1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Anonyymi
Kiikareista

Harkinnassa olisi kiikareiden hankinta, mutta mitään ajatusta ei ole siitä paljonko niihin kannattaa sijoittaa ja/tai mitä rahalla saa. Käyttö olisi sekalaista, eli polttoväliä saisi olla sen verran että esim. lintujen pienimuotoinen bongailu onnistuisi, mutta koko ei kuitenkaan kasvaisi turhan suureksi, niin että kiikarit voisi pitää miltei aina mukana (kiipeilyreissut, vaellukset, muut matkat). Merkkejä, malleja, ehdotuksia?

Anonyymi

Tästä oli juuri pitkä kiista samaisilla palstoilla.Suurennus: paras on 8x, enintään 10x (isommalla suurennuksella heiluu liikaa)

Etulinssin halkaisija: 8-kertaa suurentavassa 22 mm on minimi (kevyt ja kätevä, mutta ei hyvä hämärässä), 30 mm on hyvä kompromissi (kohtuukoko ja hinta), 40-42 mm on hieno (mutta liian raskas retkikiikariksi) 52 mm on tosijäreä yökiikari (eikä sen isompaa kannata tehdä).Suosittelen keveyttä hakevalle 8x22 kattoprimakiikaria, joka taittuu miltei tupakkiaskin kokoiseksi. Hyvä japskimerkki eli Olympus, Nikon, Minolta, Canon. Hinta on siinä 150-250€. Halvemmat ovat selvästi heikompia, kalleimmat saksalaiset ovat tietty hienoja, mutta eivät 5 kertaa parempia, kuten hinta.

Calle

Leican kiikarit ovat hyviä. Kannattaa maksaa niistä vähän enemmän.