1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
anlis
Deuter Paragon?

Kovasti olen koittanut etsiskellä käyttökokemuksia kyseisestä rinkasta, mutta mitään en ole löytänyt. Joltain saksalaiselta sivulta olin lukevinani, että lantiovyö kestää vain 22 kilon painon, ja on siten tarkoitukseen vähän liian heppoinen, muuten kaikki on ollut vain ympäripyöreää mainostekstiä. Retki-lehden testi ei oikeastaan moiti mitään muuta kuin kovikelevyn puuttumista. Rinkalla on kuitenkin hintaa, ja koska Deuter lienee aika laadukas valmistaja, uskoisi että "lippulaiva"kin on taattua tavaraa. Onko sitten niin, että kaupunkirinkan leima (joka johtuu mistä?) aiheuttaa sen, ettei eräforumeilta tietoa löydy. Edit: Näköjään tullut myyntiin vasta 2005, onko siinä sitten se syy miksei siitä kukaan puhu mitään?

Itselleni rinkka tulisi ainakin näin harrastuksen alkuvaiheessa noin viikon tai parin mittaisille vaelluksille sekä lyhyemmille retkille, ja tarkoitus olisi lisäksi istua junassa kantolaitteen kanssa kilometri jos toinenkin (juna ei tosin ole tärkeysjärjestyksessä ykkösenä).

Olisin siis kovasti kiitollinen, jos joku kyseistä laitetta käyttänyt voisi kertoa hyviä ja huonoja puolia. Lisäksi olisi kiva tietää missähän tuota voi edes kokeilla, missään käymässäni pääkaupunkiseudun retkikaupassa sitä ei ole ollut.

Olen harkinnut muitakin rinkkoja (ja vähemmän yllättäen suurin osa niistä löytyykin tuosta Retki-lehden arvostelusta, Berghausin Vulcania lukuunottamatta), mutta joku tuossa Paragonissa viehättää. Mitään ei tietysti voi päättää ennen kuin saan sen selkääni sovitettua.

anlis

Haukkuminen on nyt myöhäistä, sillä menin jo puoliheräteostoksena sen ostamaan, kun oli niin hyvä alennus. Mikäli joku muu etsii samanlaista, niin ainakin Partioaitoista noi on nyt loppu ja Lassin Retkiaitassa en nähnyt. Keskustan Stockalla oli yksi kappale hyllyssä.

anlis

Kerronpa muutaman lyhyen havainnon noin niinkuin ulkoisesti. En ole vielä kunnolla päässyt itse marssitoiminnallisuutta testaamaan.

Ensinnäkin harmittaa, että juomapussia ei saa selkään, vaan ainoastaan sivutaskuihin, jotka ovat aika kapeita. Oma juomareppuni ei ainakaan sinne mahtunut.

Toiseksi ihmetyttää, että etuosan kiinnitysremmit ovat käytettävissä vain kun reppu on irti.

Harmittamaan jäi myös Deutereissa hyvin yleisen arvotavarataskun puuttuminen. Yksi tasku on, jossa on yksi koukku avaimille, mutta esimerkiksi ne pienet verkkotaskut olisivat olleet tervetulleita. Eipä muuta tällä kertaa. Hyvin sopii kotioloissa selkään ja muutenkin tuskin maltan odottaa ekaa reissua.

anlis

Kukaan muu ei ole oikeasti kokeillut?

En minäkään hirveästi ole ehtinyt vaeltaa, mutta parinkymmenen kilometrin perusteella ei ole hirveästi valittamista. Vaikea arvostella, kun ei juuri vertailukohtia ole, mutta lantiovyö vaikuttaa tukevalta isoillakin lasteilla ja taskut ovat erittäin käytännölliset metsässäkin. Irroitettava reppu saisi olla vähän isompi, mutta sellaisenaankin sille keksii paljon käyttöä. Kirjoittelen lisää kun muistuu mieleen, mutta muidenkin mielipiteitä olisi kiva kuulla.

Anonyymi

Ettei menisi ihan yksinpuheluksi niin mainittakoon että Deuterista on ihan hyviä kokemuksia valmistajana. Laatu on hyvää ja kestävää... Mainitsemastasi rinkasta ei tosin ole kokemuksia, mutta valmistajan laadun maineen perusteella uskallan väittää että huonommankin olisit voinut valita.

Kerro ihmeessä lisää kun kokemus karttuu.