1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
masu
7tm, linken, rotiskat, ntn, 22 desing, g3....

apua tarvitaan.. talvi tulee ja uusia siteitä on mietitty... itellä on nyt r8 käytössä ja suksena toimii k2 coomba.. olen vähän katellu noita 7tm ja linken siteitä... 7tm irtoaa ja linken kai ei.. kummatki saa jalkaan polkaisemalla..
7tmssä on kait touring mallikin mutta toimiiko millai leveässä suksessa?
miten sitten linkkenin side toimii tourauksessa? se on kait aika jämy ja kestävä side ja pitäisi hajoilla kuten 7tm on tapana irtoilla muvin palasia ja sivupeltien taipua...
tarviiko 7tm hommata jotain koropaloja vai mitä helv*****?
kujalla ollaan.. jeesiä nyt...

HannuV.

Miksi haluat vaihtaa sidettä? Laukeavuus on hyvä syy, mutta jos et sitä etsi niin....

Joka tapauksessa testaisin sinuna ensin noita uusia siteitä. Jotkut, kuten minä, eivät ole oppineet tykkäämään Linkenistä eikä 7tm:stä. Linkeniä olen yrittänyt itselleni pariinkin otteeseen, mutta en osaa sillä laskea. Tai kait sitä tiukalla treenillä oppisi, mutta olen jo liian vanha tuollaiseen Smile

R8:lla laskenut siirtyy kyllä helposti BD:iin, Voileen tai (ainakin itse) G3:seen, joilta löytyy hyvät skinnausmallit.

PekkaT

Itse olen ollut tyytyväinen 7TM:iin, erityisesti touring-malliin. 7TM on paitsi laukeava, myös ihan toimiva step-in side, johon saa suksijarrut (paitsi jos toureissa haluaa käyttää rautoja, mutta mikään ei ole täydellistä).

Sen sijaan Linken on selvästi jämäkämpi (vaikka ei 7TM enää ole niin löysä, kuin ensimmäset mallit), eli jos sitä ominaisuutta painottaa, niin sitten Linkenit.

7TM toureihin ei tarvitse korotuspaloja (tai ainakin minä olen pärjännyt ilman).

Mikko P.

Ei ole kokemusta kuin Linkenistä, mutta siitä sananen...
Linken on aika neutraali side (kanta nousee ilman suurta vastusta), mutta ei falskaa yhtään sivusuunnassa (todella vakaa). Eli jos siitä tykkää, niin toimii! Itelläni ne on rinnekäytössä. Skinnaukseen tykkään käyttää kevyempiä, jossa on free-pivot (BD01).

m

[url=http://www.dumps.in|][b]sale a lot bins[/b][/url] [b] - CONTACT (my support) icq 666914[/b]

paskat1

Linkenillä muutaman vuoden tullut laskettua ja skinnailtuakin ja pitää sanoa että itse ainakin tykkään siteestä. Kuten joku jo aikaisemmin tossa mainitsikin, on tuo aika neutraali side, mutta vastusta saa toki säädettyä esijännittämällä sitä takakappaleen jousta. Varsin kiertojäykkä side ja siksi tuosta pidänkin.
Pidemmillä skinnailuilla tuli tiputettua monasti se takakappale pykälää tai kahta löysemmälle joten side ei vastusta niin paljon (siirto on sikamaisen helppoa). Koska side on varsin neutraali ei tuo ainakaan itteä hirveesti haitannut skinnailuissa, lähinnä jos enempi on lunta tullut ja tarvii polkua availla joutuu jalkoja vähän nostelemaan että kärki ui esiin.
Mutta siis itselläni nuo Linkkenit on toiminut, ja pidän enemmän kuin esim R8sta. Makuasioitahan nää on....

masu

tänks vastauksista !!! Smile
luin että 7tm löystyy sivusuunnassa ja että lumi tarttuu pohjaan.??????
miten taas linkkenin touraus toimii???

miten molempien "irrotushomma" toimii?
PS: en halua jalkoja paskaksi...


kertokaa enemmän infformaatiota... pliz....

paskat1

Sen verran tuosta Linkenin "tourauksesta" vielä, että tosiaan kannattaa laittaa se side pari pykälää löysemmälle ylöspäin mennessä kuin mitä laskiessa pitää. Löysyttäminen helpottaa tuon kärjen pinnalle saamista latua tehdessä, keventää etenemistä muutoinkin kun et joudu sidettä ja monoja vastaan työskenteleen niin paljon ja ennenkaikkea jyrkemmällä kun joutuu tekeen potkukäännöksiä niin ei tarvii niin napakasti kenkästä jotta saa suksen kääntymään.
Mutta tosiaan riippuu ihan haikkauksen määrästä ja mieltymyksestä, mutta kyllä tolla mielestäni ihan tarpeeks hyvin pystyy haikkaileenkin. Onhan free-pivot tietenkin free-pivot..... Muutoin mielestäni 7tm tuntuu paljon löysemmältä sitten taas sivuttain enkä itse sen kanssa oikeen ole päässyt sinuiksi.

Linken ei tosiaan oo mikään laukeeva side, joten jos sellaista haet, Linken ei vastaa...

PekkaT

7TM ei ole sivusuunnassa sen tukevampi, kuin vaijerisiteet. Todennäköisesti jotkut hyvin jäykät vaijerit ovat tukevammat (ja Linkenit ihan asia erikseen, kuten edellä todettiin). Sen sijaan pysyvä löystymistä en ole huomannut. Kuten en myöskään lumen pakkautumista, mutta saattaa tapahtua sopivissa olosuhteissa.

Laukaisumekanismi toimiin hyvin - on kokemusta. Osa sidettä lähtee laukeamisen mukana irti (kiinni monossa), mutta se on helppo polkaista takaisin kiinni, kun vähän harjoittelee. DIN-säätö takaa, että irtoamisvoiman voi säätää. Minusta toimiva ratkaisu.

Jos haluat siteen, joka laukeaa ja jossa touring-mode (ja johon saa raudat kiinni), ja on valmis hyväksymään sen, että side joustaa vähän sivulle, niin 7TM on hyvä valinta.

tapani

Jaa, no edellisestä kommentista tulee mieleen vaan, että kylläpä ihmiset kokevat erilailla eri siteet. Itsellä linkenit olleet useita vuosia, ja tuntuu, että juuri nimenomaan ne ovat sellaiset siteet, joihin ei kiinnitä mitään huomiota laskiessa, muutoin kuin että sukset menevät juuri niin kuin toivotkin. En ole huomannut minkäänlaisia vaikeuksia laskipa kuinka vain ....missä vain....ja skinnattu on myös runsaasti.

Tuo laukeavuus tai sen puuttuminen ed. siteistä on tietysti suuri puute.....jonka itse pyrin huomioimaan laskemalla mahdollisimman riskittömästi. Laukaisulaitteille itsessään eri siteisiin olisi varmaan jonkinlainen markkinarako.

Ruoskaaja
Käyttäjän Ruoskaaja kuva

Linkeneihin kommenttia täältä myäs - ikivanhalla Garmontin ener-G:lla jossa palje löysä, meno mattoi Linkeneillä kun päkiä pysyi siteessä kiinni ilman takajalalla istumista. Toisin kävi kun käyttöönotin toissa talvena BD:n customit, joissa pohja ja palje todella jäykät. Päkiää ei saa pidettyä kiinni siteessä muuta kuin laskemalla alppikäänöstä.

ecky
Käyttäjän ecky kuva

Miksi juuri nämä kolme vaihtoehtoa?

22Designsin Hammerhead ja Axl ovat huomattavasti kiintoisammat kuin edellämainitut, Hammerheadin luonnetta pystyy muuttamaan todella paljon. http://www.twentytwodesigns.com/

Jos haluaa stepin-siteen niin BurntMtnin TeleBulldogit olisivat ehdottomasti kokeilun arvoiset. Side muistuttaa hieman Linkeniä. http://www.burntmtn.com/

Laukeavissa taas on käytännössä pakko valita kahdesta: 7tm tai NTN. Tai sitten virittää esim. Voilen laukaisumekanismilla tai vastaavalla se side.

Itselläni on käytössä G3 Targat. Ne ovat R8:aa neutraalimmat ja halvemmat. Lisäksi ne voi lopuksi myydä iso tai pienijalkaiselle, toisin kuin R8:n jossa on tämä lyhyt-vai-pitkä-pelleily. Olen itse pitänyt myös 7tm:n tuntumasta. Lasken pehmeillä monoilla, ehkäpä se siksi sopii. Side on helppo käyttää ja säätää itselleen, tosin näistä uudemmista Step-In malleista ei kokemusta.

-- 

"The stars obtuse emit a shivered ray"  James Thomson

 

tapani

tarkoititko Ruoskaaja, että päkiä ei pysy kiinni suksessa...

jos tarkoitit sitä, niin taitaa suurimmalla osalla jäykkien ja korkeiden monojen laskijalla todellisuudessa olla päkiä suksessa irti,vaikka muuta tavoittelisikin. Jotta päkiä pysyisi ihan oikeasti suksessa kiinni, ei kantapäätä voi paljoakaan nostaa ylöspäin....jolla on tietysti koko tellulaskuun rajoittavia vaikutuksia.
Myös ntn:llä päkiä näyttää erilaisia kuvia katsellen nousevan varsin reippaasti suksesta irti. Ja aivan samoin - esimerkiksi linkeneillä laskiessani (varsinkin kovassa rinteessä)- vaikka päkiäni ei ole monestikaan suksessa kiinni, voi takajalan päkiää painaa suhteellisen tunnokkaasti jäykkien pohjien ansiosta kuin "suksea vasten".


masu

bulldogit aika hurjan näköset ja oli niin sekavat värkit että taidan skipata heti.. niitä oli vissin 4 eri malliaki??? vai katoinko ihan väärin... ja onko noista bulldogeista kellään mithän kokemusta? entä miten nuo twentytwo desingin siteet?

Ruoskaaja
Käyttäjän Ruoskaaja kuva

[quote author=tapani link=topic=37928.msg196353#msg196353 date=1320250240]
tarkoititko Ruoskaaja, että päkiä ei pysy kiinni suksessa...

jos tarkoitit sitä, niin taitaa suurimmalla osalla jäykkien ja korkeiden monojen laskijalla todellisuudessa olla päkiä suksessa irti,vaikka muuta tavoittelisikin. Jotta päkiä pysyisi ihan oikeasti suksessa kiinni, ei kantapäätä voi paljoakaan nostaa ylöspäin....jolla on tietysti koko tellulaskuun rajoittavia vaikutuksia.
Myös ntn:llä päkiä näyttää erilaisia kuvia katsellen nousevan varsin reippaasti suksesta irti. Ja aivan samoin - esimerkiksi linkeneillä laskiessani (varsinkin kovassa rinteessä)- vaikka päkiäni ei ole monestikaan suksessa kiinni, voi takajalan päkiää painaa suhteellisen tunnokkaasti jäykkien pohjien ansiosta kuin "suksea vasten".no joo, tarkoitin siis että Linkeneissä päkiä nousee kohtuuttomasta irti suksesta, tai suorastaan päkiä ja palje jäävät melkein täysin taipumatta ilman kohtuutonta takajalalla jäpittämistä. Tottahan se on että päkiä nousee ainakin kaikilla perinteisen normin siteillä jonkin verran, NTN:ää en ole ikuna kokeillut.

Ja Masulle, että viime talvena laskin testimielessä sekä Hammerheadilla (päivän verran) että Axlilla (viikon päivät) ja niissä on molemmissa säätövaraa melkein neutraalista todella jäykkään, ja tykkäsin jopa siinä määrin, että ruuvailin nyt syksyllä omiin suksiini 22designin Axlit kiinni.

Mikko S

Ihan hyviä ja asiallisia kommentteja, mutta mitä Masu hakee? Mitä uutta haet nykyisiin siteisiin verrattuna? Haetko erikoisuutta, laukeavuutta, hyviä skinnailuominaisuuksia, kestävyyttä, edullista hintaa vai mitä?

Kaikille mainituille siteille löytyy varmasti kannattajansa. Tyypillisesti ihmiset tykkää niistä siteistä, jotka löytyvät omista suksista ja aika harva on tehnyt suurempaa vertailevaa tutkimusta. Satunnaiset, muutaman laskun, kokeilut eivät anna muuta kuin ensifiilikset, jotka voivat erota paljonkin niistä tuntemuksista, joita kokee kun uudella siteellä on laskenut useamman päivän, viikoista puhumattakaan. 

Nettikeskusteluissa nousee usein esille hieman harvinaisempia siteitä ja tämä on pelkästää hyvä asia. Kannattaa kuitenkin muistaa, että parhailla laskijoilla on useimmiten joku aivan perusside (BD, R-8, NTN, Targa jne) ja hyvin näyttää suksi liikkuvan. Aina ei kannata mennä merta edemmäs kalaan. Kehitys on kuitenkin suotavaa, joten keskustelu jatkukoon Smile

Berg Baron

[quote author=tapani link=topic=37928.msg196340#msg196340 date=1320221331]
Laukaisulaitteille itsessään eri siteisiin olisi varmaan jonkinlainen markkinarako.Eipä taida olla. Rottefella lopetti TRP:n valmistamisen noin 10 v sitten, Voilen laukaisuadapteri on ollut markkinoilla ainakin 20v, sitä näkee enää harvoin. Mutta esim telemark pyrenee myy sitä edelleen, joten kyllä joku sitä ostaa. Ameriikasta löytyy Telebry merkkinen keksintö. Se on ollut noin 10 vuotta työnalla, ja on edelleen garage tuotantoa (huom. todella nerokas systeemi !).
Aikanaan sanoin 7tm suunnittelijalle, että tee ihmeessä myös adapteri, Mutta ei. Syy on (oli) sitä ei voi DIN certifioida, mikä on kyllä totta. 7tm ainoa koskaan tehty DIN telluside.

masu

jes ! hyvä keskustelu tullu ja sitä on hyvä jatkaa... ostin siis viimetalvena noi r8 ja hyväthän ne on kyllä ei siitä mihinkään pääse. MUTTA... kerta noita muitaki on niin haluaisin kokeilla onko sitte parempia vaihtoehtoja... tykkään laskea jäykemmällä siteellä... esin r4 oli todella kurjan tuntunen.. touring mode olis siteessä kiva.. olen miettiny myös noita voilen switchback  http://www.telemark-pyrenees.com/en/voileswitchbackx21112-p-50047.html.... mutta näyttää aika kurjan pieniltä nuo tourausmoden kiinnitys klipit... en kyllä kauheasti tulevanatalvena ehi takamaasthon hiihtään mutta aina ku  ehin niin menossa ollaan. ja jos ei onnistu niin son pyyda hommat tuossa omassa tunturissa tuossa takapihalla.. toki putikkaa ei ole aina niin rinteessä tulee laskettua jonkinverran ja muutamat hyppyritkin hypittyä(kehittää hyvin laskua)... ntn hommat taas oli jees juttuja mutta ku uudet monot joutuis osthan kans ja ostin juuri viimevuonna scarpan t1set... mutta mutta.. katellaan mihinpäin tää alkaa kallistumhan ja jatkethan keskustelua  Biggrin

Raid

Kyllä switchbackin touringmode toimii, mielestäni vielä paremmin kuin muut kokeilemani vastaavat (BD & G3). Ostin just kertaalleen jo kaverille myymäni switchbackit takaisin. Aiemmin tykkäsin enemmän R8:n ja BD:n laskutuntumasta, mutta jos antais noille Voileille uuden mahdollisuuden.

tapani

Kiitos mojo tuosta -telebry- tiedosta! Tuohon laukaisusysteemiin löytyy eri merkkisiin siteisiin sovitekappaleet, joten taitaa meikäkäinenkin saada linkeneihin nyt laukaisulaitteet, jos tänne pohjolaan noita saa ....eli sanoisin, että markkinarakoa edelleen oiville tuotteille on....

masu

no niin.. nyt näyttää vähän siltä että new telemark normeihin tämä valinta menee.. ensi viikonloppuna yhdet siteet tulossa tännepäin niin pakko kattoa missä kunnossa ja harkita ostoa Biggrin jepsjeps... sitten se kenkä.... vaihtoehtoja ei nyt kauheasti ole... tai ainakaan yhtäpaljon kun siteitä... garmontteja olen miettiny... itellä on garmontin alppimono ja hyvältä tuntuu..
mitenkä monot kannattaa valita....?
kaikillahan on erillainen jalka joten kukaan ei voi oikeastaan sanoa mikä on oikea ja mikä ei... mutta laittakaa kommenteja tuleen....
itellä on aika lättäjalka ja pikkasen normia leveämällä lestillä tallustelen....
laittakkaa mielipiteitä ja juttuja tulhen...

masu

Mikko S

Tuolta löydät tarinaa ntn-siteistä http://vuoristo.blogspot.com/ Monoista tarinaa ehkä hieman myöhemmin. Vakio-ohjeena toimii: osta vain sovittamiasi monoja.

masu

alright... ntn tuli hommattua... kiitos "panuj" !!!
nyt vaan monojen hankintaan... mitään kiirettä toki ei ole koska lunta ei näytä olevan missään  :x mutta toivottavasti sitä nyt tulee että työt alkaa ja laskuja tulis alle Biggrin