1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
teesaa
Vaelluskenkien hajun poisto?

Onko hyviä niksejä vaelluskenkien hajun poistoon?

Kun popoja pitää jalassa 9 päivää tuubiin, joista pari yötäkin jalassa... :lol:  ...niin sukkamehu tuoksahtaa keveästi. Lisään tähän, että viime reissulla ei niistä 9 päivästä ollut sateettomia kuin 3.

Tähän saakka olen hoitanut kenkien "desinfioinnin" siten, että huuhdeltu ensin sisältä ja ulkoa lämpimällä vedellä kunnolla ja sitten upotettu pariksi tunniksi vesisaaviin, jossa lämmintä vettä ja pari tippaa kloriittia. Sama systeemi siis kuin esim. veneiden vesitankkien desinfioinnissa.
Omat kenkäni ovat mallia Salomon Mountain 9 Guide.

Onko muita patenttiratkaisuja täällä notkuvilla?

Koddi

Kokeile Softcaren hajunpoistajaa, pullo kertoo aineen sopivan myös kengille.
Tuosta aineesta ei ole omaa käyttökokemusta, muutama muu tuote on tullut tastattua toimivaksi.

www.softcare.fi

Hercules

Tuo kloriitti pitäis olla aika hyvä, kun käyttää kohtuudella. Toinen aika ehdoton on neo amiseptin (desinfiointi aine) sumutus kengän sisään (onnistuu sumutinpullolla).

Porcus se movet

ohjus

kokolattiamatosta  saa hajut pois ruokasoodalla voiskohan sitä soveltaa kenkiinkin, tiedä en.

Kunhan kuljeksin

P-tex
Käyttäjän P-tex kuva

jaa, mutta silti yksinkertaisin ja halvin tapa on pakastaa kengät; eli kenkä muovipussiin ja vaikka yksi kerrallaan 24 h:ksi pakastimeen. Tappaa ilmeisesti hajua aiheuttavat bakteerit.
Ainakin itselläni tämä konsti on toiminut kuin tauti: mulla oli yhellä reissulla vaelluskengät kuukauden putkeen jalassa ja haju oli infernaalinen, mutta pakastus auttoi.  Biggrin

Four and a half feet Red Mountain!