1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Rokkitapsa
Apuja laudan hankintaan lahjaksi 14-v tytölle

Moikka,

Joulu tulossa, ja ajattelin kahdelle pikkusiskolleni hankkia laudat siteineen ja kenkineen lahjaksi. Kokemusta on parilta kaudelta vuokralautojen kanssa hoidetussa rinteessä, mutta halukkuus myös rinteen ulkopuolelle on ilmaistu. Mitään eksperttejä eivät vielä ainakaan ole, mutta nopeita oppimaan.

Olen pituuksien ja muiden speksien suhteen aika hukassa, joten vinkkejä otetaan vastaan. Pitäisi siis olla rinteessä hyvin pelaava lauta, jolla on kiva laskea myös offaria.

Siteiden ja kenkien suhteen otan myös neuvoja vastaan, ja mielellään sellainen kauppa, josta saan kerralla sekä siteet että laudan. Kengät ostetaan toki vasta sovittamisen jälkeen.

Pituudet ja painot tytöillä siis:

45kg ja 152cm & 50kg ja 160cm

Matti Verkasalo
Käyttäjän Matti Verkasalo kuva

Laudan pituus: maasta laskijan leuan ja nenän välimaastoon. Höylättyyn rinteeseen, parkkiin lyhyempikin käy, umpihangessa pärjää paremmin vähän pitemmällä. Mitä pitempi, sen vaikeampi kääntää.
Muoto: twintip parkkiin ja temppuiluun, directional yksioikoisempaan laskuun ja offareille vielä ainakin keulaan rockeria ja vähän enemmän leveyttä niin kantaa.
Hintahaarukka uusissakin on tosi väljä. Aloittelijalle kallein ei välttämättä ole paras.
Slammerin viimeisessä numerossa näytti olevan satamäärin lautoja esittelyssä - ehkä skiexpossakin vielä on joku lauta malliksi.

Tatekin
Käyttäjän Tatekin kuva

Suositeltava hankintajärjestys on seuraavanlainen, ensin etsitään kengät, jotka sopii jalkaan ja tuntuu hyvälle, sitten leveydeltään ja jäykkyydeltään käyttötarkoitukseen sopiva lauta ja siteet jotka toimii siinä välissä. Laudan pituudella on vähemmän väliä kuin leveydellä.

Koska tässä vaiheessa etsitään jonkunsorttista yleislautaa, suosittelen viemään neidit asiantuntevaan lautailukauppaan ja hankkimaan sieltä hyvän myyjän avuksi.

jjhenttonen
Käyttäjän jjhenttonen kuva

Paras apu täältä:

http://www.sinneworld.fi/