1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
b3
Alusasu

Mikä olisi hyvä alusasu? Liikuntaa mm. vaellushiihtoa, randoilua mettälaskua yms. eli hiki tulee ja asun pitäisi olla kuiva ja vielä toivottavasti hajuton??. Valitettavasti ei ole kohdalle osunut kunnollisia, jotain hyviä halpis asuja on mutta uuden löytäminen on vaikeaa. Ostin just Niken alusasun, pettymys ja kallis. Kiitos etukäteen Smile

elpurtsa

Devoldin expedition alusasu ollut jo kolme vuotta. Olen todella tyytyväinen. Ei haise niinkuin perinteiset polypropeeni alusasut, vain kevyt tuuletus riittää ja eikun menoksi.

Pikkasen pilliintynyt vaan onhan se päälläkin vuodessa yli 6 kk.

Päällä hikilajeissa, mäessä, metsässä ja hiihtäessä. Et pety !

Seuraavaksi meinaan hommata Woolpowerin  zip turtleneck 200g....

Arosusi
Käyttäjän Arosusi kuva

Merinovillaa, siinä ratkaisu. Kallista, mutta toimivaa. Käytssä eri painoisina versioina ja toimii säässä kuin säässä. Eikä haise, vaikka oli viime kesänä viikon putkeen 100g/m2 sisältävä paita raksalla kattohommia tehdessä. 100% support!

pyh

Kaikki merino ei ole kallista. Tässä linkki: http://www.ullmax.fi/?ClubID=688

...ja korjataan heti, eipä ole enää pelkkää merino-asua, itsellä ei ole kokemusta tästä hybridimallista.

pekoni
Käyttäjän pekoni kuva

Komppaan edeltäviä. Itselläni on kaksi Ortovoxin Merinoasua 240 ja 185. 185 toimii aina -5 asti kuoren kanssa ja siitä kylmemmällä käytössä on 240. Tosin bootbackia paineltaessa tulee pirun kuuma, mutta se ei haittaa koska kosteus siirtyy hyvin iholta ja villa pitää lämpimänä.
Vaimo, joka on villa-allergikko, osti sitten Supersoftit. Ovat olleet mieluisat ja ihottumaa ei ole tullut.

Suomessa ainakin Camusta löytyy ko vehkeitä.

Hercules

Ankarampaan hikoiluun ja lähemmäs nollakeliä oon ite haarukoinut parhaaksi finnsvalan acdc strechmesh asun. Eli sellainen uunoturhapuro versio, mutta järjettömän hyvä käytössä. Kuumalla ilmalla paras hengittävyys runsaiden reikien ansiosta (suoraan kuoren alla). Sitten taas kylmässä kun laittaa tuohon päälle tiukan merinopaidan, vaikka tuon extremen, niin muodostaa 'ilmakuplia' jotka lämmittää reiluummin kuin mikään aikaisemmin kokeilemani. Joskus olen myös pukenut tuon suoraan pesukoneesta linkouksen jälkeen päälle.

Ei niin hajuton, kuin merino, mutta voi pestä 60'c, joten hajut saa sentään pois.

Täältä löytyy:
http://www.finnsvala.com/kauppa/

Vähän tällainen hehkutus, mutta vankasti makuasioista lienee pohjimmiltaan kuitenkin kyse. Se vielä, että vaimoväki tykkää tuosta reikäisestä ilmestyksestä autiotuvan hämärässä...:)

Porcus se movet