1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Maissi
Yleiset retkeilyalueet ja metsästys

Kertokaapa fiksummat, että millä pelisäännöillä mm. lintujen ja pienriistan metsästäjät liikkuvat yleisillä retkeilyalueilla.Heräsin tuossa toissa aamuna siihen, että aseistetut miehet kulkivat laavun vierestä täydessä iskuvalmiudessa. Mistään umpimetsästä ei ollut kyse, vaan linja näytti kulkevan yleisten polkujen välissä miten sattui. Enpä ole aiemmin näitä kuvioita miettinyt, mutta nyt heräsi väkisinkin uteliaisuus.

Kannas

Valtion retkeilyalueilla metsästys on yleensä sallittua, tietysti lupien täytyy olla kunnossa. Kansallispuistoissa homma on rajoitetumpaa. Esim. UK-puistossa metsästysoikeus on vain paikallisilla asukkailla.

EräErkki

Kyllä tuolla tavalla voi käydä monessa suositussa vaelluspaikassa. M. Posion Kuru on valtion metsästysaluetta.

Metsästyksessä tapoihin kuuluu, että kun kohdataan vieraita ihmisiä oli se sitten marjametsässä tai teltailemassa, patruunat poistetaan piipusta, ja haulikko lyödään aukinaisena kyynärtaipeeseen tai kivääri selkään. Tämä ensinnäkin turvalliuussyistä ja toisaalta siksi että osa ihmisistä suorastaan pelkää aseita.

zime

Missähän tämä "Posion Kuru" sijaitsee? kiinnoistaisi tietää

Anonyymi

Villi Pohjola sivuilta löytyy valtion metsästysalueet, ja Posiollakin taisi jotain pienriista-alueita olla. Ko. sivuilta löytyy myös linkki metsästysaikoihin. (Metsästäjäin keskusjärjestön sivuille)

segrei


EräErkki tarkoitti Posion Kurulla varmaankin Korouomaa. Korouoma ja sitä seuraileva retkeilyreitti kulkevat metsästysalueen läpi. Itse viime syksynä Korouoman seudulla lintuja metsästellessäni tupsahdin aivan yllättäen kyseiselle reitille. Tiesin sen kyllä kulkevan lähistöllä mutta metsällä kulkiessa ei aina ole ihan tarkkaa tietoa sijainnistaan.

Metsästäessä ei saa aiheuttaa vaaraa muille ihmisille ja alueilla joilla liikkuu paljon ihmisiä täytyy noudattaa erityistä varovaisuutta. Maissin kuvailemassa tilanteessa kannattaisi heittää ase selkään ja siirtyä vapaammille alueille jatkamaan metsästystä. Ainahan tietenkin voi sattua vahinkoja mutta on metsässä liikkuminen sentään turvallisempaa kuin jalkakäytävällä kävely...

PUTSKUA!!!

jaakkola

monet metsästää naisia ihan taajama-alueilla... onkohan tämä luvallista. minkälainen aseistus siihen muuten pitikään olla?

- Onko puhelu hullujenhuoneella?
<br />- On kyllä, mutta kukaan ei ole puhelimessa.

nuska

Koppeloita taitaa irrota pienemmälläkin tussarill, lajilintuloi sitten paremmillä välineill...