1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Maz78
Yöpyminen pohjois Norjassa teltalla

Tarkoitus olisi kesällä lähteä pohjois Norjan rannikkoa ajelemaan perheen kanssa. Suuntana Lofootit ja siitä pohjoiseen jne. Onko kellään tietoa, jos haluisi yöpyä teltalla muuallakin kuin leirintäalueilla; esim jos löytää jonkun makean/kivan mestan, voiko/saako yöpyä "missä vain" / missä kannattaa/on turvallista laittaa teltat pystyyn?

HeMa

Norjassahan pätee nuo samat jokamiehen oikeudet. Eli teltta pystyyn vaan. Ei kuitenkaan liian lähelle asutusta, tai kenenkään pellolle tms. (ja vain muutama yö per paikka).

vesa

Ja aina kannattaa muistaa yksi juttu joka pätee myös kotimaassa; jos on talo näkyvillä niin on hyvä tapa käydä kysymässä pihalla kävelevältä isännältä lupa (vaikka lain mukaan ei tarvitsisi). Sillä pienellä vaivalla ei kummankaan tarvitse ihmetellä toisen motiiveja ja todennäköisesti saa hyvän tutun ja vaikka kutsun saunaan.
Pätee kaikkialla maailmassa eikä kielitaitokaan ole este.

teesaa

Ja tietty paikka pitää jättää samaan kuntoon (tai parempaan) kuin siihen tullessa. Tulentekoon tarvitaan maanomistajan lupa, keittimiä saapi käyttää normaalisti.

Jos telttailette liian lähellä leirintäaluetta tai hotellia tai vastaavaa, niin voivat tulla kysymään leirimaksua aika nopsastikin. Muistaakseni raja voi olla jopa 1 km, joissain paikoissa.

Täältä kattava opas telttailusta ja retkeilystä Norjassa englanniksi.

Wannabe mies monessa lajissa!

Maz78

Kiitoksia vastauksista!

anaconda

[quote author=teesaa link=topic=40590.msg204006#msg204006 date=1336029636]
Tulentekoon tarvitaan maanomistajan lupa


  Ja jos retki ajoittuu välille 15.4 - 15.9. ei maanomistajan lupa riitä vaan tarvitaan myös paikallisen paloviranomaisen suostumus, jota tuskin turisti saa. Norjassa on täydellinen avotulentekokielto, yllämainitulla ajalla, alueella jolla on metsää tai muuta kasvillisuutta läheisyydessä. Pari vuotta sitten tämä laajennettiin koskemaan myös kertakäyttögrillejä.

  Rantakivikossa nuotion polttelu tuskin ketään haittaa tai kalliiksi tulevia palokunnan vääriä hälytyksiä aiheuttaa. Kannattaa käyttää kuivia puita ettei savuta... Smile

  Hullultahan tämä sateisessa vuonomaassa tuntuu, mutta kun turisteissa on monenlaista tulenkäsittelijää. Kerran sain itse seurata palokunnan taistelua palavaa tunturinsivua vastaan, ei muuten näyttänyt kovin helpolta. Tuon jälkeen olen jotenkin ymmärtänyt tämän kiellon.

Aleksi Mehtonen

Vietimme noin pari vuotta sitten pohjois-norjassa telttaillen noin reilun viikon. Minne tahansa voi pystyttää teltan. Kuten aikaisemmin mainitut jokamiehen oikeudet. Suosittelen myös Berlevågin aluetta, upeat maisemat aivan jäämeren rannalla, kylästä löytyy myös suihkut ja suomenkielestä palvelua.

Kannattaa lukaista tämä läpi
http://www.visitnorway.com/en/Where-to-stay/Camping-and-caravanning-in-Norway/Tenting-in-the-wilderness/