ilmoille. Uutiset nyt on ihan viimeinen asia mitä siellä kaipaa, pelkkiä pommeja, tuskaa ja kuolemaa täynnä... mä menen reissuun nimenomaan päästäkseni kaikkea sitä paskaa pakoon. Noh, jos tarkkoja ollaan niin mä olen aina ollut vähän outo...  :lol:

kalppinokka

[quote author=TRB link=topic=15594.msg103992#msg103992 date=1161094869]
[quote author=Karoliini link=topic=15594.msg103984#msg103984 date=1161091356]- kun neito on pulassa kuoriutuu metsien karkeista miehistä ritareita  8)Totta. Ilmoittaudun samaan kastiin!  :lol:


Ihan vaan muistin virkistykseksi, TRB, vilkaisehan mitä kirjoittelit hiljakkoin "voiko muijan kansa hiihtää"-otsikon alla... minusta niissä lausunnoissa on teikäläisestä kaikenlainen ritaruus melkomoisen kaukana! täh?