1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Anonyymi
Reikä kuorivaatteissa

:shock:

Voisiko joku asiantuntija selittää, miksi kuorivaatteiden käyttäjät joutuvat paniikkiin jos asuun tulee pieni reikä?Itse olen ommellut gore-tex takkiin vasempaan hihaan merkkejä ja se on takin kuivin kohta. Ts. takin ainoa henkittävä kohta on läpiommellut reiät ja sateella märin kohta on hartioiden seutu. MOT.

Anonyymi

Asiahan on loppupelissä kärjistetysti sama kuin jos saappaassa olisi reikä tai vaikkapa ehkäisykumissa (jonka kanssa kukaan ei varmaan halua tuota MOT:ta). No kaikki on tietenkin suhteellista...

zorro

No ei kai nyt sentään ole sama asia onko se reikä goressa vai kumissa!? Pari vesipisaraa takin sisäpuolella ei hidasta menoa ollenkaan niin pahasti kuin parin pisaran karkaaminen (tai siis karkaamisen seuraus) ehkäisyvälineen toiselle puolelle!! Ilmastointiteippi käy ihan mainiosta korjausvälineestä ensin mainitussa tapauksessa!

Anonyymi

On ihan pakko kysyä, että miksi ompelet kangasmerkkejä takin hihaan? Sponsoreitako vai jotain partiolaismerkkejä?Pakko vielä kommentoida:

Eli en ryhdy parjaamaan laskuvarjojääkärikiltaa enempää, koska mielestäni heidän touhu on asiallista ja toiminta kunnioitettavaa, mutta he tekevät reissuistaan kangasmerkkejä joita sitten ompelevat vaatteisiinsa. Miksi ihmeessä?

Anonyymi

Antsu wrote:


Eli en ryhdy parjaamaan laskuvarjojääkärikiltaa enempää, koska mielestäni heidän touhu on asiallista ja toiminta kunnioitettavaa, mutta he tekevät reissuistaan kangasmerkkejä joita sitten ompelevat vaatteisiinsa. Miksi ihmeessä?
Että erotetaan LJK -heepot tavallisista kuolevista, tietenkin! Retkikohtaiset olkaimet ovat myös yksi erikoisuus. Niitä on upeeta paukutella :?Ja sitten kun on saanut viisi eri kangasmerkkiä, saa muilta kiltalaisilta... :roll:

Anonyymi

Sponsorit yleensä haluavat näkyvyyttä joka hoidetaan esimerkiksi vaatteisiin kiinnitettävin kangasmerkein...Tietääkseni killan vaatteisiin on merkit kiinnitetty jo tehtaalla (koska kuuluvat Sastan testiryhmään) ja laitettu merkkien taakse saumateippiä tai jotain siten etteivät vaatteet vuoda kun seula kymmenen merkin kiinnittämisen jälkeen.

Anonyymi

Keskustelu meni asiattomuuksiin ja vastausta kysymykseen ei tullut.

Asian ydin oli siinä että gore-tex hengittää ompeleista. Selvää vettä on muualla takin alla (hikoilusta).Merkeistä näkee kuka mistäkin on ja missä ollut. Merkittömiltä on usein vaikeaa kysellä retkeilyasioita.

Anonyymi

No kyllähän se pientäihmispoloa harmittaa ja sielua raapii kun monen tuhannen markan ( useemman sadan eeron) kuoritakkiin tulee reikä, ja varsinkin jos kuori sattuu olemaan uudehko.Sitä kun "maallikot" luulevat että kuoritakki on tiiviydessä verrattavissa tyhjiöpakattuun jauhelihaan, jos pakkaukseen tulee reikä on jauheliha auttamattomasti PILALLA!!! samoin se useansadaneeron kuorivaatteen sisällä oleva ihmispolo kalliine aluskerrastoineen.Eihän sillä pienellä sivuseikalla ole mitään tekemistä että takissa on hihansuut, kaula-aukko ja vetoketjut(jotka uudemmissa ovat aika tiiviitä) -eihän se nyt kosteus/ominaisuudet niistä kärsi! sehän on turhaa detaljiikkaa se!!!Niin ja kyllähän sen gore-tex kankaan pitäis hengittää muualtakin kuin ompeleista, vai? Vai mitä ompeleita meinaat? Siis näitä merkkienompeleita vai takin saumoja vai? Kyllä on jännä kuori kun saumasta hengittää... taisin kyllä ymmärtää vaarin -oikaise kiitos.-S