1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Juha Viitala
Cumulus-makuupussit

Onko kellään kokemuksi Cumulus nimisistä makuupusseista. Speksien mukaan ainakin pätevän olosia ja todella edullisia. http://www.sleepingbags-cumulus.com/down-sleeping-bags.html

dabomba
Käyttäjän dabomba kuva
Artturi Kröger

Parilta kaverilta Cumulus löytyy. Kovasti ovat tyytyväisiä olleet ainakin käyttämisen alkutaipaleella. Tilauksissa/toimituksissa ollut tökkimistä, ilmeisesti ainakin osittain kovan kysynnän takia.

Ohvi

Tässä Marmot CVM-topikissa oli juttua myös Cumuluksen pusseista.

6613/1

Mulla on Cumuluksen LiteLine nelisatanen.

http://www.sleepingbags-cumulus.com/Lite-Line-400,down-sleeping-bags,4.html

Aivan erinomainen vempele ollut, ainakin toistaiseksi. Tosin, kuten ylempänä todetaan, sain pussia odotella melkoisen pitkään. Mutta odotus kyllä palkittiin. Simppeli peli, joka toimii.

Ihan hyvä elämä tämä on. Kaiken se ottaa pois, minkä on antanutkin. Mutta mitään semmoista se ei vie, mitä ei ole antanut.

Tuomas Sovijärvi

Eipä tähän ole paljoa lisättävää, muuta kuin se että alkaa olemaan hinta-laatusuhde kohdallaan kun katsoo heidän hintojaan jos vertaa moneen muuhun tunnetumpaan pussivalmistajaan.

teesaa

Juu, erittäin asialliset hinnat varsinkin tuolla hi-end päässä.

Wannabe mies monessa lajissa!

Korpijaakko

Taloudesta löytyy kolme Cumulus-pussia ja tuttavapiiristä kymmenkunta siihen päälle. Hinta-laatusuhde on erinomainen. Untuva on laadukasta ja pintakankaat ehkä parhaat mahdolliset. Pussin voi tehdä melkein "mittatilauksena", jos tarpeet ovat spesifit.

Kritiikkiä antaisin huonosta hupun muotoilusta (vrt. esim. Marmotin Nautilus-huppu, joka on paras tähän mennessä näkemistäni), lämpölistan jäykisteen puuttumisesta (eli vetskari hirttää aika usein kiinni) ja kevyiden pussien liian kapeasta leikkauksesta. Lisäksi ilmoitettu käyttäjän maksimipituus on mielestäni vähän yläkantissa, esim. 185cm sijaan todellinen luku voisi olla 180cm kun hupun kiristää suojaavasti pään ympärille.

PS. Halutessaan talvikäyttöön voi kysellä Alaska-malleista Huippuvuoriretkikunnalle tuunattua mallia, jossa on mm. isompi vetoketjullinen sisätasku ja kunnollinen jäykiste lämpölistassa. Mallia saa myös ekstra leveänä jos tykkää tilavasta pussista. Toisaalta, minulta joutanee yksi myyntiin jos joku isoa ja järeää talvipussia kaipaa.

whelibob

Kumpaa pussia suosittelisitte Lite line 300 vai 400-versiota? Olen lähdössä pyöräretkelle lokakuun puolivälissä keski-eurooppaan. Lämpötilat tulee pyörimään 0-8asteessa.
Tarkoitus olisi siis hommata 3vuodenajan makuupussi.

JaHo

Kumpaa suosittelette talvikäyttöön noin 250€ hintaluokassa Cumulus Alaska 1100 vai Marmot Never Summer? Alaska 1300 olisi vielä paksumpi, eikä hintakaan nouse kuin pari kymppiä. Marmotissa ainakin parempi huppu, mutta mitä muita hyviä ja huonoja puolia on?

AnneD
Käyttäjän AnneD kuva

Lisää kokemuksia kaipaillaan näistä pusseista! Oon viittä vaille tilaamassa Teneqa 850 pussin. Onko kellään sitä? Tarkoitus viettää muutama yö alppiharjanteilla max neljässä tonnissa kesäaikaan. Luulisi tuolla vilukissankin pärjäävän!

“Happy are those who see beautiful things in ordinary places, while others see nothing.”

http://www.relaa.com/blogi/neito-pihalla-anne-dahlgren

Highlander

Oma Alaska 1300 muutaman yön perusteella erinomainen vempele. Seuraavaksi pitänee tilata Teneqa 700 ilman vetskaria, onnistuu kuulemma sekin. Asiakaspalvelua sanon minä! Oman pussin toimitus 12 päivää Puolasta itä-Suomeen, tulevat Saksan ja Tanskan kautta, joten pieni kiertolenkki lisää toimitusaikaa.

tolppa-apina

[quote author=Highlander link=topic=37275.msg198976#msg198976 date=1326027890]
Oma Alaska 1300 muutaman yön perusteella erinomainen vempele. Seuraavaksi pitänee tilata Teneqa 700 ilman vetskaria, onnistuu kuulemma sekin. Asiakaspalvelua sanon minä! Oman pussin toimitus 12 päivää Puolasta itä-Suomeen, tulevat Saksan ja Tanskan kautta, joten pieni kiertolenkki lisää toimitusaikaa.Tuosta vetskarista pakko kysyä, haetko hommalla kevennystä vai mikä on pointtina? ja jos on kyse kevennyksestä niin paljonko vaikuttaa? toinen kysymys, paljon tulee postikuluja?

huvinvuoksijaulkoilunkannalta.blogspot.com

Korpijaakko

[quote author=tolppa-apina link=topic=37275.msg199005#msg199005 date=1326046906]
Tuosta vetskarista pakko kysyä, haetko hommalla kevennystä vai mikä on pointtina? ja jos on kyse kevennyksestä niin paljonko vaikuttaa? toinen kysymys, paljon tulee postikuluja?6mm YKK makuupussivetoketju painaa vetimineen jotain 50g luokkaa. Lisäksi pää pois lämpölista (40-50g?). Aikanaan mittatilauspussiani speksatessa kysyin Alaska 1300 -pohjaisen pussin Microlight-kankaan vaihtamista Quantum-kankaaseen: painon säästöä n. 40g. Vaihtamalla untuvan parempaa (Alaskoissa 680+cuin), säästyy jo yli sata grammaa. Ei noista kauheasti saa enää painoa tippumaan, mutta onhan vetoketjuton pussi esteettisesti yksinkertaisempi ja on vähemmän hajoavia osia.

Postikuluja tulee muutama kymppi. Kolmelle pussille taisi tulla pari vuotta sitten vajaat 40eur.

Highlander

Postikulut 20€ yhdelle Alaska 1300lle, lisäksi suht näppärä seurantapalvelu, huomioiden sen, että kaikki tapahtuman Suomessa kirjautuu Turkuun, oli pussi sitten ihan missä vaan... Toki puhelinpalvelusta vastaa kotimaisella, joten no worries. Tämä 20€ kuljetus siis sellainen, että yrittävät kertaalleen tuoda kotiin ( ilman etukäteisilmoitusta ) ja jos jäät tavoittamatta niin lähimpään postiin.

Ajatusmallina olisi kai pieneen pakkautuva ja kevyt, laatukankainen ja laatu-untuvainen pussi, jossa ei hajoavia osia. Ja ennen kaikkea järkevän hintainen.

Vetoketjuttomia pusseja tuossa kaliberissa ( Cumulus Tenewa tai Panyam ) ei taida juurikaan mistään saada. Mielenkiinto se on mikä possua ajaa.

b3

Mikä mahtaa olla X-lite 200 pussilla extreme lämpötila? Ostin tuon x-lite 200 pussin, tositoimiin en ole vielä päässyt. Mahtaako -5 C:ssä vielä pärjätä? Pussi on todella kevyt ja menee uskomattoman pieneen tilaan, ainakin 175 cm/75 kg tilaa on riittävästi.