1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Yudi
TNF Base Camp Duffel pakkasessa

Talvella olisi tarvetta kamojen pakkauslaukulle ahkioon. Sama laukku menisi kesällä vesiurheiluromujen kuljetuksessa. TNF:n Base Camp Duffel tai vastaava muulta valmistajalta näyttäisi aika sopivalta. Onko kellään kokemusta miten TNF Base Camp Duffel toimii pakkasessa(-25...-30 C) ja lumituiskussa? Siis tämä:

http://www.thenorthface.com/opencms/opencms/tnf/gear.jsp?site=EU&model=AAW1

Ainakin Ortliebin pussit menee vähän kankeiksi pakkasella. Miten on tuon laukun kanssa? Saako laukkun kangasta taipumaan kovassa pakkasessa vai meneekö sekin vähän peltisen oloiseksi. Vetoketju näyttää aika vahvalta se ei kai hyydy lumesta?

Laukkut mainosten mukaan suunniteltu tavaroiden kuljettamiseen perusleiriin vuoristossa, joten lumi ja pakkanen ei kai pitäisi olla ongelma, mutta mainoksiinhan ei voi aina luottaa...

TT

Ainakin Haglöfsin ja Tatonkan vastaava menee kovilla pakkasilla muoviseksi. Ei kuitenkaan hajoa, haittaa vain käyttöä.

zorro

Tatonka on käsittääkseni ihan samaa matskua. Niitä mä olen just ahkiolaukkuina käyttänyt; tokihan muovi hitusen jäykistyy pakkasessa - ei tee mitään. Testattu 10 pvän kaamosvaelluksella; Lämpimimmillään -27, kylmimmillään -38. No problemo! Vetoketju on TNF:ssä suht järee, toimii siis hyvin pakkasissakin. Pienet hampaat jäätyy helpommin.

Nykyisin käytän Patagonian Stellar Black Hole -duffeleita, jotka ovat huomattavasti kevyempiä ja yksinkertaisempia.

Aries

Vanhempi malli on kumisempaa materiaalia kuin uudempi, vanhempi kassini on noin 10 vuotias ja uudempikin melkein 5. Molemmat jäykistyvät pakkasessa vähän peltimäisiksi, mutta vetoketjut ovat tukevat ja vetimetkin kohtuulliset. Repeämiä ei ole tullut kylmässäkään. Kassit kestävät painoa ja kovaa käsittelyä ihan mukavasti.

Yudi

Jeps & kiitos, vähän tuon suuntaista ajattelinkin. Kyllähän se vähän jäykäksi voi mennä, mutta kokeillaan. Kesäkäytössä kuitenkin kestää ja täyttää tarkoituksensa märkien romujen kuljetukseen. Jos ei toimi talvella riittävän hyvin niin hommataan sitten toinen kassi talveksi.

Tuttu sattui Lontooseen sopivaan aikaan ja siellä oli ME:n vastaava kassi http://www.cotswoldoutdoor.com/Cat/118495?history=search%20results sopivaan hintaan ja sitä oli vielä kaupassa jäljellä, joten pistinpä tuon tilaukseen. Tuosta puuttuu reppuhihnat, mutta eipä tuota ole tarkoitus paljon selässä kantaa. Hätätilanteessa saahan tuonkin selkäkantoon kantokahvoista.