1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Anonyymi
Fjällraven g 66

Tuollaisesta teltasta haluaisin kommentteja. Tarkoitus olisi käyttää sitä lähinnä syksyllä Lapissa.

Mika K

Kerran moisessa nukkunut ja ihan ok oli sen perusteella mitä siitä voi sanoa niin ihan ok peli satunnaiseen retkeilyyn. Jatkuvampaan käyttöön jos haet niin kallistuisin johonkin hieman tilavampaan perustunneliin tms...

Läskikymppi Freeride Team

Anonyymi

Semmosella viiden vuoden kokemuksella täytyy kyllä pikkasen telttaa kehaista. Tullut nukuttua siinä yksin/kaksin n. 20-30 yötä per vuosi pääosin metsässä, jonkinverran myös leirintäalueilla. Muutamalla talvikeikallakin mukana. Hinta/ laatu kohdillaan, suht kestävä ja kevyt. Ei liikoja tilaa, mutta nukkumiseen riittävästi. Sadetta, tuultakin kestää riittävästi.

Koviin keleihin tunturiin tms. en ota kantaa kun ei kokemusta ole, mutta semmoseen viikko-viikonloppu-retkeilyyn aivan kelpo majoite.

Anonyymi

Kiitos tiedoista. Saisin kyseisen teltan hintaan 250e, onko hinta kohdallaan? ja sopiiko teltan etuosassa olevaan apsidiin 2 rinkkaa?

Anonyymi

Anonymous wrote:
Kiitos tiedoista. Saisin kyseisen teltan hintaan 250e, onko hinta kohdallaan? ja sopiiko teltan etuosassa olevaan apsidiin 2 rinkkaa?
Näin kun eräässä kaupassa myytiin viimeinen kyseistä mallia oleva teltta hintaan 100€...

Anonyymi

Itsellä on ollut G-66 noin pari vuotta. Olen käyttänyt 1 h telttana. Aika ok, hiukan on ollut ongelmia kosteuden tiivistymisen kanssa kylmillä ja kosteilla ilmoilla. Samaa ongelmaa kai lienee melkein kaikilla teltoilla joskus. Asiaa olen helpottanut ottamalla "peräpäästä" kaaret irti ulkoteltan kiinnikkeistä, jolloin ulkoteltta on noussut hiukan ylös ja ilmaa pääsee kulkemaan liepeen alta paremmin. Olen myös joskus nostattanut liepeitä kivillä tai sopivilla kepeillä. Joskus jos ei ole satanut olen jättänyt myös ulkoteltan "ovea" auki. Tuuletus aukot ulkoteltassa voisivat olla myös hiukan suuremmat. Pitää vettä hyvin ja varmaan kestää myös varmaankin kohtalaisesti paikoillaan jos laittaa kaikki maakiilat paikoilleen. Tosin Retki-lehden lumitykki tuulitestissä ei varmaan olisi testivoittaja, niin kuin ei mikään vastaavan kategorian teltta.Absidi saattaa olla ahdas kahdelle rinkalle, riippuen millaisia rinkkoja käytätte. Itselläni 1200:nen. Telttaan pääsee vielä kulkemaan melko hyvin, mutta jos kaksi saman kokoista rinkkaa olisi absidissa saattaisi olla jo vähän hankalampaa. Mutta kaksi isoa rinkkaa kai tekee jo moneen telttaan menon vaikeammaksi. Esim. kai Hillen GT malleihin kaksi rinkkaa sopii kaiketi jo tosi hyvin... Teltta tiloiltaan voi olla kahdelle hiukan sopua vaativa, mutta kyllä siihen kaksi normaalikokoista varmaankin mahtuu. Yhdelle se tarjoaa hyvät tilat.G-66:ta oli aikanaan paria versiota standard ja muistaakseni extreme. Itselläni on tuo standard versio. Standard kolmelle ja extreme neljälle vuodenajalle, näin luulisin. Standard oli tuolloin n. 2 v sitten n. 1200-1300 mk ja extreme kai n. 1800-2000 mk. Eli 250 e; on kai nyt aika korkeahko hinta, varsinkin standard mallista jo riistotasoa. Mallit tunnistaa ainakin kankaasta, muista eroista en muista. Extremen kangas on ripstop:ia, standard:ssa ei ripstop, kangas saattoi myös materiaaliltaan olla eri tavaraa. Paino taisi olla extremellä myös hiukan pienempi. Omassa teltassa huomasin kerran talvella kotipihassa kokeillessa (-25 C), että kaarien kuminauhat menettivät elastisuutensa. Extremessä kai tilanne voi olla parempi, jos kuminauha on parempaa materiaalia. Itse ajattelin vaihtaa kuminauhat jos on tarvetta käyttää telttaa talvella.

Anonyymi

Silmään sattui Fjellun vanha esite pdf-muodossa josta löytyi standard mallin dataa:G-66 STANDARD 2Lightweight tunnel tent for 2 persons. Efficient construction for spring,

summer and autumn.Three poles with internal channels to avoid leakage

in channel seams. Inner tent connected with toggles. Design based on the

classic Fjällräven G-66 model.

Art no: 52161

Fabric fly: 75D polyester PU-coated, 3 000 mm/wh Fabric inner: 70D

nylon 190T, colour: light blue, beige Window: Fine nylon mesh, colour:

charcoal Floor: Nylon 210T PU-coated, 3 000 mm/wh, colour: black Poles:

7075 T9 Duraluminium in gold anodizing. 301 cm (7 sections) x 1 pole

section, Ø5 mm 242 cm (7 sections) x 1 pole section, Ø5 mm 183 cm (5

sections) x 1 pole section, Ø5 mm Bending strength: 97 kg Pegs: 6061

aluminium 9 pcs x 18 cm Guyline: Nylon string Ø 2.5 mm, 7 x 3 m, Line

tensioners Construction: Tunnel Total weight: 2 700 g Weight/person:

1 350 g Poles total weight: 349 g Pegs total weight: 9 pcs x 16 g =144 gSize

Number of persons: 2

Height: 110 cm Length: 340 cm Width: 160 cm

Inner tent height: 105/80/58 cm

Inner tent length: 240 cm

Inner tent width: 140/85 cm

Colours: 220 sand, 540 royal blue

Measurements stuff bag:

Diameter: 18 cm

Length: 50 cm