1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Sein Caledon
Veivattava radio?

Mistä saisi hankittua veivattavan radion? Eli vehje mihin ei tarvitse pattereita, vaan saa sähkön pienestä käsikäyttöisestä veivistä. Olisi kiva, jos olisi vielä pieni ja vettä kestävä. Olen nähnyt tällaisia kojeita, mutta en keksi mistä liikkeestä sellaisen saisi huokeaan hintaan.

Mika Pirhonen

Googlella löytyi:
http://www.mediaplazashop.com/bilder/Radio/sangea21.jpg

Ainakin ilmoitetaan Water resistant ja hinta 67,00 euro

Toinen heti alla lampun kanssa ja halvempi:
http://www.lahjatavarat.fi/index_product.php?product=3418

Sein Caledon

Kiitos vinkeistä. Itsekin olen katsellut vehkeitä netistä, mutta kun olisi kiva nähdä ja kokeilla laitetta livenä. Täytyy jatkaa etsimistä...

AV

Partco Haagassa (www.partco.fi) myi joulun alla suunnilleen tuon jälkimmäisen linkin näköistä vehjettä jossa myös ledilamppu. Hieman isompi, hinta muistaakseni 29e. Kokeilin, toimi. En ostanut, vielä. Vaikka insinöörinä mieli kovasti teki.

Maco

Mie sain vuosi sitten joululahjaksi veivattavan radio/lamppu/kännykkälaturin. Sen verta olen testannu, että kolmen ledin lamppu on hyvä ja palaa yllättävän kauan pienellä veivauksella. Kännykkä näyttää, että akku lataantuu, mutta en osaa arvioida, että kuinka paljon pitäis veivata yhteen puheluun, epäilen aika paljon. Se on miulla autossa, kun olen huomannu, että taskulampun paristot on aina tyhjentyneet, kun sitä tarvitsis.

Mika Pirhonen

Partcon laitteessa näkyy olevan myös kännykkälaturi. Löytyy sivulta 45.
http://www.partco.fi/luettelot/PARTCO2006-OSA2.PDF

Sein Caledon

Tuohan vehje näyttää lupaavalta. Todellinen monitoimilaite. Vielä kun saisi varmuuden, että radiolla on edes kohtuullinen antenni ja kuuluvuus. Täytyy käydä katsastamassa.

Kiitos vinkeistä.

sesta

METSÄN ASUKKI TAHDON OLLA MÄ !

Maco

[quote author=Sein Caledon link=topic=16904.msg112544#msg112544 date=1169230552]
Tuohan vehje näyttää lupaavalta. Todellinen monitoimilaite. Vielä kun saisi varmuuden, että radiolla on edes kohtuullinen antenni ja kuuluvuus. Täytyy käydä katsastamassa.

Kiitos vinkeistä.

Miulla on just toi Parcon laite. Jos radiota meinaa kuunnella, niin saa veivata aika paljon, kuuluvuudesta ei ole hajua. Miusta enempi lelu, kuin käyttöön. Ehkä hätätilanteessa sais tarvittaessa sen verta virtaa kännyyn, että voi soittaa hätäkeskukseen. En kyllä siltä sen varaan jättäis, lamppu on hyvä, mutta pelkällä lampulla olis aika paljon pienempi.

reelland

http://www.rxtx-tuote.fi/index.php?valikko=muut&sivu=muut.etonfr250&tuote=Y

Hanxi

Jos kännykän radio riittää (ainakin mun nokialainen on kuulunut useimmissa kokeilemissani paikoissa), niin tuolla saat kännykän ladattua: http://www.spr.fi/verkkokauppa/lahja/fi_FI/laturi/

Mika Pirhonen

Onko tuollainen SPR:n veivattava kännykkälaturi toimiva? Jotain sellaista kaipaisin pyöräretkelle, jossa puhelimen saa lataukseen kyllä ruoka- ja kahvitauoillakin huoltosemilla ja muualla. Jonkinlaista matkapäiväkirjaa ja muistiinpanoja olisi Communicatorilla tarkoitus tehdä, joten se ilmeisesti sähköäkin hiukan enemmän kuin pelkkä päälläolo. Jos vain ottaa tavaksi veivata pienillä tauoilla ja systeemi on helposti esiin otettavissa, niin paljonhan sitä päivän aikana ehtii veivaamaan.

Toinen jota olen joskus yrittänyt etsiä on aurinkokenno + pieni akku systeemi. Pelkällä aurinkokennolla kännykän lataaminen ei taida onnistua, mutta jos sillä ladattaisiin pientä akkua. Sieltä voisi sitten autolaturilla siirtää päivän saldon kännykkään, digikameraan tai mihin tarvitseekin. Hyötysuhde olisi huono, mutta ei kai aurinkoenergian tuhlaaminen syntiä ole. Painoa tuolle tulisi hiukan, joten repussa tuollaista viitsii kantaa, mutta polkupyörän peräkärryn päällä se kulkisi kevyesti. Pilvisten päivien varalle tai isompaan sähköntarpeeseen lisälataus napadynamosta Biggrin

Hamsteri

[quote author=Mika Pirhonen link=topic=16904.msg112964#msg112964 date=1169615556]Toinen jota olen joskus yrittänyt etsiä on aurinkokenno + pieni akku systeemi. Pelkällä aurinkokennolla kännykän lataaminen ei taida onnistuaAsiasta mitään ymmärtämättä mutta esitteitä lukeneena tiedän, että ainakin Silva väittää paneelinsa pystyvän moiseen eikä asian järjestäminen muillakaan paneeleilla kai kovin vaikeaa ole.

http://www.silva.se/outdoor/products/inst_solar2.htm
http://www.topshot.fi/product_info.php?pid=89&&sid=8a3eeda038bf9ad665cec6ae83b15e5b

Mika Pirhonen

[quote author=Hamsteri link=topic=16904.msg112983#msg112983 date=1169633021]
Asiasta mitään ymmärtämättä mutta esitteitä lukeneena tiedän, että ainakin Silva väittää paneelinsa pystyvän moiseen eikä asian järjestäminen muillakaan paneeleilla kai kovin vaikeaa ole.En minäkään ole asiaan tarkemmin tutustunut. Erkki Lampén totesi kävelyreissullaan oman vehkeensä jo Orimattilassa toimimattomaksi. Se ei kuitenkaan ollut tuo. Elektronikkapalstoilla on puhuttu, että ainakin uudemmat Nokian matkapuhelimet yrittävät tunnistaa laturia jotenkin, joten se saattaa epäonnistua aurinkokennolla. Vanha 6210 latautui, kun sai vain jotain virtaa. Manuaalissa varoiteltiin, että kännykän lataus saattaa loppua, jos menee varjoon. Se ei oikein sovi johdot kiinni ja matka jatkuu sellaiseen lataukseen. Pitää hiukan surffailla, jos jollakin olisi kokemusta. Itse en viitsisi olla koekaniinina.

Mika Pirhonen

Surffaillessani eksyin polttokennosivuille. Näppärän näköinen laite:
http://www.angstrompower.com/products_g2.html

Vety taitaa olla ongelma retkeilijälle. Ei kai se räjähdä, mutta säiliön kuskaaminen on hankalaa. Metanolilla toimiviakin laitteita löytyy:

http://www.efoy.de/index.php?option=com_content&task=view&id=105&Itemid=151&lang=en

Vähän järeä kännykän, GPS:n tai radion käyttöön. Hinnoista en tiedä, mutta veikkaan niiden olevan vielä aika suolaisia. Ehkä tulevaisuudessa löytyy retkeilijälle sopiva varavoimalähde.