1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
ecky
Käyttäjän ecky kuva
Adaia

Bongasinpa uutisen suomalaisesta valmistajasta, joka meinaa tuoda jonkun ääriolosuhteisiin tarkoitetun Antero-puhelimen markkinoille.

http://www.taloussanomat.fi/informaatioteknologia/2012/10/23/suomesta-ponnistaa-toinenkin-uusi-kannykkamerkki/201240521/12

Muutenhan en asiasta juttua tänne laittaisi, mutta firman sivujen mainoksen perusteella tästä vehkeestä sopi aloittaa topikki täällä. Katsokaa itse: http://www.adaiadevices.com/

Suunnittelulähtökohdatkin vaikuttaisivat hyviltä. Firman sivuilta:

"We began to imagine what the perfect smartphone would be like. Several months later, we had our first list of product demands. The short version goes like this; our smartphone should be shockproof, dustproof, waterproof down to 10 meters in seawater and able to gain MIL STD 810G certification. It should be able to connect even outside cellular network coverage, thus allowing satellite texting.

The casing should be all metal or composite. Sturdy mounting points should keep it attached to your bike or boat no matter what. The operating system should be Android, and security and privacy should be better handled than in the current crop of smartphones.

And it should look good."


Älypuhelin, joka kestää pahoinpitelyä ja jolla voi lähettää tekstiviestejä sateliittiverkon kautta?

\o/

Disclaimer: Itselläni ei ole mitään kytköksiä kyseiseen firmaan. Ainakaan sellaisia, joista tietäisin - kuulin yrityksestä ensimmäisen kerran noin 4 minuuttia sitten.

Artturi Kröger

Ennakkoon kuulostaa ihan kiinnostavalta. Ainakaan itseluottamuksen puutteeseen homma tuskin kaatuu.

- - -

Talouselama.fi:

Tämä suomalainen älypuhelin toimii Androidilla ja maksaa enemmän kuin iPhone

Suomeen on syntynyt jälleen uusi matkapuhelinvalmistaja. Kaikessa hiljaisuudessa vuosi sitten perustettu Adaia kehittää ääriolosuhteita kestävää kalliin hintaluokan puhelinta.

Adaian perustaja ja toimitusjohtaja Heikki Sarajärvi kertoo Tietoviikolle, että lähes jokainen on varmasti huomannut yleisen ongelman. Matkapuhelimet rikkoutuvat helposti.

”Kuukauden purjehduksella hajotin kolme puhelinta”, Sarajärvi kertoo omasta kokemuksestaan. Sitten kuuluu rahinaa, eikä Sarajärven puheesta saa enää selvää.

"Anteeksi, mulla on niin huono puhelin", hän naurahtaa.

Ensimmäisen Adaian älypuhelimen on tarkoitus olla myynnissä ensi vuonna. Se maksaa selkeästi enemmän kuin iPhone, koska käytetyt materiaalit ja valmistusprosessit ovat kalliimpia. Alustana puhelimessa on Android.

Kyseessä ei silti ole kilpailija markkinoilla pitkään olleille iskunkestäville puhelimille, joita Sarajärvi kuvaa työkalumaisiksi. Hänen mukaan laite kuuluu ennemminkin ”premium-luokkaan”.

Purjehtijoille, maastopyöräilijöille ja seikkailijoille

Adalan puhelimen tuotantomäärät tulevat olemaan suhteellisen alhaisia. Tarkoituksena ei ole Sarajärven mukaan maailmanvalloitus vaan tarjota tuote tietylle kohderyhmälle kuten purjehtijoille, maastopyöräilijöille ja seikkailijoille.

Adaia lupaa, että puhelin kestää merivettä kymmenen metrin syvyyteen ja että pöly, iskut ja roiskeet eivät riko laitetta. Lisäksi puhelimella on MIL STD 810g -sertifikaatti.

Muotoilusta vastaa sama toimisto, jonka suunnittelupöydiltä ovat peräisin niin urheiluauto BMW Z4 kuin luksusauto Rolls-Royce Phantom. Luksussana kuitenkin vaikuttaa selkeästi särähtävän Sarajärven korvaan. Sitä ei Adaian ole tarkoitus olla.

Toinen Adaian yhteistyökumppani on Oululainen Elektrobit.

Yksi puhelimen testaajista on kanadalainen seikkailija ja arkkitehti Kevin Vallely.

Adaiassa työskentelee tällä hetkellä viitisentoista henkilöä, joista osa on Nokia-taustaisia. Adaiasta kertoi ensimmäisenä Mobiili.fi-sivusto.

Lähde: Tietoviikko


http://www.talouselama.fi/uutiset/tama+suomalainen+alypuhelin+toimii+androidilla+ja+maksaa+enemman+kuin+iphone/a2151952

Korpijaakko

Mielenkiintoiselta vaikuttaa. Jos vaan hinta ei karkaa ihan pilviin.

Muutamia toiveita omalta osaltani:
- satelliittitekstarit Iridiumin short burst datan kautta ja joustava hinnoittelu (esim. palvelun voisi ostaa kuukaudeksi kerrallaan ja laskutus käytön mukaan)
- puhelimessa on hyvin varmasti GPS ja jos siinä kerran on satelliittidata-yhteyskin, niin siihen voisi tehdä samalla vaivalla paikannustoiminnon (tyyliin InReach, Yellowbrick, jne.)
- niin, ja jos ulkoilupuhelimeen laitetaan GPS, niin saisi olla hyvä sellainen
- asiallinen kamera, ei tarvitse olla mitään Nokia PureView-tasoa, mutta sellainen, että sillä tekisikin jotain
- mahdollisimman virtapihi...