1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
haltiin pettynyt
asiaa raiskin drymaxX asusta

Erehdyin ostamaan "alennuksesta" 200 euroa maksavan raiskin takin ja housut. Esitteessä sanottiin asun olevan vaativaan käyttöön (mm. vaellukseen, kiipeilyyn, ym). Heti ensimmäisellä kävelylenkillä ihmettelin asun huonoa hengittävyyttä. Urheilukerrasto ja ohut villapaita olivat reilun puolen tunnin kävelyn jälkeen "liemessä". Kokeilin useammalla eri tavalla saada oloani mukavaksi tuossa asussa, mutta mikään ei auta. Sama kuin jätesäkki päällä ulkoilisi, siis yhtä hyvin hengittää. Laitoin asun Haltille tutkittavaksi, tuli paluupostissa takaisin. Tuotteessa ei vikaa, standardien mukainen, luki kirjeessä. Onko tällä palstalla joku, joka on ostanut uusimpia raiskin drymax kalvollisia asuja, jos on, niin kertoisitteko, toimiiko asu. Aion viedä asian kuluttaja-asiamiehelle huomenna, jos haltilta eivät suostu kaupan purkuun. Tuote esite oli täysin harhaanjohtava.

smo

[quote author=haltiin pettynyt link=topic=23452.msg149199#msg149199 date=1227125845]
Erehdyin ostamaan "alennuksesta" 200 euroa maksavan raiskin takin ja housut. Esitteessä sanottiin asun olevan vaativaan käyttöön (mm. vaellukseen, kiipeilyyn, ym). Heti ensimmäisellä kävelylenkillä ihmettelin asun huonoa hengittävyyttä. Urheilukerrasto ja ohut villapaita olivat reilun puolen tunnin kävelyn jälkeen "liemessä". Kokeilin useammalla eri tavalla saada oloani mukavaksi tuossa asussa, mutta mikään ei auta. Sama kuin jätesäkki päällä ulkoilisi, siis yhtä hyvin hengittää. Laitoin asun Haltille tutkittavaksi, tuli paluupostissa takaisin. Tuotteessa ei vikaa, standardien mukainen, luki kirjeessä. Onko tällä palstalla joku, joka on ostanut uusimpia raiskin drymax kalvollisia asuja, jos on, niin kertoisitteko, toimiiko asu. Aion viedä asian kuluttaja-asiamiehelle huomenna, jos haltilta eivät suostu kaupan purkuun. Tuote esite oli täysin harhaanjohtava.Yhtä hyvin (huonosti) ne muutkin kalvovaatteet hengittävät, onko aiemmin kokemusta vaikka GoreTexistä tms? Suosittelen softshell-vaatteita..

Oliko tuossa kainalotuuletuksia tai muita tuuletusvetoketjuja?

JuusoJ

ja samaa p*sk** ne on.. ostit sitten haltia tahi raiskia..

mitä ite olen näitä käyttänyt niin kaikki ASUT (sisältäen housut ja takin) hintaluokassa alle 300€ ovat ihan samanlaisia.. sitten kun materiaalina on 3l gore niin siinä on jo hyvä materiaali joka sekään ei hengitä.. ainahan ne lupailee mikä on hyvä mihinkin..

itse en ole hikiliikuntaan (tässä tapauksessa maastopyöräily) löytänyt yhtään sadetakkia joka pitäisi veden ulkona ja päästäisi kosteuden ulos.. ja kyllä se vaan niin on, että maalaisjärjellä ajateltuna se mikä ei päästä vettä sisään niin ei päästä sitä kyllä uloskaan.. ainakaan kovin hyvin..

Haltit ja raiskit ovat hyvin toimineet koiranulkoiluttamisessa ja sunnuntai kävelyillä emännän kanssa.. välillä myös metsällä liikkuessa kun on vettä tullut.. mutta enpä koskaan ole uskonut, että ne hengittäisivät.. ei vaikka ostaisin milletin uusimman 3l gore takin, niin en odottaisi että se hengittää..

noita softshell-pukuja on tullut markkinoille koko ajan enemmän.. niissä tuntuu olevan järkeäkin.. tosin sama pätee kyllä niihinkin.. joko ne on niitä "softshellejä" missä on goretex (pitävät vettä, mutta eivät hengitä) tai sitten ne on aitoja softshellejä jotka hengittävät hyvin , mutta eivät vettä pidä täysin..

ojasta allikkoon ja vaaralta vuorelle...

HeMa

[quote author=haltiin pettynyt link=topic=23452.msg149199#msg149199 date=1227125845]
.. ohut villapaita...Tuo nyt ainakin liikaa... jne. jne... Eli se että joku tuote toimii jossain vuorille ei johdu pelkästä kalvosta tai takista, vaan pitää olla ajatusta ihan kalsarista lähtien.


Toisaalta eipä nuo hardshellit pahemmin hengitä, onneksi useimpiin parempiin rotseihin on sentään tehty erinäinen  määrä tuuletus-räppäniä.

pakkasukko

Kokeile kankaan hengittävyys esim,  kiristämällä jostakin helmasta suuta vasten ja imemällä ilmaa kankaan läpi. Jos et tästä hengityssuojaimesta tunne ilman tulevan läpi, niin ei voi kuvitella sen ilman paine-eroakaan kulkevan kovin tehokkaasti.
Jatka koetta kunnes muutut siniseksi ja marssi sen jälkeen k-asiamiehen juttusille. Ei mene montaa kymmentä sekuntia!
Omista kokemuksista 2-kerros gore-xcr on ainoa, josta huomaa ilman tulevan läpi. Ja pitää hyvin vettä. Eron huomaa myös hyvin pyörälenkillä, kun verrokkina on esim. halpis kalvo-softshell. Vauhtia voi pitää päällä ihan erilailla.

Anonyymi

Eipä noi mitkään hyviä hengittään ole.
En ole koskaan huomannut mitään eroa on sitten päällä ollut 100e Halti tai 350e Halti tai 300e TNF tai Mammuth 450e. Ulkokankaissa ainut ero jotkut kestää jotkut ei.
Ainut ihan peestä on ollut Rukan yhdet "kuorihousut" hikoilee samanverran kuin sadehousut mutta eivät pidä sit vettä kuin 30min Biggrin No menivät onneks jo roskapönttöä kohti pyöräilyhousuinakin kun tilalle tuli ihan eriluokan kuoret.

Yhteenveto. Jos haluat hengittävän asun osta perustakki ja housut ja pidä kädessä sateenvarjoa Biggrin

Profiili

[quote author=haltiin pettynyt link=topic=23452.msg149199#msg149199 date=1227125845]
Heti ensimmäisellä kävelylenkillä ihmettelin asun huonoa hengittävyyttä. Urheilukerrasto ja ohut villapaita olivat reilun puolen tunnin kävelyn jälkeen "liemessä".Villapaita otetaan kävelylenkillä käyttöön kun pakkasta on -15 astetta tai yli, sittenkin tulee jossain vaiheessa hiki. Sama se on kaikkien kalvoasujen kanssa. Sinulla oli vaatetta liikaa päällä, IMO.

tiainen

Minäkään en vilukissana käytä kalvovaatteiden alla kuin ohutta kerrastoa, siis jos liikun. Plussakeleillä alla on vain t-paita tai ohut pitkähihainen paita. Pakkasella on mukava vetää jotkut "pitkät kalsarit" ettei kylmä kangas painaudu ihoa vasten. Ei nuo kalvovaatteet hikilikuntaan oikein mielestäni sovi. Rauhalliseen kävelyyn tai leirissä oleskeluun ovat mukavat, kun ei pieni kosteus ja tuuli haittaa. Rankkaan liikuntaan tavallinen tuulipuku tai kovasti hikoilevilla hengittävä verkkaripuku. Ei niiden ulkoiluvaatteiden niin kalliita tarvi olla...

hehautal

[quote author=tiainen link=topic=23452.msg149328#msg149328 date=1227294720]
Rankkaan liikuntaan tavallinen tuulipuku tai kovasti hikoilevilla hengittävä verkkaripuku. Ei niiden ulkoiluvaatteiden niin kalliita tarvi olla...Ongelmanahan on että nykyään tuppaa olemaan jo perus verkkareissakin vähintään joku tuulistopperikalvo. Tai jos kalvottoman sattuu löytämään niin sitten vaatteen leikkaus on tehty sohvalla loikoiluun. Wink

-Heikki

JuusoJ

eipä toi tuulistopperikalvo ole tähän mennessä niin hirveästi hengittävyyteen vaikuttanut.. mutta kun alkaa sitten olemaan jotain vedenpitävää käsittelyä niin johan huomaa hengittävyydessä eron  8)

ojasta allikkoon ja vaaralta vuorelle...

Korpijaakko

Tänään kaivoin sauvakävelylenkille käyttöön vanhan (2001? 2002?) Haltin Drymax-takin, koska Saimaan rannalla oli sellainen tuuli, että kaipasin kunnollista huppua, jollainen takista löytyy. En muista enää mitä Drymax-kalvoa takissa on (Partiokauppojen Tunturisusi-mallia), mutta jotain päällikankaan sisäpintaan laminoitua (kaiketi 3-kerros?), jonka suojana on lisäksi verkkovuori.

Varustus oli: vaelluskengät, Haglöfsin CLimatic housut, urheilukerrasto, tuo mainittu takki ja windstopper-sormikkaat. Lajina oli siis sauvakävely varsin kovassa tuulessa ja n. -0C lämpötilassa.

Takki ei ollut lainkaan liian kuuma, joten ei valittamista kalvosta. Sanoisin, että aloittajan villapusero on ollut liioittelua. Kotiin tullessa huomasin lisäksi, että takin rintataskujen vetoketjut olivat olleet auki. Ne tarjosivat varmaan pientä lisätuuletusta verkkovuoren läpi, mutta kainaloiden pitkät tuuletusvetoketjut olivat kyllä visusti kiinni.

Kesällä käytössä on Haltin kevyt Drymax puku (paclite-tyyppistä materiaalia), joka on kyllä lämpimässä kelissä aika hiostava, varsinkaan kun takissa ei ole kunnollisia lisäventilaatioita.

kelopuu

kuvailemasi takin rakenne on kaksikerrosrakenne.  Siinä kalvo laminoidaan joko ulkokankaan sisäpintaan tai vuorikankaaseen.  Kolmikerrosrakenteessa on kaikki laminoitu yhdeksi: päälliskangas, kalvo ja vuori.

Luultavasti jotkin Drymax "kalvot" ovat vain "sivelykalvoja", siis kankaan pinta sivellään nesteellä vesitiiviiksi (ja hengittäväksi).

Minulla on huomattavasti parempia kokemuksia kalvoasuista (Gore-tex) oloissa, jossa ovat tarpeen, useasti eivät, mm pakkasella.