1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
veke
Verkkokaupoista

Moi,

onko suosituksia hinnoiltaan kipailukykyisistä ja luotettavista verkkokaupoista? Hankinnassa on TNF:n Mountain Guide takki, joka on kotimaisista varusteliikkeistä loppu.

Miten on jenkkiläisten firmojen laita? Mietes noi tullit ja alvit jos tilaa amerikoista, kannattaako vielä vaikka dollari onkin yhä heikonlainen...?

Filemon

Jenkeistä en niin tiedä, mutta Euroopasta Norttia saa hyvin Globetrotterilta ja Barrabesilta. Molemmilla laajat valikoimat ja monesti ihan hyviä tarjouksia. Barrabesilla näyttäis ainakin olevan rotsia varastossa:
http://www.barrabes.com/barrabes/product.asp?pf_id=11297

-Filemon

Mövenpick

Vaatteilla tuo tulli Jenkeistä on 12 % noin pääasiallisesti (esim. päähineet ja jalkineet eivät toisaalta kuulu "vaatteisiin" eli niille arvotaan joku muu prosentti). Haulla löytynee vanhoja keskusteluja tuosta tullien laskemisesta, mistä CN-koodit ja TARICit löytyvät jne. Itsekin muistaisin jonkun semmoisen kirjottaneeni.

Perusperiaate kuitenkin, että tuotteen hintaan lisätään lähetyskulut, ja tästä yhteishinnasta sitten lasketaan tullit ja ALV. 10 euron alle jääviä suoritteita ei peritä.

jenni_81

Itse USA:sta juurikin palanneena totesin, että monet verkkokaupat siellä eivät välttämättä myy kaikkia tuotemerkkeja amerikan ulkopuolelle, onneksi kuitenkin pääsin itse tilailemaan tuotteita USA:ssa sijaitsevaan osoitteeseeni. Ainakaan esimerkiksi REI ei myy nortin ja MSR:n tuotteita eurooppaan. Mikä liekin syy sitten siihen...

teha
Käyttäjän teha kuva

[quote author=Mövenpick link=topic=21849.msg141540#msg141540 date=1210550408]
Vaatteilla tuo tulli Jenkeistä on 12 % noin pääasiallisesti (esim. päähineet ja jalkineet eivät toisaalta kuulu "vaatteisiin" eli niille arvotaan joku muu prosentti). Haulla löytynee vanhoja keskusteluja tuosta tullien laskemisesta, mistä CN-koodit ja TARICit löytyvät jne. Itsekin muistaisin jonkun semmoisen kirjottaneeni.

Perusperiaate kuitenkin, että tuotteen hintaan lisätään lähetyskulut, ja tästä yhteishinnasta sitten lasketaan tullit ja ALV. 10 euron alle jääviä suoritteita ei peritä.Ja ymmärtääkseni hintaraja on asiassa siinä 170 € kohdalla.. Sen jälkeen tulee yllämainitut lisät..

Eli

  hyvä rotsi tarjoushintaan  200 €
  kulut                                    20 €
  Yht:                                    220 €

  Tulli 12%                            26,4 €
  Yht:                                  246,4 €
  ALV 22%                            54,2 €

  Total:                                300,6 €

Pääasia, että on hauskaa.. =)

Yudi

[quote author=teha link=topic=21849.msg141713#msg141713 date=1210940494]

Ja ymmärtääkseni hintaraja on asiassa siinä 170 € kohdalla.. Sen jälkeen tulee yllämainitut lisät..
Vanha tonni oli (ja taitaa olla vieläkin) raja matkustatuonnissa kun tuot tavarat itse matkalta tullessasi. Tuota rajaa ei pidä sekoittaa tilattaviin tavaroihin, muuten tulee yllätyksiä!!!

Tuosta löytyy tietoa asiasta:

http://www.tulli.fi/fi/03_Yksityishenkilot/03_Tavaran_tilaaminen_ulkomailta/index.jsp
http://www.tulli.fi/fi/04_Julkaisut/01_Asiakastiedotteet/04_Tulliselvitys_ja_tilastointi/ostaisinko_Internet_kaupasta.pdf

Yudi

[quote author=jenni_81 link=topic=21849.msg141547#msg141547 date=1210586281]
Ainakaan esimerkiksi REI ei myy nortin ja MSR:n tuotteita eurooppaan. Mikä liekin syy sitten siihen...Valmistajat ovat kieltäneet yankee-kauppoja myymästä tavaraa toisille markkina-alueille. Valmistajat eivät halua että heidän tuotteitaan tulee esim. Eurooppaan muuta kautta kuin Euroopan maahantuojien kautta. Näin mm. hinnat voidaan sopia niin, ettei tarvitse ottaa huomioon "ylimääräistä" kilpailua.