1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Anonyymi
(Kevyt) aurinkokenno mini-USB-liittimellä

Olisiko suosituksia kevyestä/pienestä mutta riittävän tehokkaasta aurinkokennosta, tarkoituksena ladata GPS ja känny (+ mahd kameran akut) reissun päällä (tyyliin piuhat kiinni ja kenno rinkan/repun päälle?

MissäOnJJ

Kevyempi/halvempi ostaa lithium akkuja/paristoja ja vaihtaa tarvittaessa.

Anonyymi

[quote author=MissäOnJJ link=topic=31367.msg177202#msg177202 date=1275543545]
Kevyempi/halvempi ostaa lithium akkuja/paristoja ja vaihtaa tarvittaessa.Toki joissain tapauksissa toimii tuokin, mutta kaikissa laitteissa/puhelimissa ei ole vaihdettavaa akkua, esim. iPhone ja Garmin Edge 705.

MissäOnJJ

Iphoneen saa muuten lisäakkuja (esim Mophie).. Luulisi sopivan myös garminiin...

Suosittelen silti vielä uudestaan laskemaan vähän virrankulutuksia ja tarpeita. Aika asumiseksi maastossa olo saa mennä, että kannattaa panostaa akkujen lataamiseen maastossa. Ja silloin tarvitset vinkkejä bensa-agren ostamiseen.. Wink

Anonyymi

Itseasiassa tällaisia löytyy, voisi olla parempi vaihtoehto kuin aurinkopaneeli:

http://www.bixnet.com/usbbaboxc4aa.html (eli kasa AA paristoja taskuun, ja menoksi)

Korpijaakko

AA-paristoilla (litium) toimiva laturi tai erillinen litium-akku (mm. tuolla bixnet.comissa) lienee varmin, kevein ja helpoin tapa ladata elektroniikkaa kohtuullisen pituisella (2-3vko reissulla) jos tarve on ladata vain GPS:ää ja puhelinta. Satellittimodeemit, läppärit ja sen sellaiset sitten ovat asia erikseen.

Jos kuitenkin haluaa aurinkokennolaturin, voisi esim. Suntrican Solar Badge olla toimiva valinta. Siinä on sisäänrakennettu akku, jonka voi ladata ennakkoon ja jota voi ladata rinkan päällä ja ladata siitä sitten vehkeensä kun tarvetta on. Erilaisia vaihtopäitä saatavilla aika runsaasti, varmaan löytyy USB:kin. Kokemusta ei kuitenkaan itselläni ole.

Edit: Ei toimikaan iPhonen kanssa eli pois laskuista jos on omppupuhelin käytössä.

Anonyymi

ei ole iPuhelinta, joten se ei haittaa, tuo SolarStrap vaikuttaa mainiolta, kiitos vinkistä

Noita paristolatureita saa eBaystä n. 15 eurolla posteineen, joten miksei reissuun vaikka molemmat (ettei ole vain aurinkokennon varassa).