1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
iirtar
Yksin vaeltamaan Itävaltaan

Kaipaisin vinekkejä ja neuvoja kesälomasuunnitelmiini. Olisi tarkoitus lähteä yksin Itävaltaan vaeltamaan heinäkuun ekalla viikolla mahd noin 7-10 päivän reissu. Harrastan aktiivisesti kestävyysurheilua, joten jonkilaista kuntopohjaa löytyy.

Tavoitteenani olisi vaeltaa päivän reissuja (maastossa niittyä tai kohtuullista nousua) ja yöpyä majataloissa. Mistä saisin tietooni mukavia, hyvin opastettuja reittejä, joissa yksin liikkuva (ja vielä blondikin) ja vähäisellä vaeltamiskokemuksella selviäisi hengissä kotiin.

tammela

Moro iirtar.
Itekin nollapohjilta Itävaltaan lähdin haahuilemaan. sen jälkeen onkin tullut käytyä useammin. Yksi aika tärkeä seikka kannattaa selvittää. Haluatko yöpyä aina uudessa paikassa, vai tehdä täsmäiskuja laaksosta. Isommassa laaksossa onnistuu täsmäily koska erilaisia bussipalveluja on valjastettu vaeltajien käyttöön hyvin. kokemusta Zillertalista, Montafonista Ja Söldenistä.

Eka reissu meni osapuilleen näin: Zilleriin josta maja oli varattu viikoksi. Paikanpäällä turisti-infoon kyseleen tyhmiä. Vaelluskartta(reittejä merkattu paljon) hankittiin. Turistilippu ostoon( 50-70€ ja bussit ym hissit käytössä koko viikon ). Sitten vaan haikattiin ja iltaisin suunniteltiin uudet reitit. Oli tosi FUN.

Tuota kaavaa toistaen ollaan sitten muutama seuraava reissu tehty. Laiskoja kun kaverin kanssa ollaan niin laaksoon on hyvä palata itseä ja varusteita huoltamaan. Reppuun ei tarvi ladata ylettömiä määriä kamaa, juotavaa kylläkin paljon. Hissejä kantsii käyttää jos mahdollisuus.

Meillä kohteen kriteerit ovat olleet saavutettavuus julkisilla, reittien laajuus ja majoituksen saatavuus-hinta.

Tää ketju tulee muuttumaan paljon ja ehkäpä postailen itekin lisää.
Mieti toki meetkö ylhäällä eli kaikki kamat mukana vai teetkö iskuja laaksosta päivärepun kanssa .
Kokemuksen perusteella suosittelen iskuja laaksosta. Hyvä tapa aloittaa alpit. Ison alueen kun valitsee niin bussit ja hissit vie aivan erilaisille mestoille. Tuo ajankohta on myös siinä mielessä sopiva että yksin kun oot menossa niin muita ihmisiä tulee vastaan jos poluilla pysyy. Jos joutuu pulaan, niin joku Horsti todennäköisesti tupsahtaa näköpiiriin jossain vaiheessa.

Heitä tänne vastaus meetkö ylhäällä vai laaksosta iskuja. Yhdistelläkin voi toki. Huttet palvelee. Jeesiä ja vinkkiä tulee kyllä jahka foorumin palstajyrät herää... :o

tomi+

Kompaan tässä ehdottomasti Tammelaa; valitse iso laakso jossa on paljon eri reittejä ja tee päiväreissuja. Itse olen ollut alpeilla vaeltamassa n. kymmenen kertaa ja aina teemme niin että majoitus laaksosta (toimii tukikohtana suurimalle osalle tavaroista) sieltä päivän kestäviä täsmä-iskuja. Usein vielä niin että kiiveten ylös ja jos mahdollista niin hissillä alas (alaspäin käveleminen on aika raskasta etureisille ja polvielle).

Iltaisin on kiva tehdä lihashuoltoa, käydä mahdollisesti kylillä syömässä ja suunnitella seuraavien päivien reittejä. Ja kuten Tammela sanoi, ei tarvitse kantaa koko omaisuutta mukana repussa. Lisäksi huonon sään tai hiertymien sattuessa voi viettää välipäivää kylillä.

iirtar

Kiitos vinkeistä. Lennot on tilattu muncheniin josta suuntaan kohti Maryhofenia. Tarkoituksena on suunnata lähialueelle patikoimaan päivän retkinä (ma-pe) josta jatkan matkaa Salzburgiin nauttimaan kaupungin nähtävyyksistä ja tunnelmasta. Tästä lähdetään ja mahdollisesti tulevaisuudessa patikoinnit vuoristossa alppimajoissa yöpyen:)

Hyde

Tohon väliin voisi mainostaa Itävallan Alppikerhon, ÖAV  (tai Saksan DAV), jäsenyyttä. Saat vakuutusturvan kaikissa alppimaissa vuorilla tapahtuvan pelastuksen ja välittömän hoidon varalle sekä majoituksen alppikerhojen vuoristomajoilla jäsenhintaan ja alennusta aterioista ns. "Bergsteigeressen". Jos saksa ei taivu, niin ÖAV Sektion Britannia tai muiden alppimaiden kerhojen CAF, CAI, SAC, kautta saat samat edut.

Mja2

Hydelle kiitos linkeistä, viime kesälle yritin tätä löytää mutta epävarmalla Nordean vakuutuksen 'kyllä se varmaan luetaan' -lupauksella jouduin lähtemään. Nyt liityin heti..

Alkuperäiselle: hyvää matkaa! itse aloitin Itävallassa Seefeldin laaksosta päiväretkeillen, oli tosi hyvä vaihtoehto sillä reittejä ja palveluita riitti mutta alue ei ollut hirveän ruuhkainen. Hohe Mundelle oli oikein kiipeämistäkin.. Kun pää oli siellä testattu korkeutta kestäväksi, olen nyt toista kesää menossa Mont Blancin ympärille majalta majalle omatoimimatkaaana, ja Haute Routesta haaveilen.

Ällä

Kyselenpä tässä, että miten pitkään patikointisesonki jatkuu Alpeilla syksyllä? Mietin syysloman yhtenä vaihtoehtona. Ei-liian-vaativa kohde haussa hyvillä maisemilla.

Lantti

[quote author=Ällä link=topic=36013.msg192192#msg192192 date=1312380605]
Kyselenpä tässä, että miten pitkään patikointisesonki jatkuu Alpeilla syksyllä? Mietin syysloman yhtenä vaihtoehtona. Ei-liian-vaativa kohde haussa hyvillä maisemilla.Sesongin päättymisestä itsellä ei ole tietoa, mutta hyviä ei-liian-vaativa kohteita tuntuu löytyvän monesta paikasta. (Itse ymmärsin tuon "ei-liian-vaativa" niin että mitää erityis vuorikiipeily-taitoja tai valjaita/via ferrata -settejä ei tarvita, vaan kohtuu konnolla, hyvillä vaelluskengillä sekä sadetakeilla pärjää...)

Tänä kesänä käytiin Mayrhofenissa ja Söldenissä joista molemmista löytyi hyviä päiväretki kohteita (4-8 tuntisia reittejä alle 3000 metrissä. Tai kyllä molemmissa kohteissa onnistuu hut-to-hut vaelluksetkin, mutta niistä ei itsellä kokemuksia.). Vietettiin molemmissa paikoissa 4 yötä, mutta uskoisin että tarvittaessa molemmista paikoista löytyisi myös viikoksi käveltävää...  Muutama maisemakuva: http://lantti.kuvat.fi/kuvat/Austria+2011/

Aikaisemmilta vuosilta hyviä kokemuksia myös Zell am See:stä/Kaprunista, Bad Gasteinsta sekä Obertraunista (viimeisessä en ehkä itse viettäisi koko viikkoa).

Jos päädyt lähtemään johonkin noista kohteista niin voin antaa kyllä tarkempiakin vinkkejä ja näytää enemmän kuvia.

Ällä

Wau, hienot kuvat, kiitos näistä vinkeistä!

Juuri tuota hain tosiaan takaa, mitä ajattelitkin. Tämä matka-ajatus tuli itselle vasta juuri mieleen, joten olen aika alkeista lähtemässä asiaa selvittämään, mutta kyselen lisää tarvittaessa.