1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Cooler
DIY-välineitä harrastamiseen sekä huoltamiseen.

Onkohan jollain ideoita mitä kaikkia retkeily, laskettelu yms. muita välineitä voisi itse valmistaa? Olen tuossa arki-iltasin innostunut väsäilemään kaikennäköistä kummallista autotallissa mm. paracord-riippumaton joka mahtuu nalgenen-pulloon johon löysin ohjeet.

http://www.instructables.com/id/Multiuse-paracord-hammock-in-a-Nalgene/?ALLSTEPS

sekä suksen huoltonpukin

http://www.instructables.com/id/DIY-Ski-Vice/?ALLSTEPS

Sekä kaikkea muuta kivaa noilta sivuilta löytyneiden ohjeiden perusteella. Mutta onko jollain jotain ylivoimaista laitosta jonka pystyisi itse näppärästi valmistamaan josta voisi olla hyötyä reissun päällä, taikka vaikka arkisessa elämässä. Esimerkiksi miten jonkun kaman voisi kierrättää johonkin ihan muuhun käyttöön.

Esimerkiksi näin

http://www.instructables.com/id/223-Survival-Whistle/?ALLSTEPS

zwak

Parempi olisi kysyä mitä ei voi tehdä itse. Itselläni on itsetehtyä melkein kaikki vaatteet, rinkat, laavukangas, pakkauspussit ym.

Lisäksi melkein kaikki loput varusteet on vähän paranneltuja, tai ainakin parantelu on suunnitteilla. Telttaan pitäisi lisätä pari kiinnityspistettä jne.

Iso merkitys on sillä että itse tehden saat juuri sellaiset kuin juuri sinä tarvitset, ja yleensä kuitenkin kohtuu hintaan, jos laskee kaman teon myös harrastukseksi (ts. työ ei maksa). Jälki tosin ei aina ole ihan yhtä nättiä, mutta toisinaan sitä saa nätimpääkin aikaan kuin kiinalaiset.

Esim mulla on kiinteät nousukarvat kiinni armeijan metsäsuksissa. Toimii erinomaisesti mun käytössä, mutta kaupallisesti tuskin olisi iso menestys. (toki Åsnesilta saisi paremmat - mutta hinta olisi jotain ihan muuta)

Sitten monet pienet asiat, kuten taskujen määrä, laatu ja sijoittelu on kohdallaan, kun ne itse sijoittelee. Esim itse laitan housuihin reilusti aukeavat vetoketjulliset reisitaskut, enkä lainkaan muita taskuja.

Ja kierrättämään pääsee, esim mun rinkassa on runko vanhoista telttakaarista.

Vaatekaavoja, ohjeita ja materiaaleja löytyy esim täältä:
http://www.shelby.fi/catalog/designs.php

Kaikenlaista hyvää asiaa DIY kamasta, etenkin repuista ja teltoista:
http://www.bushwalking.org.au/FAQ/FAQ_DIY.htm