1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
ihmeseikkailija
Uusi Nallo? tai vastaava kevyt/toimiva kahden hengen 3 vuodenajan majoite?


Nallosta löytyy jo keskustelua aika paljonkin. Mutta uusien tietojen ja selvyyden nimissä avataan uusi...

Kaipaisin kokemuksia uudesta nallosta? Tai suosituksia vastaavasta teltasta?

Teltta tulee pääosin kevät-,kesä-,syyskäyttöön ja talvella, (Jos tupia pääasiassa käyttää, niin silloin hätävaraksi).
Tarkoitus olisi käyttää sitä pääosin kaksin, joskus yksinki. Pääkriteeri keveys ja toimivuus.

Kiitos!

Timoa

http://www.relaa.com/index.php?topic=14498.0

nuska

Toimiva, kevyt kahden hengen, kylläkin 4 vuoden ajan teltta Hillen Kaitumi. Suosittelemme  Blum 3

AK

Ostin Nallo kakkosen vuosimallia 06 tovi sitten, takana on nyt reissukäyttöä n. 7 yötä tässä heinäkuussa Itä-Lapissa. Sää vaihteli +5 ja +25 välillä, tai noissa rajoissa teltassa vielä oleiltiin. Kahdelle yksinkertaisuudesta pitävälle ja ei niin tilanahneelle jämpti. Eli hyvin nukkui, teltassa oleilu ja säätäminen onnistui, mutta jos pitäisi viettää esim. sadepäivä teltassa, niin ahtaaksi kävisi. Absidissa emme enää isompia rinkkoja (savottaa, tms) pitäneet. Jos ne sinne tunkisi, ei ainakaan keittelyyn jäisi tilaa.

Auringonpaisteessa lämpötilan noustessa likemmäs +20C teltta muuttui saunaksi, vaikka tuulikin ja kaikki räppänät olivat auki. Kuuma oli jo ennen sitä. Muuten ei tuuletuksesta valittamista, takaliepeen ollessa auki ilmanvaihto toimi hyvin.

Myrskyissä emme yöpyneet, mutta navakan tuulen kesti moitteetta. Sitä tietysti sopi vähintäänkin odottaa. Rankatkin sateet pysyivät ulkona. Yökosteus sai nailonkankaan venymään, jolloin teltta säkitti. Sisä ja ulkoteltta eivät vielä koskettaneet toisiaan, mutta niin käy mitä luultavimmin jos notkolla olevassa teltassa unissaan pyörii. Kiristely auttaa, mutta kukas sitä yöllä haluaisi herätä telttaa säätämään? Pystytys helppoa ja nopeaa, kaarten kanssa ei ollut ongelmia ja kiilat toimivat. Kovemmissa keleissä tapahtuvat pystytysharjoitukset jäivät tekemättä, mutta uskon että sekin onnistuu mainiosti.

Kokonaisuutena olen telttaan suhteellisen tyytyväinen. Eniten mietitytti kostean kankaan venyminen, joka voi yhdessä kovan tuulen ja sateen kanssa tuoda ongelmia. Tyytyväisin olen painon, käytettävyyden ja mukavuuden suhteeseen. Käyttöasteeksi on suunniteltu 1-2 hengen kolmen vuodenajan vaellukset pääasiassa pohjoismaissa. Ajoittain teltalle voi tulla käyttöä talvisena hätämajoitteena. Aika näyttää, ja ehkäpä käyttäjäkin oppii vielä lärpäkkeestään jotain uutta. Testausta on kuitenkin takana vielä aika vähän, mutta eipä uusin mallikaan kauaa ole markkinoilla ollut.

antero
Käyttäjän antero kuva

Terra Nova Voyager, linkki:
http://www.terra-nova.co.uk/epages/terranova.storefront/44cdf665002929ee2741ac100140063d/Product/View/41VYG#
Pelitti meillä kahden hengen majoitteena ihan hyvin, kunnes sitten tuli vaihto Nammatj 3GT:hen lisätilatarpeen vuoksi.
Vink vink, varastosta siis löytyy aika vähällä käytöllä ollut Voyager. Jos jotakuta kiinnostaa, niin hintaneuvottelut voidaan aina aloittaa. 8)