1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
JuhaS14
Columbian vaelluskengien laatu?

Tarkoitus olisi ostaa Gore-Texiset vaelluskengät ja silmään tarttui nuo Columbian kengät Stockkalla, oli muutamia eri malleja vaelluskenkiä ja hinnat suht huokeat. Onkos noista mihinkään ja uskaltaisiko tuollaiset ostaa? Vai pitäisikö ostaa ne Salomonit sittenkin? Smile

Kiitos jo valmiiksi vastauksista.

Tamppo

Kengän kestoiän voi kyllä aika tarkkaan päätellä hintalapusta. Halvimmat hajoavat pian. Pitkän päälle halvat kengät eivät siis ole halpoja. Muutenhan kenkä on hyvä jos hyvältä tuntuu, eipä siinä mitään. Halvoissa nyt ei kyllä ole toimivuuskaan niin hyvä kuin kalliimmissa, ovat yleensä vähän vetelät, mistä johtuen jalka väsyy nopeammin kuin sopivan jämäkässä kengässä. Columbiat ovat ihan OK, samaa tasoa halvimpien Salomonien kanssa. Salomonilla on sitten parempaa/kalliimpaakin mallistoa.

Gotta be a skoogie

JuhaS14

[quote author=Tamppo link=topic=18756.msg123725#msg123725 date=1184525608]
Kengän kestoiän voi kyllä aika tarkkaan päätellä hintalapusta. Halvimmat hajoavat pian. Pitkän päälle halvat kengät eivät siis ole halpoja. Muutenhan kenkä on hyvä jos hyvältä tuntuu, eipä siinä mitään. Halvoissa nyt ei kyllä ole toimivuuskaan niin hyvä kuin kalliimmissa, ovat yleensä vähän vetelät, mistä johtuen jalka väsyy nopeammin kuin sopivan jämäkässä kengässä. Columbiat ovat ihan OK, samaa tasoa halvimpien Salomonien kanssa. Salomonilla on sitten parempaa/kalliimpaakin mallistoa.Oma käyttöni on tosiaan kengällä lähinnä se, että kalastelessa käytän, veneilykenkänä ja lisäksi noissa "pienissä" patikkaretkissä, eli maksimissaan 5km per päivä vaihtelevassa / vaikeassa maastossa.

Vaihtoehtoina on olleet lähinnä nuo Columbian mallit, Haltin mallit ja Salomon Authentic 7 GTX W. Muitakin saman hintaluokan (max 150e) kenkiä saa ehdottaa.

Ideoita?

Tamppo

Tuohon hintaluokkaan melkein jo mahtuvat Meindlinkin halvimmat retkeilykengät ja halvemmilta merkeiltä montakin mallia. Koska sulla ilmeisesti vesitiiviyden säilyminen on tärkeintä, kannattaa ottaa sellaiset, missä kalvo on oikeaa Gore-Texiä. Senkin kestävyys on toki kiinni kengän valmistuslaadusta, mutta itse kalvo on ainakin kestävä.

Gotta be a skoogie