1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Dubbel
Ajungilak Bamse Extreme

http://www.varuste.net/tuotetiedot2.asp?_prodid=1726&_tuoteryhmaid=3116&_omin1=0&_omin2=0&_omin3=0

Kenelläkään käyttökokemuksia kyseisestä alustasta. Tulee erityisesti talvikäyttöön. Toi näyttäisi olevan tähänmennessä ensimmäinen joka olisi tarpeeksi iso. Solumuovi on ehdoton, sen verta löytyy talebaania.

Anonyymi

Näyttää ihan tavalliselta solumuovialustalta, tosin kalliilta sellaiselta. Oman kokemukseni perusteella 15mm ei riitä ihan kovimmilla pakkasilla vaikka muutenhan solumuovi on materiaalina tuohon tarkoitukseen ihan optimaalinen.

Etolasta sai joskus aikanaan 18mm paksua kaksikerroksista solumuovialustaa (oli myös 60cm leveää), jossa maata vasten tuleva osa (~3mm) oli tiiviimpi ja kulutusta paremmin kestävä ja päälliosa (~15mm) hieman pehmeämpää. Pärjäsin moisella suhteellisen hyvin vielä noin 10 asteen pakkasessa mutta sitä kylmemmillä keleillä... enpä usko.

Esittämäsi alusta on "vain" 14mm paksu joten vaikka juuri tuosta nimenomaisesta alustasta minulla ei kokemusta olekaan niin väittäisin että ei toimi kovilla pakkasilla. Solumuovi on solumuovia, ei niissä kovin suuria eroja ole.

Dubbel

No, toisaalta tähän mennessä on tuolla tunturisudella menty kovimmissakin pakkasissa... Ostetaan se untuva sitten ku ikä alkaa painaa liikaa Smile

Anonyymi

Ei kannata kattoa alustan ostossa liikaa sitä paksuutta. Esim. Karrimatin solumuovi alustat ei kovin paksuja ole ja niitä käytetään kylmissä olosuhteissa. Tärkeämpää lienee solumuovin "tiheys". Halvat alustat ovat hyvin huokoista materiaalia ja niillä palelee vaikka olisi 30 mm paksu...

Anonyymi

Onko tuo paljon puhuttu Karrimat tasainen solumuovialusta?

Anonyymi

Mitä tarkoitat tasaisella?

Mielestäni Karrimattia voisi sanoa tasaiseksi. Se ei siis ole rakenteeltaan z-restien tai vastaavien "kenno"-alustojen kaltainen vaan pinnaltaan jokseenkin sileä. Nurkat on pyöristetty. Niin ja patjan jalkopäässä (itse käytän sitä päätä jalkopäänä) on koverrettuna isolla teksti "Karrimat".

Oma Karrimattini on yli kymmenen vuotta vanha. Alkuperäinen kirkkaan keltainen väri on tietenkin tummunut, mutta muuten käyttö tai kulutuminen ei patjassa näy.

Anonyymi

Tarkoitin nimenomaan jonkinlaista kennorakennetta tms. Noh, yksinkertaisimmat ratkaisuthan on yleensä parhaita. Solumuovilaaduissa on siis vissiin eroja enemmän kuin kuvittelin... Polystyreeni on tietääkseni yleisin materiaali mutta veikkaanpa että vaihtoehtojakin (tai sekoituksia) on, ellei sitten suurin tekijä ole juuri tiiviys/solukoko(?)

Dubbel

Karrimat oli todellinen huippualusta, mutta kun ei niitä enää saa mistään, ja vanha on niin loppuunajettu ettei mitään järkeä... Taidan harkita tota Bamsea.

Tura

[quote author=TRB link=topic=16342.msg108719#msg108719 date=1164929562]
Solumuovilaaduissa on siis vissiin eroja enemmän kuin kuvittelin...On.
En osaa kuvata sanoin eroa. Mutta sormin hipelöimällä Karrimat ja nk. halpa-alusta tuntuvat aivan eri materiaaleilta.
Vanhoina huonoina aikoina Mount Everestin rinteessä nukuttiin Karrimatin päällä.

Lefa
Käyttäjän Lefa kuva

[quote author=Dubbel link=topic=16342.msg108720#msg108720 date=1164931634]
Karrimat oli todellinen huippualusta, mutta kun ei niitä enää saa mistään, ja vanha on niin loppuunajettu ettei mitään järkeä... Taidan harkita tota Bamsea.Meidän karrimaatit ovat jo 25 vuotta vanhoja. Ne ovat edellen aktiivikäytössä ja oikein hyvässä kunnossa. Mitä nyt vähän likaisia. Sen sijaan viisi vuotta sitten ostetut Fjellun 15mm alustat ovat jo aika sohjona. Kauheita palkeenkieliä ym. Tuo Bamse näyttää epäilyttävän samanlaiselta.  8)

Anonyymi

Täytyy pistää paremmaksi: oma karrimaatti on vm. -75 tai -76 ja edelleen iskussa. Olen yrittänyt pestä sitä pari kertaa mutta laihoin tuloksin. Toinen on 90-luvun alkupuolelta ja kolmas käyttämätön neitsyt (oli 'pakko' hankkia). Komea sarja: dirty harry, mad max ja arwen!

Anonyymi

No eipä ole ihme ettei Karrimattia enää valmisteta, firma kun on mennyt konkurssiin (oletan) liian kestävän tuotteen takia!  :lol: Eikös se nykyajan trendi ole valmistaa nimenomaan max. pari vuotta kestävää sekundaa jotta ihmiset joutuu ostelemaan uusia riittävän usein...

Jii-5000

Karrimateja on toki edelleen saatavilla eBaysta.

Ja ilmeisesti sama valmistaja tekee mattoa vieläkin eri tuotemerkillä:

http://www.needlesports.com/acatalog/Mail_Order_Camping_Mats_54.html
http://www.multimat.uk.com/

Eli ei muuta kuin tilaamaan jos joku Karrimatia kaipaa.