1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Panda
1,5 viikon vaellus pohjoiseen

Ajatuksena on lähteä heinä- elokuun vaihteessa jonnekin pohjoiseen vaeltamaan. Pari vuotta sitten tuli nähtyä Kilppari > Signaldalen > Hatteng > Kilppari ja hyvä maku jäi. Viime vuonna jäi pidempi vaellus väliin.

Hakusessa on mahdollisimman monipuolinen ja vaihteleva reitti. Kenelläkään ehdotuksia? Kevo kävi mielessä mutta sen kävelee kai aika nopeasti läpi, vai? Hyvää kesää ja kiitosh etukäteen.

seppoilmari

1½ viikkoa voisi käyttää Saariselällä kulkemiseen. Heinä-elokuun vaihteessa ei ole enää niin hyttysvaaraa.Ehdotus: Kiilopää - Suomunruoktu - Tuiskukuru - Luiro - Hammaskuru - Tahvon tupa - Anterinmukka - Muorravaarakka - Sorvusoja - Snellman - Porttikoski - Lankojärvi - Rautulampi - Kiilopää. Siellä sitten savusaunaan.

Nixter

Pohjois-Ruotsissa Abiskon ja Kebnekaisen alueella:Abisko-Pallinvagge-Mårma-Vistasvagge-Kaskasavagge-Tarfala-Kebnekaise-NikkaluoktaReitti kulkee Kungsledenin itäpuoleisten laaksojen ja satuloiden kautta. Maastoa löytyy monenlaista tunturikoivikoista ja hopeapajukoista nummisten laaksojen kautta kiveliöihin. Yleisluotoisesti kuitenkin vaikeampaa kuin Gappon ja Signaldalenin alue. Reitillä on suuret korkeuserot (500-1500m merenpinnasta) ja ympärillä kohoavat 1800-2100-metriset vuoret ja jylhät jäätiköt. Muutaman ilman kiipeilykamoja tehtävän huiputuksen kera matkaan saa hyvin kulutettua 1½ viikkoa ja Signaldalen jää maisemissa selvästi kakkoseksi.

Jos et yritä, et koskaan saa tietää mihin et pysty.