1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
mevr
Stabbursdalen

Kokemuksia Stabbursdalenin kansallispuistosta Pohjois-Norjasta?

Aikomus lähteä syyskuussa vaeltamaan kys. alueelle, mutta reitti vielä hieman hakusassa. Cohkarássa ja Vuorji ehkä tarkoitus huiputtaa, mutta kannattaako tuolla Stabburin jokilaaksossa käydä ja millaista maastoa se on kävellä rinkan kanssa? Onko varsinaisen kansallispuiston rajojen ulkopuolella (mutta päivämatkan sisällä) mielekkäitä kohteita?

Auton ajattelin jättää puiston koillisosaan ja kiertää joko jonkinlaisen rengasreitin tai sitten liikkua esim. FFR:n linja-autolla autolta etelään ellei tule hyviä ehdotuksia aloituspisteeksi.

zorro

On tosi magee mesta! Olen nimenomaan jokilaaksossa (Stabbursfossenista ylä- ja alavirtaan kymmenkunta kilsaa kumpaankin suuntaan) kuljeskellut (kalastellut - lohia paljon). On helppokulkuista ja avaraa. Suosittelen!!

Rantatieltä, sillasta vähän matkaa (kilsa tai kaks vai miten se nyt oli?) Lakselviin päin lähtee hyvä hiekkatie, joka vie kalastajien suosimalle parkkipaikalle. Sieltä on hyvä lähteä kävelemään jokea ylävirtaan. On siis Stabbursfossenista vähän matkaa alavirtaan joen rannassa. Siinä oli ylävirran suuntaan joitain sivujoet ylittäviä riippusiltoja.

Sarekretkeilijä

Ilmeisesti auton sa siis Diljoelle asti parkkiin? Mites jos lähtee lakselvistä päin, niin saako auton jonnekin Klemetstadin tien varteen tai itse kylään? Siis onko siellä tyypillisesti parkissa retkuilijoita? Ehkä Stabbursdalen on turvallisempi, kun on korvessa enemmän.

Lanius
Käyttäjän Lanius kuva

Stabbursdalenissa tuli 2010 pyörähdettyä nopeasti, kun muutenkin kierreltiin Norjaa. Yksi yö oltiin maastossa tuolla. Nyt en äkkiseltään muista mistä lähdettiin..pitäisi tutkia karttaa, niin saattaisinkin muistaa. Sivuillani pari kuvaa, niin näkee vähän millaista maastoa sieltä löytyy. 

jryynanen
Käyttäjän jryynanen kuva

Kävin puistossa vuonna 2012, silloin lähdin puiston pohjoislaidassa olevalta parkkipaikalta ja takaisin tulin Pahdanmukkan luota Klemestadin vievän tien varteen tulevaa polkua pitkin. Silloin oli tien varressa oli levennys johon oli pysäköity autoja.