1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
JTH
Tuulisuoja kokeiluja Mini Trangiaan

Tuolta voi katsella kuvia mun tuulisuoja kokeiluista:

http://kuvablogi.com/blog/2314/3/

Voishan tuon tehdä varmaan keveämmästäkin materiaalista, mutta tuo grammanviilaus ei ole
mun alaa ...

Anonyymi

Ihan näyttävän ja toimivan näköisiä ovat, mutta kuten itsekin totesit niin varsin painavan oloisia. Olisi varmaan tullut helpommaksi ja kevyemmäksi hankkia suoraan 27-sarjan trangia, mutta jälkiviisas on aina helppo olla...

JTH

[quote author=TRB link=topic=15095.msg99922#msg99922 date=1156874179]
Ihan näyttävän ja toimivan näköisiä ovat, mutta kuten itsekin totesit niin varsin painavan oloisia. Olisi varmaan tullut helpommaksi ja kevyemmäksi hankkia suoraan 27-sarjan trangia, mutta jälkiviisas on aina helppo olla...Nojoo, olen kanssasi samaa mieltä, ei miniT:lla oikeasti taida olla käyttöä ja hankintalistalla on 27-sarjalainen.
Viimekesän fillariretkellä oli 25 trangia ja ministä mukana tuulisuoja ja poltin. Saatiin nopeesti keitettyä sumpit tienposkessa
eikä tarvinnut isoa trangiaa purkaa paketista.
Ja pyörän päällä ei ole niin nuot grammat niin tärkeitä Biggrin

"Two wrongs don't make a right, But three lefts do"

Anonyymi

Niinpä. Mikä ratkaisuista osoittautui toimivimmaksi?

Tamppo

Sehän tuossa on, ettei tuommoisella mini-tuulisuojayhdistelmällä pääse semmoiseen lämpötalouteen kuin kunnon Trangialla, joten tenua menee enemmän. Ja pianpa se lisätenu painaakin enemmän kuin ministä tullut painonsäästö. Sitä en kyllä kuolemaksenikaan tajua, miksi Trangia 27:aa ei juuri näe kauppojen hyllyillä, vaan aina isoa 25:tä. 27 on jokseenkin ihanteellinen keitin kun kokkaillaan yhdelle tai kahdelle (ja keittimen toimivuus, käytettävyys ja hiljaisuus ovat tärkeämpiä kuin grammat). 25 on selkeästi perhekoko ja aivan eri luokkaa kannettavanakin niin tilan kuin painonkin puolesta.

Gotta be a skoogie

hehautal

[quote author=Tamppo link=topic=15095.msg99949#msg99949 date=1156919948]
Sitä en kyllä kuolemaksenikaan tajua, miksi Trangia 27:aa ei juuri näe kauppojen hyllyillä, vaan aina isoa 25:tä. 27 on jokseenkin ihanteellinen keitin kun kokkaillaan yhdelle tai kahdelle (ja keittimen toimivuus, käytettävyys ja hiljaisuus ovat tärkeämpiä kuin grammat). 25 on selkeästi perhekoko ja aivan eri luokkaa kannettavanakin niin tilan kuin painonkin puolesta.Syöjiä on monenlaisia. Joskus on pärjätty jopa kolmen hengen ruokaryhmässä 1,7l:n kattiloilla (ja aina on tupannut jäämään ruokailun jälkeen nälkä), mutta kun ikä ja maha kasvaa niin nykyään on käytössä kahdelle hengelle 2 litran kattila niin ei tarvi aina ihan piri pintaan olla. Kyllähän kahdelle 1,7l:n kattila riittää, mutta monesti on sitten reipas yliroiskumisen vaara soppaa sekoittaessa. Itse kuvittelisin litran kattilan riittävän yhdelle hengelle ja kahdelle ehkä jonkun välipala keiton valmistamiseen. Talvella saattaa litran lounaskeitto tyhjentyä termoksesta yksinkin. Isommilla ihmisillä voi mennä sitten enempikin.
Keskellä kesää mennessä varmaan kuluu vähempi ja leipää yms. jäätyvää kuuluu enempi ruokavalioon.

Kaupat luonnollisesti minimoivat kulujaan ja pitävät varastot minimissä jotta homma on kannattavaa. Tästä syystä hyllyvalikoimassa pidetään sitä tuotetta mikä sopii/välttää suurelle osalle kuluttajista. Varmaankin hankkivat sitten sinulle erikseen yhden 27 kokoisen keitinsetin kun pyydät ja siitä maksat.

-Heikki

hehautal

[quote author=TRB link=topic=15095.msg99931#msg99931 date=1156881080]
Niinpä. Mikä ratkaisuista osoittautui toimivimmaksi?Jatkaisin vielä tätä TRB:n kysymystä:
1.Trangian lämmöllä teipit ei ilmeisesti sula? Kaasukeittimen kanssa minulla ilmeni eräässä virityksessä sellaista ongelmaa eikä viritys montaa reissua sitten kestänyt.
2.suorakaiteisessa tuulisuojassa kattilalta pääsee lämpöä karkaamaan kulmista. Onko kellään tällaisen hävikin määrää mitattuna lisääntyneen/vähentyneen polttoaineen määrässä? Luonnollissesti näistä turhista kulmista kertyy painoa ja pakkaustilavuutta, joskin esim. ahkio käytössä merkityksettömästi.
3.Pyöreä viritys vaikuttaa toimivalta, mutta mahtuuko se kattilan sisään? Minkäkokoisen kattilan? Ohuemmasta levystä valmistettuna tuossa voisi olla hyvä pohja jatkokehittelylle muidenkin keitinten kanssa käytettäväksi.

-Heikki

J_Susiraja

[quote author=hehautal link=topic=15095.msg99955#msg99955 date=1156931579]

3.Pyöreä viritys vaikuttaa toimivalta, mutta mahtuuko se kattilan sisään? Minkäkokoisen kattilan? Ohuemmasta levystä valmistettuna tuossa voisi olla hyvä pohja jatkokehittelylle muidenkin keitinten kanssa käytettäväksi.Tuollaisen vastaavan pyöreän virityksen tein joskus 0.5 mm messinkilevystä (alumiinia ei siihen hätään löytynyt). Molemmat osat mahtuivat isomman Trangian pienemmän kattilan ja kahvipannun väliin. Nykyään käytän silti valmista ohuesta alumiinilevystä tehtyä tuulisuojaa.

Anonyymi

[quote author=hehautal link=topic=15095.msg99954#msg99954 date=1156931175]Varmaankin hankkivat sitten sinulle erikseen yhden 27 kokoisen keitinsetin kun pyydät ja siitä maksat.Helpommalla pääsee kun tilaa suoraan jostain nettikaupasta.