1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Anselmi K
Postaa Kun Tulet Reissusta!

Eräältä toiselta foorumilta ajatuksen saaneena ajattelin tälläistä tänne(ellei jo ole?). Ja mode voi siirtää sonta osioon jos tuntuu siltä!

Ideana siis jakaa mahdolliset kommellukset ja kokemukset, retkilta ja vaelluksilta.

Eli.. Tulin juuri parin päivän reissusta ja Pohjois-Valkealan metsät(Aarnikotkan metsänsuojelualue) näytti vielä enemmänkin syksyisiltä kuin keväisiltä. Kevään tulosta muistutti ainoastaan joutsen pariskunta joka Määkijän niemessä piti meidät hereillä lähes koko toisen yön.. Seuraavalla kerralla täytyy kyllä lisätä korvatulpat varustukseen ihan varmuuden vuoksi. Myös sade meinasi yltyä mahdottomaksi mutta sadeviitta laavun päälle ja taas oli hyvä nukkua.. Montaakaan retkeilijää ei vastaan tullut en tiedä vaikuttiko ajankohta vai ilmat mutta rauhallista oli. Pois päin lähtiessä Lapinsalmella oli Metsähallituksen mies tekemässä kyselyä alueen kehityksestä ja palveluista.. Kuultiin siinä sivussa että tuolla Repoveden alueella kävisi n.60 tuhatta retkeilijää vuodessa! Melkoinen määrä..

Seuraavaa retkeä odotellessa..

Karoliini

No, perstaina lähdin ja kiersin osan Paavon polkua. Viimeksi kävin samaa reittiä vuoden vaihteessa ja kas kummaa: kaksi  nimeä oli Erätuvan vieraskirjaa oman jälkeen ilmestynyt! Eli ei ole kovin vilskettä ollut sillä suunnalla.
Kävelin sitten sunnuntaiaamuna omia polkujani Maaningan Korkeakoskelle katsastaman Kanjonin kierroksen. Siellä oli jo muitakin kulkijoita, tungosta jopa ainoalla laavullakin lounasaikaan. Maanantain vastaiseksi yöksi sitten Patalahden ls-alueelle lintuja bongailemaan. Kaulushaikaroita oli, perskeles!
Ja ah, mikä sammakoiden kuoro yöllä! Mieltä rauhoitti moinen kurnutus.
Aamuherätyksen hoitivat kurjet. Kerkesin kuudeksi tien varteen ja pikavuorolla iltavuoroon yhteiskuntaa pystyssä pitämään.  8)

( soli sitten kuuves reissu tänä vuonna )  Blum 3

Anonyymi

JepJep. Ehdin tuossa jo kirjoitella toiseen aiheeseen reissustani. (kts. mikä on mennyt pahiten pieleen reissussa.) Mutta tuohon aiheeseen en enään palaa.
Ideanani oli perjantai aamuna extempore lähteä siis reissuun kohti Euroopan pohjoisinta kolkkaa. Nappasin kaverin Tampereelta kyytiin ja kohti Kemiä jossa tarkoituksena hieman hurvitella. Kaikki meni siihen asti hyvin ja aurinkoinen sää meitä seurasi.
Jatkoin sitten maanantaina matkaa kohti Aavasaksaa ja jälleen Pallaksen kautta Norjaan. Koska en ollut tehnyt hirvaitä suunnitelmia etukäteen päätin liikkua sen mukaan missä kivat kelit on ja tehdä hyvän sään vallitessa parin päivän vaellus. Vettä kuitenkin tuli taivaan täydeltä ja Pallaksella ennen Hettaa sit auto ympäri ja kohti Leviä. (havaitsin hienon näyn Pallaksella kun pilvet oli matalalla mutta tunturin päällä pilvikerros oli huomattavasti ohuempi kuin mualla. Kun auringon valo pääsi tunturin lumisia rinteiltä heijastamaan tunturi suorastaan hehkui komeuttaan kaiken harmauden keskellä.. Varmasti muutkin havainneet keväisessä lapissa saman??) Matka jatkui sieltä Rovaniemelle, koska sää kartta kertoi sillä suunalla olevan selkeää ja olikin. Rollossa sitten oluelle ja päätin vielä illalla suunnata kohti Kemijärveä. Olkkajärven satamasta löysin kivan kodan jossa sitten yövyin. ( Onko kelle tuttu paikka? Onhan kerrassan mahtava tuo kota, vai pitäisikö sanoa laavu?)
Aamulla Kemijärvellä etsin kahvilan ja tutkiskelin jälleen sääkarttaa ja lähimpiä nähtävyyksiä. Etelämpänä kirkastuu, ehkä. Pohjoisessa tulee vettä kuin aisaa. Ranuan jääkarhut sitten vetivät minut puoleensa ja kävin siellä zoon kiertämässä. Tottakai ruoka aika oli ollut juuri ja kaikki nallet veti unta kuulaa. Odottelin varmaan noin tunnin että tuo uros jääkarhu heräisi. Kun jälleen alkanut sade sitä ei herättänyt, päätin minä vaihtaa maisemaa. Onhan ainakin kivat kuvat karhun vatsasta...
Illasta posion tuntumassa en aio enää kirjoittaa. Mutta seuraavana aamuna sitten suuntasin vielä hyvän sään toivossa Syötteelle. Koska kuoripukua ei matkassa ollut, olisihan jo pitänyt tajuta että raahasin sadetta mukanani, joten nokka kotia kohti.
2618km. Biljoonia vesi pisaroita, tuskaa, kauniita maisemia ja yksi miehekäs krapula takana, niin olen kyllä tyytyväinen reissuuni, vaikka siitä pelkkä mobiili matka ikävä kyllä tulikin. Vaikka kaikki meni iha persiilleen en kyllä aio extemporee matkoista luopua. Olen aika varma että seuraava menee hiukka paremmin, se ainakin on positiivista..  Biggrin  

TiMoKo

Tulin kyllä reissusta jo huhtikuun lopulla, mutta joku kommentti. Lähtö Tampereelta 14.4. Kilpisjärveltä tunturiin 15.4. Kaksi ensimmäistä päivää plussan puolella ja vain valmiilla urilla saattoi edetä. Tämän jälkeen alkoi pakkaset ja sen seurauksena teräshanget. Esittäisin toivomuksen isoille ryhmille, että vaikka heillä samanlainen oikeus autiotupiin onkin kuin muilla kulkijoilla, niin ehkä heidän suunnitelmissaan olisi hyvä jo etukäteen keskustella ryhmässä toimintatavoissa autiotuvilla, etteivät toiset jää "jalkoihin". Sää oli todella suosiollinen, yhtään oikein huonoa päivää ei ollut, hyviä sitäkin enemmän. Rautuakin pääsi maistelemaan ja uusia näkökulmia käsivarren alueelle. Uusia mukavia tuttavuuksia tuvilla ja tietysti myös aikaisemmin tavattuja. Yllättävän heikolla suunnistustaidolla tuntuu alueella hiihtäjiä olevan. Tänäkin vuonna tapasin useita, jotka olivat hiihtäneet ajatellulta reitiltä harhaan. Yksi tyypillisimpiä kuulostaa olevan, että hiihdetään Terbmikselle, vaikka tavoitteena on Saarijärvi. Joku oli vielä sieltä yrittäessään Meekolle päässyt Lossulle. Jos olosuhteet sattuisivat olemaan huonot, niin miten he sitten päräisivät. (ja ne voi todellakin olla huonot) 11 hiihtopäivän jälkeen hyvin rentoutuneena takaisin kylälle ja ajo takaisin Tampereelle. Edelleen jäi ensikeväälle haettavaksi uusia näkökulmia alueen tuntureille. Sain eilen täydenneltyä vanhaan albumiin joitakin uusia kuvakulmia alueelta, jos sattuu ketään kiinostamaan. Eli yhteenvetona reissusta, ajoitus onnistui hyvin, tuvissa oli hyvin tilaa, keli ja sää suosi ja maisemat edelleen miellyttävät ja mielenkiintoiset. Jotain uuttakin taas sai oppia.
http://TiMoKo.kuvablogi.com/

Jukka R

[quote author=TiMoKo link=topic=18165.msg120282#msg120282 date=1180380133]
http://TiMoKo.kuvablogi.com/http://kuvablogi.com/nayta/126238/

Komia on Haltin tupa nykyään. Oli hiukkasen nuhjuisempi ennen Biggrin

TiMoKo

Vanha haltin tupa on nyt remontissa, ulkopuoli laitetaan kokonaan uusiksi, mutta sisäpuolelta säästetään vanhat seinät. PItää käydä jossain välissä tarkistamassa, että asensivatko sen tilaamani parranajopistokkeen paikoilleen.

Jade

Elämäni ensimmäinen vaellusretki takana. Ruunaalla Koskikierros 25-26.5.07
Upea paikka ja helpohko maasto. Yövyttiin Saunaniemessä.

Samalla tuli vähän varusteiden testausta, jotta selviää mitä vielä tarvitsee mukaan ja mitä ei. Kantamukset kannoin lainarinkalla joka kyllä osoittautui äärettömän hyväksi. Nyt sitten pitäisi se oma ostaa jotta pääsee uuteen reissuun. Patvisuolle, Herajärvenkierrokselle yms.
Karhukierroskin kiehtois jos vain vapaata löytyis näiden kaikkien harrasteiden suorittamiseen.

Vagabond

Viikonloppuna (2-3.6.) kävin Seitsemisessä. Ilmat oli aivan loistavat. Ei vielä liian kuumat. Hyttysiä ei juuri näkynyt. Ihastelimme kirkas-soljasen maisemia illalla uusia perunoita ja porsaansisäfilettä maistellen. Punkku antoi sopivan lisäaromin sianselälle ja teltan pystytys onnistui mukavasti pienessä tuiskeessa. (Pahan kelin simulointi, kun tuulta ei ollut.)  Smile
On se kiva joskus "elostella" retkelläkin...
Seuraavan päivän pekoni aamiainen ja tauko makkarat kruunas reissun.

KatariinaLitens

Mä toteutin mun suuren unelman ja lähdimme vaeltamaan. Loma oli yksi parhaista reissuista ikinä! Samaan tasoon taitaa yltää vain viime kesän Norjareissu...

Ilmat suosi ja fiilis oli huipussaan.. nauratti ja laulatti vaan koko Susitaipaleen! Luonto on luonto ja musta tuntu taas omalle kaikki. Taidan olla väärällä alalla, kun en eräoppaaksi esim. mennyt. Noh ehkä mäkin tarvin vielä itsekin opastusta;)-. mutta saahan sitä leikitellä ajatuksella.
Tällä reissulla ei tosin oppaista olisi ollut paljoakaan hyötyä! Mä tiesin mitä halusin ja suunnittelin sopivan reitin, eli mentiin Susitaival pohjoisesta- etelään...
Olisikohan koko euroopan itäisin pitkähkö vaellustaival? Vai onkohan rajanpinnassa vielä itäisempää.

eka päivä:
uimaharjusta taksilla reitin alkuun,,,
18km metsää ja suota.. Hienoa suota tosin! Pääsen bongaamaan kaukoputkesta suopaisteja. Bongarit katuvat kumisaapasvalintojaan ja itse olen hyvin ylpeä lenkkareistani.. Jätin vaelluspopot talvikäytöön mokomat saunat! Suomujoella teltta pydeen ja virkistäytyminen.. Paikka on kaunis ja laavukin löytyy yms.

toka päivä:
Suota ja joenvartta:)... taivalta edessä Naarvaan tänään 10-12 tuntia. Majavan hakkuualueita aivan mielettömästi ja todettiin ojanylityssiltojen olevan aika historiaa.. Hauskasti käynyt erityisesti yhdelle matkaajalle<:-)... ISO oja ja katkennu tukki keskellä...
Tosin meni siinä itselläkin ylittäessä hetken aikaa.
Juomavesi loppui...# aika ylläri #.-. ihan kuin sen olisi pitänyt muka riittää loppuun asti:-D. Mutta suoveden ottaminen tuntuu hassulle.. Jodia vaan ja slurps.. ;-p! Pidimme liian vähän taukoja ja opimme taukosuunnittelua! Naarvassa saunoimme... Tosin vaikka sauna löyty, niin ei kyläkauppaa tai siis juurikaan mitään. Erikoinen paikka! Kohtaamisen arvoinen!

3,4 ja 5 päivä:
Ihanaa reissua,, 3 käärmestä.. karhunpennunjälkiä ja aurinkoa.. kauniita harjumaisemia, suppoja, pirunpeltoa, fiilistelyä:)

Mitään vakavaa ei sattunut:). Muutama vesirakko, mutta nekin hoituivat ensiapuvälineillä ja hyvällä laastarilla, joka hoitaa!

6 ja 7 päivä.. Joensuussa lomailua hotelli Kimmelissä! Hirveää mässäilyä, että sai korjattua vikan reissupäivän ruokavahinkoa;-P ^^

Ketunlenkkeineen siis vaelsin 104km kantamuksineni. Se teki hyvää jaloille:)!

En rikkonut sääntöjä; muutin niitä.

Vagabond

Hyvää harrastusta ei kannata välttämättä pilata tekemällä siitä ammatti.  :?
En oo mikään jälki ekspertti, mutta lukemani mukaan ahman jäljen voi sekoittaa pienen karhun jälkiin.

http://www.suurpedot.fi/page.asp?Section=34

Vekarus

Susitaipaleen maastoissa karhun(-jäljet) tapaa selkeästi useammin kuin ahman. Taitaa olla Suomen karhutiheimpiä alueita. Toki ahmojakin on joitakin.

Vagabond

Joo...
Mun kuulema kommentti liittyi lähinnä lapin maisemiin. Täällä eteläsuomessa lienee myöskään turha luulla sekoittavansa karhun ja ahman jälkiä. Ei taida olla paljon ahmoja.

JiiTee

Maanantaina tultiin pitkän viikonlopun vietosta Muotkalta. Lauantaina Muotkan Ruoktalta Peltojoen yläjuoksulle, hieman ennen Peltojärveä puroa pitkin ylös oikealle. Ylhäällä, Peltotunturin kainalossa on nimetön lampi jonka rannalta löytyi yksi hienoimpia leiripaikkoja mihin olen Lapissa törmännyt.

Sunnuntaina käväistiin tilttaamassa Peltotunturin laki ja lähdettiin sitten alemman Honkavuoman reunaa pitkin takaisin tietä kohti. Maanantaina sitten Kielatuvilla. Keli oli upea. Parikymmentä astetta lämmintä, ei itikoita. Kyllä taas sorvin ääressä jaksaa tovin...

MikroK

Laitanpa tänne nyt vähän juttua Rokuan kansallispuiston vierailusta. Eli lähdettiin kuntokeskuksesta keisarinreittiä kohti kansallispuistoa. Reitti oli helppokulkuista ja maisemat jäkäläkankaita ja järvien rantoja. Matkalla oli suomen syvin suppa. Harmillisinta oli välillä olevat pari hakkuu aukeaa, jotka olivat kyllä erittäin siistejä ja helppokulkuisia. Itse kansallispuisto oli oikein mukavan oloista vanhaa metsää. Leiripaikkana oli Pitkäjärvi joka oli kyllä hieno paikka ja kalasa.
Takaisin tultiin Pookivaaran kautta, missä oli myös hyvä kuntoinen autiotupa ja näkötorni. Torni oli jostain syystä lukittu, joten näkymät jäi vähän huonoksi. Paluu matka kierteli Rokuan hovin kautta ja viimiset pari kilometriä oli asvaltoitua tietä.  :?
Sinällään ihan mukava reitti oli. Ei todellakaan mitään erämaata, eli järvien rannoilla mökkejä ja muuta. Välillä reitti menee myös teitä pitkin, eli oikealla asenteella ihan kivan retken tuolla saa tehtyä. Kokonais matkaa tuli semmoset 20km.

Vekarus

Pitkä viikonloppu Hossassa takana. Maastot olivat helppokulkuisia ja viihtyisiä.  Huolletut paikat olivat hyvässä kunnossa. Yleisarvio ok., mutta ehkä jotain jäi puuttumaan. Saavutettavuus liian helppo ? (toisena yönä alkoholia nauttiva ryhmä tupaan keskellä yötä). Plussaa koiran omistajana, että tarvittaessa /halutessa koiran voi viedä tupaan.

niittäjä

26.5-2.6 oltiin muotkalla. Lähdettiin karigasniemen ampumaradalta
noustiin rinne ylös ja mentiin tuntureita pitkin ensin muotkatuntereille, sieltä peltojärvelle ja käytiin peltoaivilla laella. Lopulta peltojoen polkua pitkin muotkanruoktuun jossa odoteltiin 3h bussia takasin karigasniemelle. Ensimmäisen päivän vesi, räntä ja lumikuuroja lukuunottamatta kelit oli hienot. Joet vähän tulvi mutta päästiin kuitenkin sinnikkään yrittämisen jälkeen yli ja lunta oli tietyissä paikoissa vielä runsaastikin mutta eipä haitannut menoa.
Hieno reissu ja nyt jaksaa taas arkeakin paremmin.   

Sudetar

Viikonloppuna tuli kierrettyä Kullaan Joutsijärvi. Perjantai-iltana ehdin Sataseitin pihaan ja siitä patikoimaan vastapäivään. Ekan yön olin teltassa Hiivaniemessä. Yksi pariskunta oli tullut soutuveneellä ja yöpyivät myöskin teltassaan. Aamulla kiireettömän aamutoimen jälkeen jatkoin Kronkiston tulentekopaikalle, jossa rannalla vietin päivän helteisimmän ajan. Illemmalla taas matkaan ja kiersin katsomaan Korsua ja Kustaan savupirttiä. Hienoa maisemaa. Yllätyin niistä miljoonista kivistä ja lohkareista, jota reitillä riitti. Sateella liikkuessa siellä on varmaankin vaarallista, sillä polut ovat todella kivisiä.
Majava yhdyskuntakin oli kaatanut puita polulle, mutten itse jyrsijöitä nähnyt. Ja ainoastaan yhden kyyn koko matkalla.
        Toisen yön olin Tuurunkankaan autiotuvan pihalla. Aamulla sieltä hauskoilla vaijerivene losseilla yli Isosuntin ja Kirkkosuntin. Nepäs olikin kivat veneet, ehjät ja toimivat.
Ilmat olivat vähän liiankin suosiolliset, lämmintä riitti ja juomavettä kului litrakaupalla. Mukava viilentävä tuuli puhalsi järveltä, kun polku useammassakin kohdassa kiersi ihan rantaviivalle.  Reitit olivat hyvin merkatut ja kaikki tulipaikat ja autiotuvat olivat siistejä. Vaikka tupakirjoja lukiessani, joissakin tuvissa ovat riesana roskaajat.
      Hyttysiä oli ihan kiusaksi asti, mutten huomannut hirvikärpäsiä enkä mäkaräisiä. Muita reppureissaajia en matkallani kohdannut. Kaikenkaikkiaan oikein hieno reitistö. Ja vielä hieno päätös retkelle, Sataseitin "poika" tarjosi kahvit.

Jari59

No niin, Karhunkierros kierretty vaimon ja Border Collien kanssa. Todettu että oikeassa olitte. Ei niin mitään vaikeuksia kummankaan kanssa. Koira pärjäsi loistavasti ollen vain satunnaisesti kiinni.(tarvittaessa) Eka riippusiltaa vähän aristi mutta seuraavat ekana yli. Ilmat suosi ja hyttysiä ei ollut käytännössä yhtään. Karhu pentuineen kävi kurkistamassa naapurileiriä mutta itse myöhästyimme 500 metriä. Koira ei reagoinut ollenkaan poroihin tai lintuihin. ( Ei nähty lampaita.) Uusi reissu jo suunnitteilla.

waltimo
Käyttäjän waltimo kuva

Part 1:

Kutturasta Ivalojokea meloen alas. Kultalassa pyörittiin lounastauolla. Sotajoen kosken jälkeen maihin ja vaeltaen kohti Hammastunturia. Tunturin tullessa näkyviin todettiin vuorokauden loppuvan ja tyydyttiin yöpymään Vaskistunturin huipun tuntumaan. Säät suosivat tähän asti. Paluumatka kanooteille kuljettiin kevyessä sateessa. Melottiin suunnitellut kahden päivän melontaosuudet kun ei loppunut. Lopulta yövyttiin muutama kilometri ennen Toloskoskea. Aamulla sade jatkui edelleen. Melottiin Toloskoski pystyssä melkein loppuun kunnes kanootti täyttyi kahdesta isosta aallosta ja kaaduttin. Kanoottii irtosi kivistä muutamassa minuutissa ja vartissa oltiin saatu kanootti tyhjäksi. Kuski oli odottamassa Toloisissa, joten pian saatiin kuivaa päälle.

Part 2:
Poljettiin Saariselältä Kiilopään juurelle ja käveltiin siitä etelään Poronerottelualueelle, jossa yövyttiin. Aamulla kylmän yön jälkeen käveltiin takaisin Kiilopään huipun kautta juurelle, josta polkien jonkun tunturin yli takaisin Saariselälle.

Part 3:

Saariselältä kävellen Tammukkaojalle, jossa yövyttiin yksi yö. Pikamarssia takaisin Saariselälle seuraavana päivänä.

Timin1

Tämä tulee vähän myöhään, mutta viime perjantaina kotiuduttiin UKK:sta ja taas kaihertaisi lähteä, mutta kun ei niin täytyy vain katsella kuvia ja muistella.
Reissu meni hienosti. reittä Aittajärvi, Sarvioja, Paratiisikuru, Sarvioja, Maantiekuru, Luiro, Livikönlammet, Lankojärvi ja Aittajärvi. Alunperin piti tulla Siliäselästä yli Päkkimäojalle, mutta Timin tassut värjääntyivät Variksenmarjoista punaisiksi ja erehdyin luulemaan, että tassut ovat hankaantuneet rikki. Sillä kun oli viimetalvena sitkeä tulehdus tassuissa. Siksi tuo paluu Sarviojalle
Sokostilla jäi käymättä, kun oli aivan pilvien peitossa sinä päivänä, kun luirolla olin ja malttamattomana halusin mennä eteenpäin. Tuo Livikönlampien polku oli oli tosihieno.
Timi pärjäsi hyvin tuon Suomujoen ylitykset vaikka virta olikin aika voimakas.

pekvari

Juuri paluumatkalla kesän aloitusreissulta, 5 yötä/115 km reitillä Keinuvuopio-Råstojaure-Barras-Kilpisjärvi.

Loistava reitti, erittäin vaihtelevat kelit. Käyttöä oli shortseille ja untuvatakille, eniten kuitenkin goretexeille.

Tarkempaa raporttia muutaman viikon päästä...

Anonyymi

Mites ihmeessä noin hitaasti?  :lol:  Wink

Sein Caledon

Takana kesän ensimmäinen reissu. Seitsämän päivän setti maastopyörän kanssa juhannusviikolla. Reitti: Hetta-Kalmakaltio-Naltijärvi-Kalkujärvi-Pöyrisjärvi- Näkkälä-Salvasjärvi-Härkäjärvi-Kautokeino-Raisjärvi-Reisanlaakso-Storslett. Kelit vaihtelivat raekuuroista helteeseen. Tunturilappi oli viileän karu. Reisan jokilaakso ja jäämeren ranta vehreää ja kesäissen heltistä. Pöyrisjärvellä oli vesi vielä hieman korkealla ja jouduin kahlaamaan hiekkarantaa sen pari kilometriä. Muutenkin oli pari kovempaa ylitystä erityisesti Norjan Galaniitossa. Reisassa vesi oli jo matalalla, mutta muuten laakso oli aika sekaisin kevättulvien jäljiltä eikä ihmisen liikkumisesta löytynyt paljonkaan jälkiä. Vastaantulijoita näkyi tasan kaksi koko viikon aikana.

Pyöräilymielessä polut olivat mahtavia aina Reisan laaksoon saakka. Siellä olikin sitten paljon ajamatonta pusikkoa ja louhikkoa. Hampaitakin sai kiristellä välillä, mutta läpi päästiin. Polku menee laaksossa monessa kohtaa tulva-alueella ja jokiuomissa. Niissä kohtaa näytti, ettei kevään jäljiltä ollut kukaan kulkenut laaksoa läpi. Maa oli tulvaveden sotkemaa eikä polusta ollut tietoakaan. Vesi oli jo matalalla. Joka tapauksessa vaikuttava rotkolaakso, joten olen ihan tyytyväinen reittivalintaan.

Pyörälläkin viikon vaellus sujui ihan mukavasti. Ongelmana on vain tarpeeksi pitkän reitin löytäminen. Tämän reissun suunnittelin aika hätäisesti, mutta ensi kesäksi pitää suunnitella joku yli 500 kilometrin rykäisy.

Anonyymi

Ei sattuis kuvia löytymään reissusta?

ihmeseikkailija

Kaikki alkoi 4.9.2006 aamulla, kun auto starttasi kohti lentokenttää... ja loppui kotikaupungin askeliin 16.6.2007...

Väliin mahtui paljon kokemuksia ja hetkiä, joita nyt hieman haikein mielin muistelee... Pahin shokki kotiinpaluusta on onneksi mennyt kuitenkin jo ohi..

Tutuiksi retkeilykohteista tulivat (muutaman päivän reissuja): Slovakiassa High Tatryn vuoristomaisemat ja Low tatryn Slovensky Raj... Sloveniassa Juliaanin alpit ja kolmen huipun maisemat todella aurinkoisessa kelissä... Unkariassa Bukkin kansallispuisto rehevine puineen... Romaniassa Fagarasin vuoret, suuntana oli Romanian korkein kohta, lunta kuitenkin riitti ja suuntasimme harjanteita pitkin kohti laaksoa hienoja maisemia ihaillen... Montenegrossa Durmitorin kansallispuisto, hienot vuoristomaisemat ja kiva pieni Zabljakin kylä + tietenki Tara Canyon... Kroatiassa Mljetin kansallispuisto, pienoinen pettymys, auringon kuitenkin paistaessa hieno reissu...

Bulgarian vuoret jäivät väliin oikullisen kelin vuoksi...

Lisäystä reissuista.
Vedettiin backpacker tyylillä. Viimeisin Balkkanin reissu molemmilla deuterin Act lite rinkat noin 40l + 10l. Mukana vaelluskamat + rantalomakamppeet (Ei kuitenkaan farkkuja). Yleensä retkeileen mentäessä jätettiin toinen rinkka alas (turhat kamat).

Idea oli majoittua aina halvimmassa paikassa, mutta välillä pakon sanelemana tai mukaavuutta halutessamme otettiin parempi majoitus. Halvin majoitus oli 4eur ja kalleimmat 15-20eur yö/hlö.

Esim. Romaniassa Fagaras vuorten juurella Victoriassa Hotel Central 2hh noin 30Eur (100Ron). Albaaniassa Vlorassa huoneisto 8eur/yö.

Budjetti paikasta riippuen keskimäärin ehkä 150-200 eur/viikko. Ei ole vielä tullut tarkemmin laskettua. :?

Kohti pohjoista...

Rowana
Käyttäjän Rowana kuva

Tuo ex-itäblokin, nyk. EU, -reissu kuulostaa hienolta. Saako udella mitä luokkaa oli reissun budjetti?

Kuinka paljon Back-packer -tyylillä ja kuinka paljoni hotellimeiningillä?

miusku

Karhunkierros on nyt kierrettynä kera koiran.
Lähtö oli 21.6. Ristikalliolta ja paluu 25.6. Rukalle. Kolme päivää kuljettiin helteessä ja viimeisenä päivänä jo sitten kastuttiin. Viimeiset portaat sai jalat jo maitohapoille, muita ongelmia ei sitten ollutkaan. Koira on loistavaa vaellusseuraa ja omani pääsi kuvauksen kohteeksi reppuineen pariinkin otteeseen. Suosittelen lämpimästi.

Karoliini

Joo, palailtiin taas arkeen parin viikon retkeltä. Kävin savosta  polkemalla Oulunseudulla, päämääränä Hailuoto ja siellä pikku, pikku juhannusvaellus.
Ilmoja piisasi, samoin itikoita ja kilometrejä.
Hiekkaan melkein kyllästyin Hailuodossa samotessa, lintuihin en, enkä ihmisiin, - koska moisia otuksia ( siis immeisiä) näin varsinaisella polulla tasan 2 kpl neljän vrk:n aikana.
Kokeilin sitä merivettä ruuan tekoon ja tässä kirjoitan, eli ei siinä mitään: sen kun keitätte muusinne meriveteen, niin tein minäkin. Teehen ja kahviin se antaa hieman oudon säväyksen. Niihin kannattaa käyttää kunnon vettä. Muuten saa olla tarkkana, että vettä löytyy. Kannattaa kantaa mukana noin 3 l per nenä ja vuorokausi. Tai sitten käydä sitä välillä jostain hakemassa, maastosta sitä ei löydä kuin yhdestä lammesta…käyttökelpoista nimittäin. http://www.infokartta.fi/hailuoto?l=main,3,2532605,7218529,Juomakelpoista_vettä_ympäri_vuoden

Muualla on suovettä ja täynnä eliöstöä. Esim. Sunijärvi
Kuvia löytyy:
http://kuvablogi.com/blog/2231/13/

jylitalo

Koitin yhdessä vaiheessa etsiä tätä keskusteluketjua, mutta silloin en sitä löytänyt. Melkein kuukausi on jo takana itse reissusta, mutta 1-7.6 tuli vaellettua Rukalta Sallatunturille. Alkuun Karhunkierrosta pitkin, Hautajärveltä-Aihkipetsiin UKK-reittiä ja sieltä Ruuhitunturin huipun kautta Sallatunturille.

Jotain kommentteja matkasta osoitteessa: http://www.ylitalot.net/karhunkierros/
Kuvat puolestaan osoitteessa: http://matka.kuvat.fi/kuvat/Juha/Kuusamo-Lappi/Ruka-Sallatunturi/

Anonyymi

Se olisi sitten tälle vuoteen ja tapaturman jälkeen pari päivää tullut rinkkaa kannettua. Kävimme katselemassa helvetinjärven nähtävyyksiä pirkanmaalla. Tarkoituksena oli tehdä vain pikku reissu. Vietimme ensimmäisen illan Haukanhiedalla kuulumisia vaihdellen. Pihvit ja punaviini toki kuuluivat asiaan.
Aamulla starttasimme nukuttuamme hyvin ja lähdimme pikkuhiljaa kävelemään kohti Helvetinjärveä. Matkalla pikkuinen uintireissu ja ennenpuoltapäivää olimme Helvetinjärvellä. Komia paikka ja minuun kun niin vaikuttaa tuollaiset luonnonmullistukset kovasti. Ihmisiä oli helvetinjärvellä paljon ja aurinko hymyili taivaalla kilpaa iloisten retkeilijöiden kanssa.
Päivällä sitten siirryimme vielä pikku pätkän Luomalle. Sillä reissulla ei sitten näkynyt kuin yksi pariskunta joka tuli pirkantaivalta etelän suunnasta vastaan. Luomalle sitten leiriydyimme ja illalla puuhailimme jos jonkin moista. Luoman lähellä muuten mahtavat kivet joilla kävimme hieman kokeilemassa bouldeeraamista. Vaarana vain jos liukastuu tai tipahtaa niin todenäköisesti olisi löytänyt itsensä terävien kivien päältä kanttuvei.
Torstaina sitten talsimme jo takaisin Haukanhiedalle pitsa silmissä kiiltäen. Kiva pikku reissu!! Jalkani tuntui mahtavalle joskin hieman vielä heikko kuntoiselle. Ensimmäisillä kilometreillä meinasi hapottaa ja Helvetinjärven ruokailun jällkeen en meinannut saaha hyvää rytmiä päälle ollenkaan. Mutta uskoakseni olen valmis pitemmillekin poluille.
Ainiin ja tulihan kokeiltua tuota paljain jaloin menoakin ja siitä topisessa aiheessa lisää..   

Lapikas

Oltiin 1-4.7 Saamenpolulla.
Reittinä: Sevettijärvi-Opukasjärvi-Iisakkijärvi-Rousajärvi-Näätämö.
Vettä oli yli polven kahlaamon kohdalla, joten oli koira kannettava sylissä ettei virta vie mennessään. Itikoita rupesi paikoitellen olemaan tarpeeksi, ettei viitsinyt turhia pysähdyksiä tehdä. Sää oli lämmin ja aurinkoinen, paitsi eka päivä oli pilvinen.

Sivut