1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
eramies
Hillebergin ylivoima?

Eli pitäis ostaa uus teltta! Oon täs vähän aikaan seuraillu telttakeskusteluja ja lukenu testejä yms ja tullu siihen tulokseen et hillen teltat ovat ilmeisesti todella laadukkaita?! Ihmetyttää toi ylivoima vaan et kyllähän mun mielestä esim Robens,Fjällraven,Nortti tekee myös hyviä telttoja mut niiden koko-paino suhde ei oo läheskään samalla tasolla yms.

Muutamia kysymyksiä viel ennenkuin ostan teltan: jos päädyn hilleen ni kumpi nallo 3gt vai nammatj 2gt? Minkä kokoset hille telttojen pakkauskoot ovat? Onko parempia vaihtoehtoja muilta merkeiltä kuin nuo kyseiset hillen mallit?

Karvapirulainen

Itsekin päädyin Hillebergiin ja 2gt malliin. Toinen vaihtoehto oli joku Hellsportin malli.

Mietin paljon, ostanko 2gt vai ihan Nallon. Nammatj oli kans harkinnassa, mutta talviretkeily ei ollut vielä näköpiirissä, joten se oli Nallo 2gt. Se absidi on ihan mukava ja siitä en luopuis.

2gt malliin on turha tunkea kolmea, jos mukavuudella on yhtään sijaa. 2 gt mallia voi hyvin käyttää yksinvaelluksillakin. Jos et lähde yksin ota ilman muuta 3gt.

Ostamani Nallo oli tehty Virossa ja se oli pieni pettymys.

Hyvin on teltta toiminut ja kestänyt ja tuuletuskin on lumettomina aikoina toiminut ihan OK. Yleensä käytän sisäteltassa vain hyttysverkkoa.

Hulluna mietin eri vaihtoehtoja ja jossain vaiheessa oli vaan tehtävä päätös.

Nammatjissa on vahvempi kangas ja tuuletus toimii paremmin talvellakin ja sitä kannattaa miettiä jos se talvi joskus kuitenkin kiinnostaa...

zorro

Itse ottaisin kahden hengen retkeilyteltaksi ympärivuotiseen käyttöön mieluiten Nammatj 3gt:n. Nalloon verrattuna aavistuksen reilumpi sisätilojen korkeus on etenkin talvella sen pienen lisäpainon väärti. Kankaat tosiaan on vähän raskaammat (lue, kestävämmät) kuin Nallossa. Muutamia öitä olen nukkunut kaverin Nammat 3gt:ssä ja omassa absidittomassa Nallo 3:ssani. Nammatjin kanssa jouduttiin aikamoiseen myräkkään ja olo oli oikein turvallinen, vaikkakin kankaat pitivät aika kovaa ääntä tuulessa, niinkuin tunnelimallisissa on taipumus. Suuri gt-absidi oli aivan luksusta; teltasta ei tarvinnut lähteä pariin päivään kuin rakkoa tyhjentämään ja hakemaan lisää lunta ruokavedeksi.Kaikissa Hillebergeissä on käsittääkseni huonona puolena voimakas kondensio. Nammatjissa on noista ehdottomasti parempi tuuletus ja sekin kerää aika voimakkaasti kosteutta, joten Nallo lienee melkoinen amatson toisinaan..Hillebergien pakkauskoot on aika isoja, mutta se johtuu suuresta pakkauspussista. Etenkin, kun teltta on jäinen ja kangas jäykkä, on reilun kokoisesta säkistä luonnollisesti hyötyä.Hillebergin tunneli on maailmalla jo käsite. Olen sitä mieltä, että jos haluat tunnelimallisen teltan, osta Hilleberg! Vuoristoisiin oloihin, joissa tuulen suunta vaihtelee voimakkaasti ja lunta saattaa kasautua teltan päälle toista metriä hetkessä, on geodeettinen (siis mallia North Face VE-25 tms.) puolestaan turvallisempi valinta. Paino tosiaan nousee reilusti, joten jos käytät telttaasi pelkästään pohjoismaisissa olosuhteissa, on Hille taatusti hyvä ja pitkäikäinen valinta.Mites sitä sanotaan Volvoista..? "Tehty Ruotsissa ruotsalaisille", tai jotain.. Virossahan ne tosin ommellaan, mutta laatu on erinomainen.http://www.hilleberg.se

halo

Osta Hille, saat rahalle vastinetta.

HuiHai

Tervehdys,

ostin aikoinaan Hillen Nallo 3GT:n. Ennen lopullista ostoa, pähkiminen kesti vain vajaa kolme vuotta. Hinta laittoi miettimään, paitsi mallia myös sitä kannattaako laittaa ko. summa telttaan. Nyt voin sanoa, että kyllä !Tuossa yllä on jo kattava katsaus Hillen ominaisuuksista. Vielä muutama kommentti:Jos liikut ympärivuotisesti, hanki Nammatj. Muuten pärjäät Nallolla. Ensiksimainitun kangas on Kerlon 1800 ja jälkimmäisen Kerlon 1200.Nammatj varmaankin tuulettuu paremmin molempien päiden räppänöiden ansiosta. Nallo vaatii (huom. kaikki nämä kommentit ovat 3-vuodenajan, EI talvikokemuksia) enemmän virittämistä, mutta kun se onnistuu kondension kanssa ei ongelmia. Jos se ei onnistu, elämä aamulla on - kuten yllämainittiin - more or less á la Amazon.Se, että Hillet tehdään tänä päivän Eestissä ei vaikuttanut valintaani millään lailla. Käytännöllisesti katsoen kaikki varusteet/vaatteet tehdään tänä päivänä esim. Kauko-idässä. Se, että Hillet tehdään Eestissä voi olla vahvuuskin. Syy: jos tulee tarvetta lähettää telttaa tehtaalle korjattavaksi esim. haverien vuoksi, ompahan tehdas ainakin lähempänä kuin esim. Kiina tai Vietnam.

Jokainen merkki vastaa omalla tavallaan asiakkaansa huutoon, tehtiin tuote sitten missä tahansa.Ainoa asia, joka itseäni ottaa Hillessä pannuun on jo aiemmin mainittu teltan pakkauspussin väljyys. Ehkä se talviolosuhteissa on perusteltua, mutta 3-va:n menossa ei. Pidemmillä reissuilla käytän isoa putkirinkkaa, jolloin ei ongelmaa, teltan pakkaaminen on helppoa. Viikonloppureissuilla on selässä pienehkö anatomic, jolloin teltta pitää joko pultata ulkopuolelle tai jakaa se eri osioihin, ilman pakkauspussia. Haussa on tiukan pakkauspussin osto/teettäminen.Käytän Nallo 3GT telttaa myös yksin liikkuessani. Tilaa on ja piisaa. Painoa esim. N 2GT:hen verrattuna on muistaakseni 200 g verran lisää ! Kuitenkin olennaisin syy ostaa 3GT oli se, että usein perhe on mukana. Eli makuutilassa emäntä, tytär ja ak. Absidissa romut ja koira. Ja hyvin on mahduttu.Lopuksi: aikani tuota ostoa mietin. Lasken myös, että Hilleni kestää 10-15 vuotta. EUR/yö ei ole kallis, jos sitä nyt edes kannattaa laskeakaan. Eli ei. Mielummin keskittyy hyvään harrastukseen.

kimmok

Tuolta löytyy hyvä arvio vanhasta nallosta.

http://personal.inet.fi/koti/antti.kalliokoski/nallo.htm

Itse olen oikein tyytyväinen omaan Nalloon. Ja Zorro absidi löytyy myös tästä vaikkei ole gt malli.

Nallon tuuletuksesta on puhuttu mutta en ole itse kokenut sitä ongelmaksi... ei ole ollut kosteita aamuja vaikka useampia kymmeniä öitä viettänyt, en kylläkään talviolosuhteissa. Niinkuin ylhäällä todettin jos retkeilet talvella älä osta nalloa. Ja jos rahaa on joka tapauksessa niin osta nammatj, minulla hinta ratkaisi aikanaan.

eramies

Kiitos vastauksista! Oon kyl peryhtyny noihin kankaisiin yms. Pääasiallisesti tällä hetkellä retkeilen 3 vuodenaikana mut eihän sitä koskaan tiedä tulevaisuudessa. Just toi pakkauskoko on se varmaan enää ainoa miinus mikä mietityttää, koska on se vittumaista kantaa hermotonta säkkiä mut toisaalta kai voi säätää jonkun kompressiopussin kanssa. Arvostan todella tilavaa absidia, runsaita sisätiloja ja etenkin vähäistä painoa. Tänä kesänä oli mukana robensin shrimp 3 ja se oli lähes täydellinen tunneli mut ongelmana oli paino 4.5kg muuten luxux. Joten painoa pitää olla runsaasti alle ton. Näillä näkymin jompi kumpi nallo3 gt tai nammatj 3gt lähtee messiin. täytyy heittää lanttia 8)

Kuuntele metsän ääniä,ne kertovat totuuden...

Anonyymi

eramies wrote:
Tänä kesänä oli mukana robensin shrimp 3 ja se oli lähes täydellinen tunneli mut ongelmana oli paino 4.5kg muuten luxux.
Nammatj 3 GT painaa 3,7 kiloa ja hintaa sillä on n. 800 euroa, joten kannattaa harkita, onko painonsäästö rahan arvoinen. Halvemmaksi saattaisi tulla esimerkiksi uuden rinkan ostaminen. Jos olet nykyiseen telttaan tyytyväinen ja se palvelee myös talvioloissa, niin ilman muuta minun mielestäni kannattaa panostaa kevyeen ohutkankaiseen malliin. Sitä voi käyttää kesällä ja Robenssia talvella.Jos olet useimmiten liikenteessä kaksin, niin yksi vaihtoehto on mielestäni Nallo 3 (ei GT). Se painaa 2, 4 kiloa, siinä voi nukkua kolmekin (kamat ei tällöin mahdu eteiseen) ja se on vähän korkeampi kuin kakkoset. Lisäksi siitä olisi suora näkymä ulos toisin kuin teltasta, jonka ovi on kyljessä. Eteinen on jonkin verran pienempi, mutta tuskin se mikään ongelma on, jos telttaa käytetään vain kesäoloissa. Ja yksi kaari vähemmän muuten.

SSFW

Itselläni ei juuri ole kokemusta hillen teltoista, mutta varteenotettava vaihtoehto voisi olla Helsport. Muutaman yön Helsportin Rondanessa nukkuneena totean seuraavaa:Teltat (matskut sun muut) käsittääkseni on yhtä laadukkaita kuin Hillebergin ja painot suht samaa luokkaa. Pakkauspussit on pienempiä, minkä en ole itse huomannut aiheuttavan ongelmia, koska ainakin uudemmissa malleissa on kompressiopussit. Ei tosin mitenkään paljon kokoonpuristuvat, mutta sopivasti saa pussinsuuta auki, että teltta menee helposti sisään. Teltat on sisätiloiltaan matalampia, eli jos hyviä tiloja tarvii niin sitten varmaan hille on parempi. Helsporteja on jossain sanottu ruumisarkuiksi, mutta se ei viittaa teltan paskuuteen vaan mataluuteen. Sitäpaitsi Helsport on norjalainen ja jos hille on ruotsalainen, niin oma valinta on jo tältäosin selvä. Itselläni on Rondane3, joka on kahdelle hengelle mukava(hko) ja 3 normaalikokoista äijääkin tarvittaessa menee. Talvella tosin kolmen kanssa ei kannata lähteä liikenteeseen, eikä se tosiaan mikään varsinainen taviteltta olekaan.Eli siis intuitiivinen valintani hillen ja Helsportin välillä on Helsport (siis ilman varsinaista kokemusta hilleistä). Kannattaa ainakin ottaa harkintaan. Hinnat on suunnilleen samat.

zorro

kimmok wrote:
Tuolta löytyy hyvä arvio vanhasta nallosta.

http://personal.inet.fi/koti/antti.kalliokoski/nallo.htm

Itse olen oikein tyytyväinen omaan Nalloon. Ja Zorro absidi löytyy myös tästä vaikkei ole gt malli.
Nimenomaan tuollainen mulla oli. "Absidittomalla" tarkoitin siis gt-absidia.Helsportit on tosiaan ihan tutustumisen arvoisia. Ovat kuitenkin huomattavasti matalampia kuin Hillebergit, joten mieti tarkkaan minkälaista haluat teltta-asumisestasi. Kankaat ovat myöskin kevyemmät kuin Hillebergeissä. Kumpaa siis haluat; kevyttä vai kestävää?

Itsellä kevyeen menoon kolmena vuodenaikana Stetind 1 ja kesällä pääsin asumaan 4 viikkoa kaverin Svalbard 3:ssa. Svalbard osoittautui todelliseksi "pommisuojaksi" pahassakin kelissä, vaikka alkuun epäilinkin kaarirakenteiden tukevuutta (Vrt. tunnelimalli, jossa ei risteäviä kaaria - geodeetti).

Anonyymi

Kannattaa telttaa ostaessa katsella muitakin vaihtoehtoja kuin eniten ostettuja. Niistä saattaa löytyä itselle hyvä ratkaisu.Ostin joitain vuosia sitten nyt jo markkinoilta poistuneen Hilleberg Stalonin. Tilaa on painoon nähden ruhtinaallisesti, korkeutta riittää ja sisäteltta on molemmista päistään pystysuora. Teltta on erittäin nopea pystyttää ja kummallekin nukkujalle on oma nukkumasuuntaan kulkeva tilava eteinen ja ovi, mistä on mm. se hyöty, että teltta tuulettuu tehokkaasti kesäaikaan. Tuultakin Stalon tuntuu kestävän hyvin, vaikka lepattaakin armottomasti. Kaikki harvat löytämäni arvostelut ovat kehuneet Stalonia kovasti, mutta myyntimenestystä siitä ei syystä tai toisesta koskaan tullut.Loppuvertailussa punnitsin Helsportin Rondanen (liian matala minulle), Hilleberg Nammatj GT:n (sivuovi ja laskeva sisäteltta eivät houkutelleet) ja Stalonin välillä. Muutaman Utsidanilta löytämäni Nammatjia ja Stalonia vertailevan kirjoituksen perusteella valitsin sitten Stalonin ja olen ollut hiton tyytyväinen.Kirjoituksellani en tarkoita, että Stalon on maailman paras teltta, mutta se sopii omaan käyttööni hyvin. Kannattanee siis telttaa hankkiessa pohtia, mitä siltä haluaa. Mm. ovien ja eteisten määrä ja sisäteltan muoto ovat asioita, joilla on oikeasti merkitystä käytön kannalta. Yksi tykkää yhdestä, toinen toisesta.

Anonyymi

Tuossa vielä sivu, jossa telttoja on ihan hyvin kuvattu.http://www.backcountry-equipment.com/tents/mountaineering.html

Karvapirulainen

Helsportin telttoja myydään Keskisen putiikissa Tuurissa kilpailukykyiseen hintaan.

ArcticStar

Mitä Helsportin malleja Keskiseltä löytyy? Ja mihin hintaan?

Siellä olet minne menet.

Karvapirulainen

Tästä on jo vähän aikaa kun kävin, mutta ainakin Stetind 2 oli 425e. Rondane 3 maksoi 525e.

Helsportin hintoja ei ole tullut seurattua kovin tarkkaan, mutta oletus mulla oli, että nämä hinnat olis olleet kilpailukykyisiä. Toivottavasti ei ollut väärää tietoa.

Valikoima saattaa vaihdella jonkin verran. Kaikki saattaa olla hyllyssä mitä on ja silloinhan päivän tilanne voi vaihdella.

Retkeilyosasto on mielestäni nykyisin hyvä ja ilman muuta tutustumassa jos siellä käy.

Nixter

Helsportin teltoista ainoastaan Stetind ja Rondane ovat noita erittäin matalia. Kannattaa tutustua myös muihin Helsportin malleihin. Itseltäni löytyy Isfjell 3, joka muistuttaa Hillen Nammatj 3GT:tä. Voin todeta Isfjellin olevan varsin kilpailukykyinen vaihtoehto Nammatjille.

Jos et yritä, et koskaan saa tietää mihin et pysty.

Lefa
Käyttäjän Lefa kuva

Nallo on perusteettomasti yliarvostettu ja sen hinta-laatusuhde häviää monille halvemmille teltoille. Hyvistä aineistahan Nallukka on tehty, mutta kun se osattaisiin kunnolla suunnitella, niin parempi olisi.Tässä Sennin kuvassa http://www.relaa.com/album_page.php?pic_id=1086 näkyy hyvin se, kuinka Nallo on leikattu suteen. (Senni on kyllä Nallonsa hyvin pystyttänyt, en minäkään tuon kauniimmin sitä saa asettumaan.) Teltan kattokangasta ei millään saa viritetyksi kireälle, jos takahelma on tuuletuksen vuoksi nostettu ylös maasta. Ilmiö vielä oikein korostuu sateella.Sisäteltta on myös susi. Siinä on hyttysverkko vain oviaukossa ja sekin liian tiuhaa. Ilma ei pääse liikkumaan ja helteellä on tukalaa. Jossakin fiksummassa teltassa (esim Expedin Sirius) sisäteltan pystytys ilman ulkotelttaa on ilmainen vakio-ominaisuus. Hillebergin irtonaiset kaaren pään kupit ovat lisävarusteita ja niitten hankkiminen tulee sikakalliiksi.

Senni

Voi helekutti :lol: , teltta oli surkuhupaisa ilmestys, osin puuhun köytetty. Maatikkuja ei saanut upotettua parhaalla mahdollisella tavalla ja teltan keskiosa oli montussa, tosin siinä oli todella hyvä nukkua pehmoisella alustalla. Kyllä katon saa kiristettyä, mutta tässä tapauksessa absidi oli ylämäessä ja katto jäis sen vuoksi löysäksi. Etukaaren keskellä oleva kiristysnaru korjaisi asian. Yöksi irrotin sisäkaton ylimmän kiinnityksen, ettei olisi ollut kosketuksissa päälykankaaseen - toimi.Onnistuiskohan ommella etukaaren kangaskujaan jonkinlaisen lenkki, johon tarvittaessa pujottais narun...?!Aamulla olin kiitollinen takaliepeiden löysyydestä, sillä niiden päälle oli kertynyt litratolkulla kaivattua raikasta kahvi- ja nassunpesuvettä.Nallon (ja varmasti muidenkin Hillen telttojen) narujen pikakiristys on loistojuttu!!Itse olen niin viluinen, että hyttysverkkoa ei tarvitse olla yhtään enempää.Aivan mahtava teltta yhdelle hengelle!!! (hinnasta sen verran, että isäntä osti samaan aikaan samanhintaisen Nokian kännykän, jolla on jo heitetty vesilintua)

Senni

Jaa, jo hinnasta vielä. Ostin aikoinaan kevyen ja hyvän teltan, johon saan sisälle roinat ja romppeetkin. Maksoin nimenomaan keveydestä, puolesta kilosta (ero vanhaan telttaan nähden). kaupanpäälle tuli roppakaupalla hyviä ominaisuuksia sen puolen kilon lisäksi. Taatusti löytyy parempia hinta-laatusuhteita teltoissa, jos ei painoon tarvitse tuijottaa.

eramies

Kyllähän teltan kuin teltan saa pinkotettua jos vähän opettelee ja uskon kyllä et ton nallonkin saa varmasti pinkotettua hyvin. Oon kyl havainnu ton nallo gt:n huonoksi puoleksi sen tuuletusaukkojen vähäisyyden nimittäin niitä ei ole sen takia uskon tommosten nammatj yms kumpaneiden paremmuuden kosteuden ja ilmanvaihdon suhteen eduksi vaik painoo tuleeki

Kuuntele metsän ääniä,ne kertovat totuuden...

Karvapirulainen

Päättäminen on joskus tosi vaikeaa ja mulla se oli erityisesti telttaa valitessa. Hilleberg oli mulle itsestäänselvyys, mutta malli ei.

Lopulta ostin Nallo 2 GT.n

Jos nyt ostaisin, ehkä valitsisin 3 GT.n

Kahden hengen on kahdellekin sen verran sopiva, että on hyvä tulla toimeen. Kolmen kanssa se on jo aika kimppatylsää.

Yksin se on ollut erittäin mukava ja toiseksi telttaan ottaisin mukaan enää vaimoni.

Jos raha ei rajoittais, ostaisin Nallo 2GT.n ja toiseksi teltaksi Nammatj 3 GT.n. Niillä pärjäis.

Rauno

Karvapirulainen wrote:
Lopulta ostin Nallo 2 GT.n

Jos nyt ostaisin, ehkä valitsisin 3 GT.n.
Huonoja valintoja mielestäni molemmat. Nallossa on tingitty tuuletettavuudesta painon kustannuksella. Miksi siis hukata säästetty paino GT-mallin absidiin?Eli jos keveys on tärkeintä, ja jostain syystä ehdottomasti haluaa Hillebergin, niin kannattaa ostaa Nallo 2. Sitten jos on valmis hieman enemmän kantamaan niin mieluummin Nammatj 2 tai 3 kuin Nallo 2 GT. Nammatj:ssa tuuletus pelaa, ja sisätelttaa voi tarvittaessa irroittaa niin että saa absidin puolelle tilaa.Sitten lopulta kuitenkin skandinaavian olosuhteisiin 2 hengelle sopivin Hille lienee Nammatj 3 GT, jos paino ei ole ongelma. Kun siihen vielä hommaa tuplakaaret ja myrskyliepeet, niin siitä tulee oiva neljän vuodenajan teltta.

HuiHai

Lefalle: Älä arvostele ja samalla näytä toisten kuvia. Jos jotain kirjottaa, olisi suotavaa, että olisi empiiristä dataa :=)).Sennille, Nallosi on viritetty - anteeksi - päin persettä. Kulmanarut ovat väärässä kulmassa. Tuuletus: laita narut lyhyelle ja korkealle + muista avata räppänä (Nallossa ilman GT:täkin lienee räppänä).Lopuksi erimerkki, ensimmäinen herääminen Hillessä oli katastrofaalinen. Kosteus-%% oli lähellä sataa. Jälkeenpäin ajatellen tein kaikki mahdolliset virheet saavuttaakseni em. olosuhteet.Hille on hulvaton teltta jos sitä osaa käyttää.Mutta Hille ei ole ainoa. Markkinoilla on paljon hyviä vaihtoehtoja. Ja se on hyvä.

HuiHai

Jossakin fiksummassa teltassa (esim Expedin Sirius) sisäteltan pystytys ilman ulkotelttaa on ilmainen vakio-ominaisuus.Sorry, unohtui: tämä ominaisuun onnistuu Hillesäkin. Vaatii itsehillintää ja/tai muutaman EUR' satsausta.Hillebergin irtonaiset kaaren pään kupit ovat lisävarusteita ja niitten hankkiminen tulee sikakalliiksi.

Hillessä ko. kupit ovat vakiovaruste. Jos ne onnistuu saamaan rikki voi a) katsoa peiliin b) ostaa uuden. Siberia opettaa.

rance

Heh, ettekö nyt lue edes kuvatekstiä: Ei sitten pystystysohjeita...

Hillen Nallo, erityisesti GT-versiot on tunnettuja pystyspaikan vaativuudestaan. Kokemusta on molemmista malleista.

2 GT on niin pieni ilmatilaltaan (kahdelle) ja tiivis, että kosteusongelma on aina huomiotava pystytettäessä telttaa.

2-hengen kannattaa esimerkiksi ihan tosissaan harkita, ostaisiko sittenkin Nallo 3 GT:n, leveys nousee 30 senttiä ja korkeus 5 senttiä. Paino muistaakseni parisataa grammaa. Kosteusongelmat vähenevät laajentuneen ilmatilan ansiosta melkoisesti. Yksinvaeltavat Nallon käyttäjät ovat ihmeissään tästä kosteusongelmasta, hyvä niin...Hillettömän hulvaton teltta, siitä ei pääse mihinkään Smile

eramies

Mul on kosteus ongelmia :lol:

Kuuntele metsän ääniä,ne kertovat totuuden...

eramies

Mul on kosteus ongelmia :lol:

Kuuntele metsän ääniä,ne kertovat totuuden...

Lefa
Käyttäjän Lefa kuva

HuiHaille.1. Luepa tarkemmin. En arvostellut Senniä enkä Sennin kuvaa, vaan Nallon rakennetta. Kuva oli aivan asiallisesti linkitetty ja tekijä samalla mainittu.2. Onnistuu juu Hillen pystytys ilman ulkotelttaa, mutta niin kuin kirjoitin, ne kaaren pään SISÄtelttaan kuuluvat kupit/taskut EIVÄT ole vakiovaruste niin kuin Expedissä.

HuiHai

Kaikki majoitteet ovat mukavia:Lefa, Point 2:Ovat vakiovaruste (Nallo 3GT, 3 kaarta, tarvittava määrä kuppia = 6 kpl).

Jos jäit vaille: tee reklamaatio.

HuiHai

Kaikki majoitteet ovat mukavia:Lefa, Point 2:Ovat vakiovaruste (Nallo 3GT, 3 kaarta, tarvittava määrä kuppia = 6 kpl).

Jos jäit vaille: tee reklamaatio.

Karvapirulainen

Ehkä sittenkin ostaisin nyt teltoikseni Akton ja Nammatj 3 Gt.nEi Nallo 2 gt ja Nammatj 3 gt missään tapauksessa huonoja ole. Sitten voin osallistua keskusteluun kun kysytään mikä on paras.Raunon sananvalinta edustaa juuri nettikäyttäytymistä tyypillisimmillään.

On helppo sieltä koneen takaa ruimaista viisaasti.

Sivut