1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
xiphias_
Arktisia makuupusseja

Moron!

Raumalla on semmonen virma kun Vormu ja se tekee makuupusseja -40C olosuhteisiin, pitäis olla hyviä. Toistaseks ei oo vähittäismyyntii, mut pitäis alkaa kuukauden parin sisällä. Niitä ei oo siks markkinoilla, kun ovat kaikki ilmeisesti mennyt jonnekin jenkkiarmeijalle, eivätkä muistaakseni oo niitä vähään aikaan valmistaneetkaan. Muuta yhteystietoo ei multa löydy, mut tämmönen eräopas niistä kerto: http://www.seppotuli.fi/retket.html ja varmaan mielellään kertoo lisää. Sen sposti on seppopisteropponenätseppotulipistefi
sanokaa terveisiä yhdeltä jannulta talviretkeilykurssilla.

en kysyny hintaa, ku en ite tarvi, aattelin et tältä sivustolta saattas löytyy tarvitsijoita.

t. Xiphias

Opa

...Googlettamalla löytyi perin helposti tällainen sivu: http://www.vormu.fi/. Sieltä kun klikkaa "Kauppa" > "Muut tuotteet" ja skrollaa alaspäin niin löytyy mm. "Makuupussi Sissi 1". Voisi olla tuote josta yllä kerrotaan.

Jahar

Vormun pussi kuuluu olevan lähes sama kuin http://www.maanpuolustusyhtio.fi myymä Pv sissimakuupussin (-40C) reserviläisversio (-25C). Erona vain Vormun paksumpi välikangas, ja huokeampi hinta. Tiedä sitten miten tarkenee, pitäisi kait ostaa kun on niin halpa, sillähän se selviäisi  :lol: Lienee kuitenkin lämpimämpi kuin nykyinen Haltin 10v vanha ultra 1500 kuitu, vaikka on silläkin nukuttu n. -25C pakkasissa  Blum 3

pekkeri

Ottaisin mielelläni vastaan käyttökokemuksia edellämainituista pusseista, etenkin Vormun pussi kiinnostaa. Ihmettelen vain pussin hinnan ja extreme-lämpötilan välistä suhdetta, halvalla saisi sitten lämpimän talvimakuupussin...

Toisena vaihtoehtona olen miettinyt PV:n Carinthian valmistamaa pussia. Vuoden käyttökokemuksella ei pahaa sanottavaa. Tarkeni hyvin ulkona n. -15 C:ssa, kylmemmässäkin olisi helposti varmaan yöpynyt.

Ja jos jollakulla on kokemusta Carinthian Tunturisusi -24 pussista, kertokaa mielipiteenne pussista.

Kiila

Painoa näyttää olevan aika julmasti ja tuskin pakkautuu kovin pieneen tilaan. Ostin markka-aikaan tonnilla TENA professional 100 makuupussin jonka lapuissa lukee -50C. Painoa 2.9kg ja pakattuna täyttää melkein kokonaan Savotan 906:n yläpussin. Painon ja koon lisäksi pussissa on aivan turhaa tilaa sivuilla ja pituuttakin on liikaa minkä vuoksi asentoa vaihtaessa aina löytyy kylmiä kohtia pitkin pussia. Tuo Sissi näyttäisi muodoltaan samanlaiselta enkä kokeilematta kyllä menisi ostamaan.

Aikoinaan tuo TENA tuntui hyvältä ostokselta mutta nyt en kyllä ostaisi.

pekkeri

Paino ei olisi se suurin este. Talvella kun makuupussi kulkisi yleensä ahkiossa lämpimämpään aikaan pienempi pussi riittää. Carinthian PV:n malli painaa noin 2700g ja en kokenut sitä ongelmaksi armeijassakaan. Hyvällä kompressiosuojapussilla saa kuitenkin turhat ilmat pois.

Ainoa ongelma olisi minullakin pienikokoisena pussin suuri koko, mutta Carinthian tapauksessa en sitäkään pitänyt liian pahana ongelmana.

Tärkeintä olisikin juuri pussin lämpöisyys. Mutta kiitos Kiila mielipiteestä. Kokeilitko kuinka kylmässä TENA:lla tuli vilu?

Kiila

Kylmin yö on ollut tuossa -20 C kieppeissä ja ihan mukavasti silloin nukutti... pussista poistuminen aamulla ei sitten ollutkaan kovin kivaa Smile  Täytettä TENAssa on kyllä riittävästi mukaviin yöuniin. Kiinnostaisi oikeasti koittaa pussilla tuota -40 C tai -50 C lämpötilaa vaikka jossain VTT:n labrassa, vaikka tuskimpa on parin pesun jäljiltä enää parhaassa kunnossa. Intissä tuli oltua -30 C lämmössä 80:llä TENAlla mutta se olikin sitten sissiteltassa ja pienellä kaminalla.

Keuliva.leppis

Nyt kirjoitan melkeen ohi aiheen. Mutta eiköhän osasto ole siltikin oikea.

Täällä puhuttiin ihmisen pienestä koosta ja makuupussin turhasta tilasta, mikä tekee minkä tahansa ekstremepussin kylmän tuntuseks.

Itse olen 166cm ja 50kg. Olen fyysiseltä iältäni aikuinen. Henkisestä en kerro  Blum 3

Mutta kuitenkin. Pieni viritys, millä saa nukkupussin hieman lämpimämmäksi on ainakin omasta kokemukselta se, että sitoo pikkuliinalla pussin jalkopäästä olevan tyhjän tilan pois käytöstä.
Jos sen sitoo ikään kuin pussin jatkoksi, niin tavaroiden säilytystila on kylmä, mutta jos sen sitoo ikään kuin sisäänpäin (hyvin vaikee selittää), niin ylimääräsessä tavaransäilytystilassa saattaa pysyä lämpö ja se samalla pienentää jalkatilan kylmää liikkumatilaa. En oo vielä kokenu sitä häiritseväks, että jalkojen joukossa olisi romua, sillä sitähän makuupussukassa olisi jokatapaukses.

En se minä ollu!!! Ja oli siellä muitaki ...

Glogovac

Yksi toimiva keino saada lisää lämpöä makuupussiin on lämmittää vettä pulloihin (kenttä-/alumiini- jopa perus limsapullo) ja laittaa niitä pussiin yksi jalkopäähän ja yksi puoliväliin kun alkaa nukkumaan. Aamulla on vielä haaleaa vettä juotavaksi tai keitettäväksi lumen sijasta. Perus limsapullossa saattaa tiiviste irrota seuraavalla avauksella, joten sen kanssa tarkkana. Ja makuupussiin ei pidä mennä ns. lyhyissä kalsareissa vaan ainakin perus pitkä urheilualusasu päälle ja yhdet sukat.

Joskus sitä toivoisi kuulaa niskaansa, joskus taas ikuista elämää. Ja kaiken muun ajan sitä perkele kahlaa vehkeitänsä myöten lumessa ja kehuu vielä olevansa tyytyväinen!

Yudi

Ei varmaankaan ole tuo firma mittauttanut pussejaan uuden standardin mukaan (EN13537). Ei ainakaan sitä kerro tehneensä www-sivuillaan. Nykyisen EU-direktiivin mukaan kai kaikki vähittäismyytävät pussit pitäisi testata tuon standardin mukaan, jotta kuluttajilla on sama vertailupohja kaikkien makuupussien kesken.

Eli lämpöarvot ovat valmistajan omia näkemyksiä ja voivat olla laitettu markkinointi tarkoituksessa aika korkeiksi...

Asiasta Mammutin sivuilla on mielenkiintoinen artikkeli ja tarinaa makuupusseista yleensäkin:

http://www.mammut.ch/mammut/uploadedFiles/Sleep%20Well_Pt1_E.pdf

Tämä on tietysti Mammutin markkinointimateriaalia, mutta mittausstandardi on nykyään käytössä EU:ssa. Pussien vertailu on helppoa, kun kaikki mittaavat(tai mittauttavat puolueettomalla mittaajalla) samalla tavalla.