1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Anonyymi
Talviteltta

Jepulis,pitäs hankkia teltta talvikäyttöön. Olen ajatellut geodeettista telttaa ja sen tulisi toimia talvella 3:lle henkilölle viikon vaelluksella. Paino tietysti tulisi olla mahdollisimman alhainen, mutta veden ja tuulenpitävyys ovat ehdottomia vaatimuksia samoin kuin tuulenkestävyys. Lisävaatimuksena, että teltan pitää toimia vielä kesällä.Olen katsellut TNF:n VE 25:sta sekä Tatonkan Sherpa Dome Plus PU:a. Millaisia kokemuksia teltoista on? Entä mitä muita vaihtoehtoja on? Erityisesti kommentteja MHW:n teltoista.Kaikki vaihtoehdot otetaan huomioon, mutta teltan käyttöskaalan laajuus on perustavaa laatuinen kriteeri. Teltan tulisi siis toimia metsäalueella tunturissa ja mahdollisesti jopa vaativammassa vuoristoilmassa.t. jeesuksen vespa Biggrin

Remu

Ihan vaan yleistä löpinää ja mielipiteitä, mutta eiköhän nää oo aina niitä.Eli osta teltta rankimman mahdollisen käyttötarkotuksen mukaan. Jos teltta pysyy pystyssä Everestin Eteläsolassa, niin tuuli ei sitä kaada Nuuksiossakaan. Toki teltta voi olla hieman epäkäytännöllinen metsässä.Kun olet valinnut tarpeeksi tuulen- ja sateenkestävän teltan, pidä huoli siitä, että se on riittävän iso. Itse olen viettänyt aikaa kolmestaan hieman isommassa teltassa kun VE-25 tai Hardwearin Trango (se kolmen hengen) ja jo yksikin lepopäivä teltan sisällä tuntuu paljolta.Siis osta parhaiten pääasialliseen käyttöön sopiva teltta. Jos haluat hyvän teltan joka paikkaan, osta monta. Kompromisseista ei tuu kun vihaseksi.

Anonyymi

Joo, kyllähän noihin kompromisseihin ei mee ku hermot. Jos ostat rankimman käytön mukaan, niin silloin se on joku ylävuoristoteltta. Kestää varmasti kovat tuulet ja isommat lumisateet. Ylävuoristoteltta taas on painava kaariensa ja tilavuutensa takia. Jos taas vaellat enemmän, niin silloin keveys tärkeämpää.

Voin sanoa, että on aika perseestä rehata kesä kuumalla jotakin neljän vuoden ajan, miljoonan kaaren hökötystä, kun rankinta mitä voi tapahtua on sataa vähä rakeita ja tuulehdella siinä sivussa.

Kuten edellinen sanoi, kannattaa hommata useampi teltta. Halvat kevät, kesä, syksy teltat, tyyliin mc kinley eivät paljoa maksa.

Aivan sama pätee makuupussien kanssa.

Aries

VE25 talvivaelluskäyttöön kolmelle on aika kompromissi. Homma onnistuu, jos yhteishenki on hyvä ja tykkäätte muutenkin läheisyydestä. Mainitsemissasi teltoissa apsidi- ja muut tilat ovat pienehköt tuolle määrälle porukkaa. Kolmelle täysikasvuiselle aikuiselle viikon vaelluksella minimi on kolmen hengen tunneli ja mukava neljän hengen tunneli. Apsidissa sulatellaan vettä, laitellaan ruokaa, säilytetään varusteita jne.Itselläni on skandinaavisten olojen vaelluksia varten Hillen Keron 3GT ja vuoristo-olosuhteisiin Mossin Superdome. Kokemusta on myös VE25:stä. Mossi ja VE painavat suunnilleen saman verran (yli 5 kiloa), Keron ainakin puoli kiloa vähemmän. Hilleperissä on tilaa tuplasti, tosin kyllä hintaakin (ainakin melkein).Talvioloissa tarpeellinen tuuletus riippuu aikapaljon tuulesta teltasta riippumatta. Tyynessä mikään teltta ei tuuletu, mutta tuuletus on ehkä VE25:n heikoin lenkki, Mossissa homma on hoidettu paremmin. Hilleperi tuulettuu kohtalaisesti ja on ehkä aavistuksen paremmin suojattu pöllykelillä, koska tuuletusaukoissa on hyttyverkko, mikä pitää lumet apsidin ulkopuolella, mutta mahdollistaa tuulettamisen.