1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
pexi
Deuter Futura AC 32 reppu

Onkokokemuksia ko. repusta? Olen hommaamassa jotain välimallia repun ja rinkan väliin ja tuo nyt sattui istumaan kaupassa mukavasti selkään, hintakin oli kilpailukykyinen.

Materiaalit vaikuttaa hyvintä ja vetoketjutkin on sen verta tyrnin tuntuset, että tuskin hajoavat. Ainut mikä hieman arveluttaa on tuo kantolaite, neljä kaarta, jotka pitää repun lähes irti selästä (AC=Air Comfort). Onko jollain räpsähtänyt tai onko tuo verkko kestänyt hyvin? Korjaaminen maastossa vaikuttaa aika HC:ltä, tosin ei sillä nyt paria päivää pidempiä reissuja olla tekemässäkään, keveitä kisareissuja lähinnä...

Kommentteja kiitos.

Yudi

Kantolaite on loisto keksintö. Pari vuotta on ollut isompi Vario Futura 40+10, eikä ole kantolaitteessa valittamista. Tuossa isommassa oli alu-kaaret jotka sai muotoiltua selän mukaan. Noissa pienemmissä taitaa olla vain teräskaaret joita ei paljoa pysty muotoilemaan, eli pitää ostaessa katsoa riittävän kuorman kanssa, että reppu istuu selkään.

Verkon kestämisessä en ole huomanut ongelmia. Repuilla taitaa olla kolmen vuoden takuu, joten jos verkko pettää normaalikäytössä niin takuu kai korvaa. Muuten tuo Air Comfort on loisto systeemi ei selkä hikoile, kun tuuli pääsee kulkemaan repun ja selän välistä.

Paljesivutaskut on vähän huonot, jos reppu on täysi niin sivutaskut ei paljoa ulos pullistu ja niihin ei voi kovin isoa tavaraa pakata. Aivan tositäyteen ja tiukkaan pakatessa repun muoto kärsii joten kannattaa ennen ostamista miettiä minkä kokoisen repun tarvitsee niin samalla voi ostaa suuremman. Tämän ominaisuus on tietysti kaikissa repuissa.

Sadesuoja repussa on hyvä, tosin katkaisin siitä hihnan, jolla se on repussa kiinni niin sadesuojan voi laittaa kuivumaan ilman reppua. Painoa repulla on jonkin verran. Mutta onhan se kestävä ja mukava kantaa kun selkä ei niin hikoile.

pexi

Tuli reppua kaupassa testailtua ja pohdinnan jälkeen ostettua. Tarkoitus oli saada sopivan kokoinen reppu, jonne mahtuu kisakamat (partiotaito-skabat).

Kisamatkaa oli suunniteltu n. 35km ja me kiersimme about 40km. Repussa painoa reipas 10kg ja epämääräisen mallista tavaraa (vintilä, keitin, kaasua, saha, jne...) täynnä, jotka oli haasteellista pakata. Kantamisen ja säätelyjen kanssa ei ollut ongelmia. Ainut uusi asia, johon tietty pitää totutella on se, että SI-nivelten sivuille, pakaroiden yläpuolelle tulee painoa reippaasti, vaikka viillekkeet kuinka säätäisi. Alemmas ei reppua voinut laittaa, koska silloin olisi painoa tullut pois harteilta turhan paljon. Ongelma oli mukavuusluokkaa, ei siis haitannut pikamarssia/hölkkää.

Tuuletus toimi hyvin, Devoldin villa-aluspaita ei ollut liian kuuma millään kelillä (aurinko paistoi ja onneksi tuuli), selkä ei tuntunut hikiseltä missään vaiheessa. Mielestäni hyvä ostos!

If we all did the things we are capable of doing, we would literally astound ourselves. (Thomas A. Edison)