1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
janek
Ylläksen kesäreitit?

Ollaan suunniteltu ensi kesäksi (elo-syyskuu) vaellusta ylläksen maisemissa, Aakenuksen ympäristössä aikaa vaellukselle n. 3-4päivää.
Olisi kiva kuulla muiden kokemuksia alueelta esim. missä hyvät taukopaikat jne.?

Miimi

Hei vaan,

Olen hiihdellyt (talvella) ja marjastanut (kesällä) paljonkin Aakenuksen maisemissa - ja siksi vähän epäilyttää, saatko siellä kulumaan 3-4 päivää. Tietenkin riippuu vaeltamisen pituudesta, mutta kuitenkin. Sinänsä oikein kivoja maastoja, mutta silti.

janek

Muotoilin ehkä hieman "väärin" eli Aakenus olisi se päätavoite ja muuten olisi suunnitelmissa kiertää muitakin reittejä Ylläksen tuntumassa. Eli eiköhän polkuja pitäisi riittää useammaksi päiväksi 8)

Hirvenmetsästäjä

Kyllä tuo 3-4 päivää ylläksen ympäristöön kuulostaa aika paljolta :lol: Käytiin viime syksynä vaimon ja pojan (8kk) kanssa tutustumassa niin ylläkseen kuin aakenukseenkin. Asuimme viikon ylläsjärvellä  ja teimme päivävaelluksia. Ainut järkevä ja vaellus oli se luontopolku joka kiersi ylläksen yli ja ympäri. Siinä meni päivä mukavasti ja sai tarpoakin ihan mukavasti. Ylläksen maasto tarkoitettu pääasiassa talvimatkailuun ja vaeltajalle ei tarjolla paljoakaan elämyksiä. Mikäli aikaa riittää niin kannattaisi ennemmin lähteä saariselän tai pallastunturin maastoihin. Esim Kiilopäältä pystyy tekemään hyviä päiväretkiä tuntureihin, mikäli teltta tai kämppämajoitus ei kiinnosta, ja maisemat ovat omaa luokkaansa...

Vagabond

Latu-uria tarpoessa kannattaa sit muistaa yks juttu: Siltoja ei välttämättä ole jokien yli karttaan piirrettyjen latu-urien reiteillä.
Kerran tuli suht pitkä päivä kun piti tehdä yhden yös reissu ylläksen lähellä. Tultiin Lainion suunnalta ja oltiin menossa Villen kämpälle yöksi. Seurailtiin latu-uraa ja kämppä näkyi joen toisella puolella. Siltaa ei ollut ja yli ei olis päässyt kuin uimalla. --> Palattiin takas samana iltana. Olen tehnyt pari viikon mittaista päivä-retki reissua. (Mökki Lainion lähellä tukikohtana)
Kyllä siellä polkuja 3-4 päivään riittää. Toki hienompiakin maastoja tarjolla esim. juuri pallaksella.