1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
akuusist
Crocsit koekävelyllä / Toijalan takana ei ole paljon mitään.

En osannut kategorisoida ao. hengentuotetta. Saapi siirtää vaikka Sonta-osastolle.


Talviloman aluksi piti päästä muutamaksi päiväksi ulos. Halu oli myös tehdä jokin erikoinen retki, vaikkapa vaellus luistimin. Säätilanne oli kuitenkin huono: Alkuun talvi joka sulaisi parissa päivässä olemattomiin. Luistimet, kajakki, fillari ja sukset kun eivät käy niin jäljelle jää kävely.

Kävelyyn ajattelin lisätä jännitystä testaamalla outoja varusteita. Päätestikohteena olivat talven hiekkalaatikkoulkoilutuskäytössä mainioiksi osoittautuneet Crocsin saappaat. Makuupussin sisään väsäsin minikokoisen riippumaton, jossa nukkuessa ei tarvitsisi kuljetella makuualustaa. Kirveeksi otin muovisen halkaisukiilan. Maissisäilyketölkistä syntyi pikapikaa käpykeitin. Vettä päätin hankkia ainoastaan lumesta ruumiinlämmöllä sulattelemalla. Virityksiä, joita on tullut jo jossain muodossa kokeiltua, mutta vain satunnaisilla yhden yön retkillä. Ja kun nyt oli tällaisia kevyitä ratkaisuja mukana niin otin loputkin varusteet grammarin listalta. Kamat vielä Ortliebin kanoottisäkki-reppuun, joka on paitsi yhtä kevyt kuin Salomonin virittelemätön seikkailureppu, myös äärimmäisen kestävä peli.
Fjällrävenin rakas lierihattu päässä, saapaat jalassa ja merimiessäkki selässä ei vaikutelmakaan ollut kovin gorepelle, ennemminkin paikallinen Nuuskamuikkunen. (Gorea olikin vaan hanskat)

Otsikon mukaiseen retkikohteeseen junalla kädessä Hämeen järviylängön ulkoilukartta. Alkuun sai edetä sangen suurpiirteisellä sijaintikartalla, mikä ei suuremmin haitannut kun ei ollut tarkkoja tavoitteitakaan. Ensimmäisenä iltana näin paikallisia (ihmisiä) kolme kpl, hirviä neljä, valkohäntäpeuroja kaksi. Jatkossa nisäkkäiden määrä vain väheni. Se taitaa olla laulun tarkoittama 'ei paljon mitään'. Maaston totesin ennakko-odotusten mukaiseksi Hämäläiseksi talousmetsäksi ja rääseiköksi. Reitin korkein kohta Rengotiennummi oli paljaaksi hakattu, joten näköalat olivat avarat. Sen kummempaa matkaselostusta en kirjoita, sillä talousmetsää jatkui ja jatkui. No, Poronpolku kulki upeissa kangasmaastoissa.
Varustekokeilut yllättivätkin positiivisesti, siksi tätä kirjoittelen.


Crocsit:
* Mukavat jalassa (en nyt väitä että jalassa kun jalassa), paitsi loppumatkasta kun jalat paljosta kävelystä olivat niin turvonneet että oikea kenkä lähti irti minuutissa ja vasen kahdessa. Tätä en laske kenkien syyksi. Käytin huopavuoria joten kylmä ei vaivannut.
* Kulumat 140km:n jälkeen aivan olemattomat! Olin varautunut saappaiden täydelliseen levähtämiseen rullalla Leukoplastia.
* Tauolla saapas jalasta, huopavuori ulos ja saapas on kuiva puolessa minuutissa. Huopa tietenkään ei.
* Pari pientä jälkeä pohjassa terävistä hakkuurisuista. Pistosuojaus varmaan huono.
* Pito olemattoman pohjakuvion vuoksi pehmeällä lumella ja irtomaalla heikko. Kovalla lumella, jäällä ja kovalla maalla pehmeän materiaalin ansiosta hyvä pito.
* Yberkevyet. Loppumatkasta juoksin tiepätkiä, mikä ei olisi tullut mieleen Nokian Kairoilla. Tai vaelluskengillä.

Riippumatto:
Edelleen olen vahva riippumaton kannattaja. Sitä käyttäen saa makuualustan joka on yhtä kevyt ja toimintavarma kuin solumuovi, sekä lämmin ja pakkautuva kuin untuva-alusta. Vaakasuora nukkuma-asento vaan edelleen puuttuu. Tähän on vahva aikomus vielä puuttua. Suomessa myynnissä olevissa malleissa ei ole myöskään pohjaeristystä. Makuupussin sisään menevä matto oli aika helppo tehdä ja tietenkin ahdas ja grammanviilarin unelma. Ohjeet tulee jos joku kaipaa.

Käpykeitin:
Eipä mitään uutta. Syynä tämän käyttöön on mielestäni tunnelmallisuus vapaasti valittavassa keittelypaikassa (vs. Nuotio tai kaasukeitin). Reissun kuudesta keittelypaikasta vain yksi soveltui nuotiolle. Siellä tein nuotion.

Halkaisukiila:
Ajatus tätä ostaessa oli tehdä puukkoa halolla iskemällä alkukolo, ja halkaista siitä kohtaa. Puukolla kun on työlästä paukuttaa isoja pöllejä päreiksi. Kaveri kehotti paukuttamaan suoraan sillä muovikiilalla (ja toisella halolla) ja hyvin on haljennut. Tein reissussa myös yhdet isommat yöpymistulet. Toki kirves on nopeampi muttei painakaan sataa grammaa. Huomautan nyt että haloin vain nuotiopaikkojen pöllejä tai muuta valmiiksi pätkittyä kuivaa tavaraa. Luonnonpuuta katkoin vain pikku tikkuja käpykeittimeen.

Veden sulatus:
Nollakelissä märkää lunta Nalgeneen jota kuskasin paidan alla. Aina oli pullossa sekä sulaa vettä että lumiklimppejä, aina riitti juotava. Ei tuntunut ollenkaan pahalta ensimmäisten viiden sekunnin jälkeen. Toki juomavesi oli sitten kylmää.


PS. Tuli reissustakin jotain mieleen.
Siinä loppumatkasta alkoi ruumiinosasta nimeltä perse kuulumaan kummia. Ensin se oli vain kutinaa, mutta kiitos JukkaR:n osasin pelätä pahempaa. Homma ei riistäytynyt käsistä mutta aloin vakavasti suunnitella parin rasvataitoksen ottamista EA-settiin sen Leukoplast-rullan kaveriksi. Onko kokemusta tai veikkausta näiden (rasvataitosten. Leukoplastilla en hanuria paikkaa) toimivuudesta ?

PS 2. Päässä soi kävellessä sitkeästi Toni Halmeen 'Jos tartut mun hanuriin'. Miten hoidatte tällaisen ongelman ??

Rush

Hienoa, lisää tällaista  :lol:

PS. Tuo PS 2. on kyllä hankala paikka. Yritä vaikka ajatella jotain vielä paskempaa biisiä.  Blum 3

lapinpöllö

Tuohon luonnonpuu-kohtaan sanoisin, että kaikki puu on luonnonpuuta, myös elävä ja kuollut, myös kävyt ja runko. Tarkkana kannattaisi olla noin hyvässä matkakertomuksessa.

Umpihanki


Tällaisista kaikenkarvaisista "kotkotuksista" on mukava lueskella.

Riippumatosta.

Kumpi on parempi tapa, alunen pussin sisällä, vai alla ?

Omakohtaista kokemusta ei ole tuosta pussin sisään laitetusta alusesta. Makuupussin alle laitettu alunen ei ainakaan tahdo pysyä paikoillaan.
Riippumaton käyttö olisi paljon mukavampaa, jos tuon eristysongelman pystyisi ratkaisemaan niin, ettei kantamuksen keveys ja pakattavuus siitä olennaisesti kärsisi.

Noiden Crocsien kulumattomuus ihmetyttää. Äkikseltään luulisi, että tuollaisen matkan jälkeen niistä ei olisi jäljellä kuin yläpuolet, sen verran heppoisilta ne näyttävät, mutta luulo ei näytä olevan tässäkään kohtaa tiedon väärtti. Vai oletko Crocsien kauppias ?

Halkaisukiila retkelle ?

Kaikkee sitä putkahtaa joidenkin päähän. Ei siinä mitään, kateuttani vain ihmettelen, koska en itse moista ideaa keksinyt.

Pienestäkin retkestä saa muistoihin jäävän, ken sen osaa. Akuusist sen näyttää osaavan.
Poimuri

[quote author=akuusist link=topic=21560.msg140188#msg140188 date=1207253774]
PS. Tuli reissustakin jotain mieleen.
Siinä loppumatkasta alkoi ruumiinosasta nimeltä perse kuulumaan kummia. Ensin se oli vain kutinaa, mutta kiitos JukkaR:n osasin pelätä pahempaa. Homma ei riistäytynyt käsistä mutta aloin vakavasti suunnitella parin rasvataitoksen ottamista EA-settiin sen Leukoplast-rullan kaveriksi. Onko kokemusta tai veikkausta näiden (rasvataitosten. Leukoplastilla en hanuria paikkaa) toimivuudesta ?Tarvit kosteuspyyhkeitä, joilla perseen saa puhtaaksi. Sen jälkeen Bebanthen-salvaa, niin ongelma hoituu. Hyvä matkakertomus!

Life is shit, and then you die.

hehautal

[quote author=akuusist link=topic=21560.msg140188#msg140188 date=1207253774]
Veden sulatus:
Nollakelissä märkää lunta Nalgeneen jota kuskasin paidan alla. Aina oli pullossa sekä sulaa vettä että lumiklimppejä, aina riitti juotava. Ei tuntunut ollenkaan pahalta ensimmäisten viiden sekunnin jälkeen. Toki juomavesi oli sitten kylmää.Toimii tosiaan nollakelissä, mutta ei 15-25 pakkasessa kun on jo valmiiksi alinesteytynyt. 3-4 tunnissa sulaa vain muutama hätäinen pisara ja höttö pakkaslumi kiinteytyy kosteuspitoisemmaksi jäiseksi tavaraksi joka toki ensiapuun välttää.

Viihdyttävä matkakertomus tosiaan!

-Heikki

akuusist

Kysyville vastataan, ja muillekin:

Hehautal: Joo, oikeassa olet. 25 pakkasessa hiihtäessä laitoin juomapussin verkkoaluspaidan ja villapaidan väliin. Tulos: sula raanavesi oli kolmessa tunnissa jäähileistä. Hämmennyin kyllä.

Poimuri: kiitos ohjeesta. Myös ennaltaehkäisy lie tehokkaampaa kuin jälkihoito.

Umppari: En ole pitänyt makuualustaa makarin sisällä kun en omista sopivaa yhdistelmää. Kyllä eristeen saaminen koko riippumaton alle on paras juttu. Silloin se ei painu kasaan vaikka olisi untuvaa. Selvennän vielä että tämänkertainen viritykseni oli siis pieni riippumatto joka oli kokonaisuudessaan makuupussin sisällä. Malliltaan hieman kuin www.jacksrbetter.com. Tuli vaan narut ulos jalkopäästä ja hupusta. M-pussin jalkopäässä on mulla erillinen vetskari.
Crocsien kuluminen oli ihan havaittavaa - luokkaa 2mm kannan ulkosyrjältä. Enemmän kuin normikumppari olisi kulunut. Ero ennakko-odotuksiin oli vaan huima. En myy noita.

Pöllö: Kirjoitin huonosti ja tarkoitukseni vasta sekaisin menikin. Mulle on 1 ja hailee katkaisenko pari kuusen kuivaa alaoksaa keittimeeni. Jos standardihalko on kyynärvarren kokoinen, niin siitä menee noin neljännes pasta-annoksen keittelyyn. Halusin sanoa etten lupaa että muovikiila toimisi muuhun kuin helppoon hyvinkuivatetun puun halkomiseen.

Alibaba

[quote author=akuusist link=topic=21560.msg140188#msg140188 date=1207253774]

PS. Tuli reissustakin jotain mieleen.
Siinä loppumatkasta alkoi ruumiinosasta nimeltä perse kuulumaan kummia. Ensin se oli vain kutinaa, mutta kiitos JukkaR:n osasin pelätä pahempaa. Homma ei riistäytynyt käsistä mutta aloin vakavasti suunnitella parin rasvataitoksen ottamista EA-settiin sen Leukoplast-rullan kaveriksi. Onko kokemusta tai veikkausta näiden (rasvataitosten. Leukoplastilla en hanuria paikkaa) toimivuudesta ?

PS 2. Päässä soi kävellessä sitkeästi Toni Halmeen 'Jos tartut mun hanuriin'. Miten hoidatte tällaisen ongelman ??Miten niin leukoplast ei käy! Silloin seikkailu-urheilun alkuaikoina tuli nähtyä eräällä nimeltämainitsemattomalla kisailijalla, jos mahdollista, samalla aikaa sekä hirvein että naurattavin pershiertymän jälkihoito Ja juuri pelkällä nilkkateipillä. Oli näet yrittänyt vetää hiertyneet kankkunsa kunnolla erilleen, sivulle suuntautuvilla teippivedoilla. Yritä siinä nyt sitten tuollaisen nähtyään vielä keskittyä suoritukseen, kun naurulihakset vetävät vatsaa jatkuvasti kramppiin.