1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Anonyymi
onko halti syvältä?

Mulla ei henkilökohtaisesti ole mitään hyviä kokemuksia Haltin

tuotteista. teltasta katkee kaaret, kankaista saumat repeilee, lankoja repsottaa sieltä täältä, tarranauhat irtoilee ym ymMielelläni suosisin suomalaista, mutta kun ME:n, North Facen jne laatu sekä hinta&laatu päihittää Haltin mennen tullen. Jos jollain on positiivista sanottavaa jostain haltin tuotteesta ja/tai kokemusta jostain HYVÄSTÄ

haltin retkeilyyn/vaeltamiseen liittyvästä tuotteesta (siis parempi kuin

ulkomaiset merkit), niin kertokaa ihmeessä! Ei jaksais uskoa, että olis

niin huonoa, ettei jotain hyvääkin...nimim.suosin suomalaista, mutta paskaa en osta

PasMak

Kokemusta ei ole Haltilta kuin erä-einaripuvusta ja makuupusseista.

Eräpuvusta voin sanoa, että täyttää tehtävän erinomaisesti ja kestänyt mielettömän hyvin kaikenlaisen menon.

Makuupussit ovat kestäneet hyvin, mutta ehkäpä heidän ihannelämpötilan alarajasta voi nipistää vähän pois, itse en ainakaan tarkene pusseissa lähelläkään niitä rajoja, siispä käytänkin pääsääntöisesti nykyään Joutsen pusseja kovemmissa keleissä.t:PasMak

Juha 79

Kokemusta on olimme viime syksynä Muotkatuntureilla veltamassa ja meillä oli mukana Fjällräven Akka ja Haltin joku malli ainoa joka hajosi oli Akka.Haltin teltassa oli ainakin ihan mukava köllötellä ja teltana jakaminen useammalle ihmiselle on järkevä idea.

Usko itseesi älä ihmeisiin

Jukka®

Ostin noin 1980 tai 81 "Halti Intersport" -teltan. Se on sellainen kahdella absidilla varustettu harjateltta vaelluskäyttöön. Se on edelleen käytössä, mutta vetoketjut olen vaihtanut. Sopii vaelluskäyttöön hyvin ja pysyy tunturissa ja ulkosaaristossa tuulessakin muodossaan, toisin kuin halvat kupoliteltat. Painava kuin fan, mutta nuorelle partiopojalle ja perheretkeilyyn ihan passeli. Ei tulisi mieleenkään ottaa oikeisiin vuoristoihin. Laatu/hinta -suhde tosi korkea.

Anonyymi

Haltin powerstretch-asu (housut ja paita) on ihan toimiva, vertailukohtana haglöfsin vastaava, en keksi kumpi olisi parempi tai huonompi.

Anonyymi

tai siis keksin: haglöfsiä on saanut olla ompelemassa pariin otteeseen kun saumat on purkaantuneet, haltia ei ole tarvinnut korjailla.

mek

Halti Sensation avaruushuopa, noin 3 mm paksu, 140 cm * 180 cm. Reunakanttaukset hajosivat jo ensimmäisellä reissulla, alumiinipinta irtoilee solukumista. Muuten hyvä idea, kevyt ja todella mukava talvella makuualustojen alla teltassa.Halti makuualusta, -84. Hyvä ja toimiva. Mukana vieläkin, vaikka oksat on repineet hieman rupiseksi. Kelluttaa 70-kiloisen miehen.Halti 1600 -makuupussi -84, lyhyt ja kevyt, painoon nähden ei kovin lämmin, lämpötilasuositus aivan liian optimistinen. On kestänyt hyvin, on vieläkin siskolla käytössä.Positiivisimmin on laatu yllättänyt -94 MCKinleyn Haglöfs Tight-kopiossa, joka on kestänyt jo 9 vuotta. Kohtuullisen mukava kantaakin, vain kankaan sisäpinnoite on paikoin hieman hilseillyt. Kiristysremmit liian luikkaat, luistavat läpi pikalukoista.

No pain, no gain...

PasMak

mek wrote:
Halti Sensation avaruushuopa, noin 3 mm paksu, 140 cm * 180 cm. Reunakanttaukset hajosivat jo ensimmäisellä reissulla, alumiinipinta irtoilee solukumista. Muuten hyvä idea, kevyt ja todella mukava talvella makuualustojen alla teltassa.

Joo katsoppa kun unohtui. Mullakin on tuollainen Sensation ollut käytössä jo vuosia ja olen pitänyt sitä jopa ainona alusena puhtaalla kalliolla ja on vieläkin kuin uusi.

Mika K

Itsellä on ollut yksi haltin kuoripuku ja usean käyttövuoden jälkeen se edelleen pitää vettä vaikken sitä enään pitkään aikaan ole aktiivisesti käyttänytkään, talvella joskus juostessa/fillaroidessa.

Myös Haltin reput ja rinkat jotka minullea junnuna oli palvelivat tehtävässään oikein hyvin. Haltin tunneliteltta on ollut kaverillani monet vaativammatkin reisut mukana ja hyvin toimii.Kyse on vain siitä että ei osata/haluta suhteuttaa tuotteen hintaa sen käyttötarkoitukseen. Samalla tavalla minulla on kuitenki hajonnut esim. TNF:n ja Haglöfsinkin tuotteita ja en niitä nyt ala heti haukkumaan maanrakoon vaikka kalliimpiakin ovat. Jos täälä jhetkellä pitäisi sanoa yksi tuote joka ei vastaa sille asetettuja löaatutavoitteita niin sanoisin TNF, niiden takkeja on lähipiirissäni laukeillut useampia tässä lähivuosien aikana, onneksi takuu pelaa..

Läskikymppi Freeride Team

mek

Meindlin kengistä on myös kuulunut korviini jonkin verran negatiivisia kommentteja. Varsinkin takuu tuntuu paikoin tökkineen, kun uusikin kenkä on vuotanut ilman että kalvossa/vuorissa olisi näkyvää vauriota.

No pain, no gain...

Anonyymi

Itselläni on Knifebalde-takki ja se on sikahyvä, niinkuin Retki-lehti kertoikin!

Anonyymi

Vieras wrote:
onko halti syvältä?
Ei.

Anonyymi

edellinen wrote:
tai siis keksin: haglöfsiä on saanut olla ompelemassa pariin otteeseen kun saumat on purkaantuneet, haltia ei ole tarvinnut korjailla.
Uudet vaatteet ja muut ompeleita sisältävät kangastuotteet tulisi tarkistaa ennen käyttöönottoa, mieluiten ensipesun jälkeen. Ompeleet tulee käydä läpi. Ompeluspäätteiden liikalangat pitää katkoa. Ompeleiden lankojen purkautumisen voi estää laittamalla ompeleiden päätteisiin sekä joihinkin kulutukselle ja purkautumiselle alttiisiin ommelpaikkoihin (kainaloihin, haaroihin, lahkeiden päihin, vetoketjun aloituspäähän, ommelvirhepaikkoihin) pieniä tippoja maitoliimaa, eli luonnonkumilateksista liimaa. Liima on tuoreena valkoista, tahraavaa ja vaikeasti poistettavaa, joten sen käytössä on oltava huolellinen, liimaa lisätään vain tarpeellisiin paikkoihin vaatteen sisäpuolelle ompeleisiin. Oikea tapa on kaataa liimapullosta n. 5 mm:n läpimittainen pisara kiiltäväpintaiselle paperille, ja tästä annostella samasta paperista tehdyllä teräväkärkisellä "paperisiveltimellä" pieniä tippoja ommelkohtiin. Imeydyttyään ja kuivuttuaan liima muuttuu väriltään läpikuultavan harmaaksi ja muodostaa kumimaisen joustavan (ja vähän tahmaisen) rakenteen, joka sitoo siinä olevat langat ja estää niiden purkautumisen ja lisää vetolujuutta. Vahvistuskohdat voi puristaa tiivimmäksi liiman kuivuttua riittävästi. Liimalla voi myös korjata kangasrepeämissä kankaan reunoja, estämään niiden purkautumista, mutta maitoliima ei yksin riitä pitämään kuormituksen alla olevaa kangassidosta kiinni, vaan siihen tarvitaan aina lankaommel. Luonnonkumilateksiliima toimii hyvin erityisesti keinokuituisille kangaslaaduille ja ommellangoille, jotka pienikitkaisina ovat alttiimpia purkautumaan toistuvassa jännityksessä.Maitoliiman haittana on (väärään paikkaan levitetyn liiman) tahraavuuden lisäksi sanottu olevan pakkaskestävyys, joka tarkoittanee itse liimaa tuoreena pullossa, mutta minulla maitoliimalla vahvistetut talvivaatteiden ommelkohdat ovat kestäneet pakkasen lisäksi vesipesuja 40 °C:ssä hyvin. Maitoliimaa eli luonnonkumilateksiliimaa pitäisi saada ompelutarvikkeita myyvistä liikkeistä.

Anonyymi

Mul on haltin beta kuori asu, joka on toiminu hyvin verbierin vuoristo ilmat sekä' suomen vesisateet. Epäilin ensin mutta kyllä ostos kannatti. Jä väri oli tietenkin musta....

jaakkola

Meillä oli aikoinaan kebnellä mukana halti kupoli teltta. Ehkä vähän kevyt rakenteinen sinne mutta jos on seikkailumieltä niin eihän sininä mitään. Alkoi kuitenkin vähän puhaltamaan, ja yöllä heräsinkin siihen kun teltta oli kyllä maassa kiinni mutta tuuli painoi koko teltan maata vasten eli siis nukkumisesta ei tullut oikein mitään. Kun vielä vähän ajan päästä teltta päästi veden sisään niin oli aika toimia. Pistin puukolla pienet reiät kupolin yläpäähän ja tein siten lisä tukia brussiknarusta. Loppu reissu olikin sitten juhlaa reitetyssä teltassa. Teltalle voin vain sanoa että parempi huono ku ei mitään.Ei kannata oikeestaan säästellä rahaa tommoisissa vehkeissä, muutenki mitä kokemusta on haltin kamoista... hyviä kaupunkikäytössä. siis ainaki ne mistä mulla on kokemusta

- Onko puhelu hullujenhuoneella?
<br />- On kyllä, mutta kukaan ei ole puhelimessa.

Anonyymi

Halvalla ei saa hyvää.

Anonyymi

Joskus saa. Esim. Lowe Alpine

Anonyymi

niin saa. Lowen lisäks esim. Camp.terv. Leksa

Panda

Kokeilin taannoin Haltin Stretja kuoritakkia, ja voin sanoa että paremmin leikattua kuoritakkia saa todella etsiä. Itsellä on kokoa 178/78 ja jopa S-koko istuu hyvin. Kunnon pitkät hihat ja muutenkin leikkaus aivan mahtava. Laadusta en mene sanomaan yhtä enkä toista kun ei käytännön kokemusta ole.

[b][size=15px]ROCK![/size][/b]

Riikka

Hmm, minun luottamukseni Haltiin ei ole kovin korkealla tasolla - ihan vain omasta ja kavereiden kokemuksesta:- Oma Halti-pyörälaukkuni pomppii tiellä kuin tiellä ja metalliset kiinnikkeet eivät pidä. Kaverin Halti-pyörälaukku repesi käsiin. Onneksi ilmastointiteippi palsti jälleen...- Viime elo-syyskuussa olimme porukalla vaeltamassa Sarekissa ja toinen ryhmä Kebnellä. Ryhmissä oli mukana yhteensä neljä Halti DryMaxx-takin omistajaa (joista yksi minä). Näistä takeista kolme vuoti läpi ja yksi oli sateella sadetakin alla. Nyt ainakin kaksi, joiden takki vuoti, on ostamassa uutta takkia. Toinen näistä olen minä. Yksikään matkalla olleista GoreTex-takeista ei vuotanut.Tällä kerralla en aio ostaa DryMaxx-takkia... Wink

Anonyymi

Mulla on taas Haltin halvimmasta päästä oleva DryMaxx takki ja housut ja on pelittänyt tosi hyvin.Eli taitaa olla vähän tuurista kiinni mitä saa kun Haltia ostaa.

Anonyymi

Tuurista tai sitten siitä, mitä kovaa kulutusta kamoille on järjestetty...

Anonyymi

Mites toi rinkka puoli haltilla??hankin itselleni täs joku aika tollasen grade sarjan base 70, onko kellään kokemuksia, kuis on kestäny..?

Anonyymi

Kaippa ne grade 7 vai mikä se olikaan, sarjan kamat on tehty kovempaa käyttöä varten kuin ne festaririnkat, että luulis kestävän.

Anonyymi

Yritin löytää Haltin kengistä valmistusmaata, turhaan. Missä nämä kotimaisiksi mielletyt kamat on ylipäätään valmistettu? Haltin nettisivutkaan eivät asiaa kerro.Onko niin että Haltiin sijoitetut rahat valuvat Viroon tai kauemmaksi?Tähänastista käyttökokemusta Haltin tuotteista on vain pienestä rinkasta parilta reililtä, hyvin on toiminut. Erityismaininnat tuista, pehmusteista ja kapeasta pystymuotoilusta (mikä on junien ahtailla käytävillä plussaa).

Anonyymi

Ei kai monella ole harhakasityksia mm. Haltin tuotantopaikkojen ja materiaalien ym. kotimaisuusasteen suhteen? Miltei kaikki Haltin kamat tehdaan Aasiassa, siella missa tuotanto on halpaa ja tyoajoista seka olosuhteista ei paljon keskustella. Materiaalitkin ostetaan sielta samasta kauko-idasta mista vaan kaikkein halvimmalla saa. Markkinointi ja muu potaska sitten hoidetaan loppukuluttajaa viiksesta vetaen ja suuntaan sun toiseen johdatellen, annetaan sitten harhaanjohtava kuva laadusta ja muka suomalaisuudesta... Ei minulla mitaan erityisesti Haltia vastaan ole, mutta halpatuotanto on aina sita itseaan, laaduksi sita on turhaa ja valheellista kutsua. Voi vedatettya suomipoikaa ja neitoa... Ainoa aito Halti Suomessa on pohjoinen ylvas tunturimme!

Nixter

Pro-Europa wrote:
Ainoa aito Halti Suomessa on pohjoinen ylvas tunturimme!
Ei muuten ole. Ylväs tunturimme, jota Haltiksi kutsumme, on Raistuoddarhaldin korkein sivuhuippu. Varsinainen huippu sijaitsee vähän matkaa Norjan puolella ja kohoaa 1365:n metrin korkeuteen.Jotain merkistä ja sen kotimaisuudesta (kenties) kertoo se, että sen nimen esikuvakin on siis tuontitavaraa.Kuulemieni sekä omakohtaisten kokemusteni perusteella Haltin laatu on hyvin epätasaista. Makuupussi saattaa olla ommeltu vinoon niin, että lämpökauluksen ja pussin väliin jää aukkokohtia, mutta toisaalta rinkka saattaa olla aivan loistava ja kestävä (muistaakseni samalla kaverilla).

Jos et yritä, et koskaan saa tietää mihin et pysty.

Anonyymi

Pro-Europa, samaan tapaan monet muutkin valmistajat teettävät kamansa halvan tuotannon maissa, laadunvalvonta vain tuntuu toimivan paremmin.

Anonyymi

Esim makuupusseissa Halti käyttää Dupontin kankaita ja täytettä sekä ykk vetoketjuja. Ei mahda olla halvinta mitä löytyy. Esim Haglöfs tekee pussinsa samoista materiaaleista, hintaa vaan on tuplaten. Sinänsä sääli että muuten laadukas tuote voi olla pilattu pieleen vedetyillä ompeleilla.Sinänsä tuottaminen halpamaissa että ei tarkoita sitä, että laatu olisi huonompaa kuin suomessa tehdyissä. Kyse on laadun valvonnasta. Sen sijaan tuotteen hinnassa näkyy tuotantopaikan vaikutus edullisempina hintoina.

Anonyymi

En jaksa ymmartaa miten joku voi rehellisesti ajatella etta esim. kaukoidan tai turkin tuotantolaitoksissa paastaan laadukkaaseen tulokseen ja laadunvalvonta olisi muka se asian ydin. Mita potaskaa tuollainen uuden polven valheellisuus onkaan? Se on totta etta kaikki kaikilla aloilla etsivat jatkuvasti ja aina halvempia tuotantomaita ja laitoksia, mutta onko tama hyvaa ja kannatettavaa kehitysta varsinkaan Euroopan ja perinteisen hyvinvoinnin ja maapallonkehitykseen nahden? Eiko taman pitaisi olla se pointti? Ehka oman maan pullamossotkin pian ymmartavat mita on todellinen ulkoistaminen kun emme kykene kilpailemaan ylikorostuneessa markkina-materiaalitaloudessa nykyisen keinotodellisuuden ehdoilla jotka perustuvat kaikkeen muuhun kuin tarpeelliseen ja valttamattomaan.. Se siita, kirjoittakoon joku fiksumpi loput.

Anonyymi

Pro-Europalla näkyy olevan melko ylevät periaatteet. Se on sinänsä täysin kunniotettavaa, että osto päätöstä tehdessä ajatellaan myös kestävää kehitystä. Sen sijaan käsityksesi eurooppalaisen työvoiman ammattiylpeydestä, motivoituneisuudesta ja työlleen omistautuneisuudestaan kuulostaa lähinnä naivilta, suomalaistakin työelämää aitio paikalta seuranneena. Myöskin markkinatalouden lait taitavat olla pikkuisen hukassa. Asia vain on niin, että kaikkia töitä ei ole mahdollista taloudellisesti tuottaa eurooppalaisella työvoimalla. Ei silti syytä huoleen, sillä vaikka Suomessa on maailman kalleimmat ompelijat on täälä myös maailman halvimmat insinöörit. Suomalaisten Insinöörien lienee turha pelätä, että kiinalaiset pikkutytöt vievät heiltä työpaikat lähitulevaisuudessa.

Sivut