1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Anonyymi
Miks villa housut?

Biggrin Moi! Nyt mulla ainakin tökkäs kun en muista kun,että oppikoulussa oli muka" pakko käytää villahousuja" Se oli ainakin silloisen opettajan toivomus vanhemille, että lapset käyttäisivät villa housuja oli se vaan aika hävettävää voimistelutunnilla  riisua niitä villa housuja kun ne nauro joilla niitä ei ollu.Mutta nyt villahousuista puhuminen vähän kummastuttaa kun meillä ollan jo siirytty teknisiin materiaaleihin tosin villaa ei pysty muistini mukaan mikään muu kuitu korvaamaan.Se tutkija sais varmaan nobelin alta aika yksikön koska onhan villalle allergisia ihmisiä. Mutta miks villahousut nykyaikana en ymmärrä!

Korpijaakko

[quote author=tigru link=topic=28456.msg168370#msg168370 date=1260647371]
Biggrin Moi! Nyt mulla ainakin tökkäs kun en muista kun,että oppikoulussa oli muka" pakko käytää villahousuja" Se oli ainakin silloisen opettajan toivomus vanhemille, että lapset käyttäisivät villa housuja oli se vaan aika hävettävää voimistelutunnilla  riisua niitä villa housuja kun ne nauro joilla niitä ei ollu.Mutta nyt villahousuista puhuminen vähän kummastuttaa kun meillä ollan jo siirytty teknisiin materiaaleihin tosin villaa ei pysty muistini mukaan mikään muu kuitu korvaamaan.Se tutkija sais varmaan nobelin alta aika yksikön koska onhan villalle allergisia ihmisiä. Mutta miks villahousut nykyaikana en ymmärrä!Voisitko vähän selventää, mielellään korkeintaan kahdella yksinkertaisella lauseella. Meni vähän ohi.  :shock:

Miksi? Koska "villaa ei pysty muistini mukaan mikään muu kuitu korvaamaan". Ei ala haista raadolta, lämmin kosteanakin, mukava vaihtelevissa olosuhteissa... Tekee sen mitä keinokuidut lupaavat. Itselläni villa on merinovillaa kun atooppinen iho ei tykkää kontaktista tavalliseen karkeaan villaan. Välikerroksena se menee jos aluskerros suojaa ihoa  tarpeeksi.

Raid

[quote author=tigru link=topic=28456.msg168375#msg168375 date=1260655385]Miks villa housut sitä vaan että eikö jo tekniset alusvaateet aja saman asian ja sitten kun siihen lisätään kerrospukeutuminen.niin pitäs riittää. Minusta villa on hyvä materiaali mutta se on mielestäni jo aika vanha kun uusia lähes vastaavia materiaaleja käytössä. Ja mitä hajuhaittoihin tulee niin hopea kuituahan just lisätään eri materiaaleihin hajuhaittojen poistamiseksi/ vähentävästi.Nii, onko villan "vanhuus" materiaalina joku syy hyljeksiä sitä, ja käyttää uudempia lähes yhtä hyviä materiaaleja?

Korpijaakko

Hikiliikunnassa uudet keinokuitumateriaalit toimivat mielestäni villaa paremmin, mutta muuten toistaiseksi mikään keinokuitu ei pärjää villalle, ainakaan kaikilla osa-alueilla. Jos villa siis on paras, onko syytä olla käyttämättä sitä? En tietenkään ole kokeillut kaikkia nykyisiä keinokuituisia alusvaatteita, en edes suurinta osaa, mutta kaikki kokeilemani hyvälaatuinen merinovilla kyllä voittaa ulkoilukäytössä.

Uskoisin, että sekään ei ole sattumaa, että monet retkikunnat ja "ammattiretkeilijät" käyttävät villa-alusvaatteita. Ja tuskin kysymys on myöskään sponsorirahoista, uskon, että niitä saisi myös keinokuitualusasujen käytöstä. Villa (merinovilla) vaan on monessa tilanteessa ja erityisesti pitkäaikaisessa käytössä parempi.

Siispä, miksi ei?

Minulla ei toisaalta ole traumoja oppikoulun villahousupakosta, joten se voisi olla jollekin syy jättää villahousut väliin. Eihän kenenkään ole pakko käyttää niitä jos ei tahdo. Toiset vaan tahtovat parasta.

Macharza

Miksi villahousut?

Koska oman kokemuksen mukaan...siis puhun villana hyvälaatuisesta Merinovillasta
a. tuntuvat mukavalta ja lämpimiltä heti alusta saakka jo ennen kuin hikiliikunta on saanut veren kiertämään
b. ei tunnu kylmältä vaikka kastunut
c. ei ala haisemaan pitkälläkään reissulla, pari-kolme asukokonaisuutta riittää hyvin 2-3 vkon reissulle
d. helppo tuuletus pakkasessa tuntuu vievän pöpöt mennessään ja vaatekappale tuoksuu taas hyvältä
e. merinovilla ei aiheuta kutinaa
a
Minulle ei ole haitta jos vanha teknologia tai tuote, kunhan toimii ja hintakin on kilpailukykyinen muovipulloista siis öljystä valmistetuille teknisille alusasuille.

sikapexi

Tosimieshän ei kalsareita käytä, vaan vetää tangat goretexin alle ja menoks.

rane62

[quote author=sikapexi link=topic=28456.msg168400#msg168400 date=1260711194]
Tosimieshän ei kalsareita käytä, vaan vetää tangat goretexin alle ja menoks.Eihän tosimies käytä mitään gore juttuja.

Macharza

[quote author=rane62 link=topic=28456.msg168402#msg168402 date=1260713978]
[quote author=sikapexi link=topic=28456.msg168400#msg168400 date=1260711194]
Tosimieshän ei kalsareita käytä, vaan vetää tangat goretexin alle ja menoks.Eihän tosimies käytä mitään gore juttuja.

Niin tosimies vetää sarkapuvulla